Skip to main content
YHTEISTYÖSSÄ PAULÚNS
Karkki vai kepponen? Tänä vuonna saatte kepposen! Kepposeni teille on kurpitsapiirakka purkissa, joka maistuu aivan perinteiselle amerikkalaiselle kurpitsapiirakalle. Tätä piirakkaa voikin syödä hyvällä omalla tunnolla vaikka aamupalaksi ja välipalaksi ja… Uunissa paahdetuista kurpitsoista survaistu kurpitsasose on maustettu piparkakkumausteella, kardemummalla ja sitruunalla. Hunaja taittaa sitruunan kirpeyden. Taikinan virkaa ajaa ihanan rapea Paulúns hasselpähkinä-taateli granola, jossa ei ole lainkaan lisättyä sokeria. Kermavaahdon sijaan komeuden kruunaa turkkilainen jogurtti. Ainekset ladotaan purkkiin tai lasiin kerroksittain. Kuvittele syöväsi kurpitsapiirakkaa aamupalaksi ja nauti. Happy Halloween!

Kurpitsapiirakka purkissa

4 hlö

N. 1 kilon kurpitsa
1/2 sitruunan mehu
1 rkl hunajaa
2 – 4 rkl vettä
1 tl piparkakkumaustetta
hyppysellinen kardemummaa
Pauluúns hasselpähkinä & taateli granolaa

500 g turkkilaista jogurttia
Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja paloittele. Paahda kurpitsapaloja uunissa keskitasolla 180 asteessa 60 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja lusikoi pehmeä sisus kippoon. Mausta sitruunamehulla, hunajalla, piparkakkumausteella ja kardemummalla. Survo sileäksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa hieman vettä joukkoon.
Lado vuorotellen kurpitsasosetta, Paulúns granolaa ja turkkilaista jogurttia kippoon. Suhde on hyvä kun turkkilaista jogurttia on hieman enemmän kuin rikkaan makuista kurpitsasosetta. Granolaa voi laittaa saman verran kuin kurpitsasosetta. Ripottele päälle kardemummaa. Anna seistä jääkaapissa hetki, jotta granolat hieman pehmenevät. 
Vinkki! Nautinnon nopeuttamiseksi voit myös käyttää valmista kurpitsasosetta (esim. Libby’s). Mausta samaan tapaan.

Yhteistyössä Paulúns. Liemessä-blogi toimii Paulúns lähetteliläänä syksyn 2015.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Veera sanoo:

    Just kun mä aattelin, että mun kurpitsakiintiö alkaa ehkä oleen täynnä niin tulee tällaisia uusia ihanuuksia! Meen heti laittaan tuosta kurpitsan uuniin.

  • Jenni sanoo:

    Tällä viikollahan tämä kurpitsaryöpytys vasta pääsekiin valloilleen! Ehkä marraskuussa sitten vähän vähemmän sitä kurpitsaa 🙂

Jätä kommentti