Skip to main content


YHTEISTYÖSSÄ TAMARIN RAVINTOLAT

Menin sohaisemaan thaimaalaiseen Khao Soi kana-nuudelikeittoon syömäpuikoillani ja nyt on sellainen kutina että tämän makumatkan jälkeen mikään ei ole enää entisensä. Oho, sanoinko matkan? Lähden helmikuussa tutustumaan Bangkokin katukeittiöihin ja joku teistä lähtee mukaani! Thaimaalainen ravintola Tamarin järjestää #Tamarinhetki -kilpailun Instagramissa ja pääpalkintona on kahden hengen matka Bangkokiin. Bloggaajille on myös oma kilpailusarjansa, jossa pääpalkintona on niinikään ruokamatka Bangkokiin nuuskimaan kanssani Thaimaan katukeittöitä. Matkan lisäksi palkintoon kuuluu ”Cooking With Poo” – thaimaalainen kokkikurssi. Ensimmäinen kerta varmaan kun kokkaan jotain ”poosta”, mutta hei, matkailu avartaa 😉 Oikeastihan kyseessä on maailmankuulu thaikokki Khun Poo. Postauksen alta ja >>tästä linkistä << löydät tarkemmat ohjeet miten osallistua #Tamarinhetki -kilpailuun ja astua kanssani Bangkokin koneeseen helmikuussa! *kiljuu riemusta ja odottaa tietoa matkakavereista* Otan myös mielelläni vastaan ruokamatkavinkkejä Bangkokiin.

Oma Thaimaan makumatkani on vasta alkumetreillä. Oikein janoan tietoa thaimaalaisesta keittiöstä ja ruokakulttuurista, ja tulen tietenkin jakamaan thaimaalaiset masterchef taitoni täällä blogissa – heti kun niitä kertyy. Ensitöikseni kävin vetäisemässä överit iso-Roban Tamarin Ravintolan lounasbuffassa. Tamarinissa panostetaan itsetehtyihin liemiin, hyviin raaka-aineisiin ja puhtaisiin makuihin. Tarkoitus on pian testata joko Fredan tai Iso-Roban ravintola perinteisellä lauantai-illan perheillallisella.

Seuraava etappini oli kotikeittiö. Minut on haastettu oppimaan uutta ja se jos joku sai taas inspiraation valloilleen. Eilen pilkahtaneet auringonsäteet, syntymäpäiväkukkaset ja keittiössä tuoksuvat mausteet saivat jalat jo vähän irti maasta ja ajatukset leijailemaan kohti Bangkokin katukeittiöitä. Aloitin thaimaalaisten reseptien hakemisen Pinterestistä. Pian silmiin osui herkullisen mausteisen ja lämmittävän näköinen Khao Soi kana-nuudelikeitto. Ainesosaluettelo näytti siltä että pärjäisin lähikaupan valikoimilla. Maailman parhaan nuudeliannoksen alkulähde on kuulemma pohjois-Thaimaassa Chiang Maissa. Bangkokin parhaat nuudelit tarjoilee huhun mukaan väsähtänyt vanha rouva kauppakeskuksen kupeessa olevilla nukkavieruilla ruokamarkkinoilla. Katukeittiöstä, tottakai. Ensimmäinen thaimaalaisesta keittiöstä oppimani asia on töhnä. Töhnä eli mausteinen tahna maustaa liemipohjan. Khao Soin töhnään tuli chiliä, inkivääriä, sipulia, valkosipulia ja mausteita. Töhnää paistetaan hetki öljyssä ennen kanaliemen ja kookosmaidon lisäämistä. Lopputulos räjäytti makunystyrät. Na-am! (thaimaata, tarkoittaa nam). Tällä reseptillä keitto on mausteinen, mutta ei liian tulinen lapsillekaan. Testattu on! Chiliä voin tottakai lisätä niin paljon kun kieli sietää.

Khao Soi thaimaalainen kana-nuudelikeitto

currytahna
1 Meksikosta salakuljetettu kuivattu guajillo chili (tai 1 tuore perus Pirkka-chili)
1 keltasipuli
4 valkosipulinkynttä
n. 4 cm pätkä tuoretta inkivääriä
1 rkl jauhettua korianteria
1 rkl kurkumaa
1 rkl curryjauhetta
3 rkl rypsiöljyä
keitto
2 rkl rypsiöljyä
2 prk (á 400 ml) kookosmaitoa
2 ,5 dl kanalientä (2,5 dl vettä + 1 rkl luomu kanafondia)
n. 1 kg kanaa (esimerkiksi Kariniemen Kananpojan Paistileike maustamaton)
300 g munanuudelia

1 rkl kalakastiketta
1 rkl ruokosokeria

tarjoiluun
limelohkoja, korianteria ja chiliä

Currytahnan valmistus
Avaa Meksikosta salakuljetettu kuivattu guajillo chili, poista siemenet ja viipaloi pieniksi paloiksi. Jos käytätä perus Pirkka-chiliä, poista myös siemenet ja viipaloi chili. Paista chili öljyssä padassa tai kattilassa. Pilko sipulit, raasta inkivääri rouheaksi raasteeksi ja jauha korianteri morttelissa (tai käytä jauhetta). Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta karkeaksi tahnaksi. Tämä onnistuu myös korkeassa astiassa sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa öljyä.

Keiton valmistus
Valmista kanaliemi sekoittamalla kanafondi kuumaan veteen. Kuumenna öljy padassa tai kattilassa. Lisää currytahna ja paista tahnaa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kanaliemi ja kookosmaito. Lukijani vinkkasi snapchatissä, että kookosmaito tölkin voi laittaa kuumaan veteen ennen avaamista; kookosmaito sekoittuu paremmin. Jos kookosmaito on köntsöistä, älä välitä. Se ei ole pilalla. Anna liemen kiehahtaa ja lisää kanan paistileikkeet. Anna hautua kannen alla hiljalleen noin 30-40 minuuttia kunnes kanat ovat kypsiä. Nostele kanat leikkuulaudalle ja riivi kahdella haarukalla nyhtökanaksi. Laita kanat takaisin pataan ja lisää sokeri ja kalakastike.

Keitä nuudeleita 4 minuuttia tai ohjeen mukaan. Annostele nuudelit kippoihin, kaada päälle keittoa ja tarjoile limen, korianterin ja chilin kera.

#Tamarinhetki -voita matka Bangkokiin!

Mikä on sinun Tamarin hetkesi? Ehkä se on lounas Tamarin ravintolassa, muuten vain hyvä ruoka tai rentouttava hetki? Kerro se tägäämällä kuvasi Instagramissa. Jaa hetkesi käyttämällä tägejä #tamarinhetki ja @tamarinravintolat. Tunnelmallisin kuva voittaa lomamatkan Bangkokiin kahdelle, majoituksen(jaetussa kahden hengen huoneessa) ja kokkikurssin. Huomioithan, että INstagram-profiilisi on oltava julkinen, jotta kisan järjestäjä näkee julkaisusi. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti Instagramin suoralla viestillä. Tamarinin löydät Instagramista@tamarinravintolat.

Osallistumisaika #Tamarinhetki –kilpailuun on 14.12.2015-10.1.2016. Matka järjestetään 3.-7.2.2016. Lisätiedot ja tarkemmat kilpailusäännöt löydät osoitteesta www.tamarin.fi/tamarinhetki. Kuluttajakilpailun voittajien ei ole pakko hengata seurassani, koneessa ja kokkikurssilla ainakin tavataan!

#Tamarinhetki -bloggaajakilpailu

Semmonen oli minun Tamarin hetkeni! Nyt täytyy vielä selvittää kuka bloggaaja lähtee matkaseurakseni Bangkokiin helmikuussa! Jaa oma Tamarin hetkesi blogissasi ja kerro miksi juuri sinun pitäisi päästä mukaan tutustumaan Bangkokin katukeittiöihin. Voittoon kuuluu matka Bangkokiin yhdelle, majoitus ja kokkikurssi. Pääset tutustumaan thaimaalaiseen ruokakulttuuriin kanssani ja voimme yhdessä myös suunnitella matkan sisältöä! Tamarin ravintolat tarjoaa blogimatkan yhdelle bloggaajalle. Kilpailu on avoin kaikille bloggaajille. Osallistu lähettämällä postauslinkkisi osoitteeseen [email protected].
 Tamarinin henkilökunnasta koostuva raati valitsee voittajan, joka julkaistaan 15.1. Toivottavasti halukkaita matkaseuralaisia löytyy sankoin joukoin, joka tapauksessa tässä on nyt bloggaajan voittomahdollisuudet aikasta hyvät!

Osallistumisaika #Tamarinhetki –kilpailuun on 14.12.2015-10.1.2016. Matka järjestetään 3.-7.2.2016. Lisätiedot ja tarkemmat kilpailusäännöt löydät osoitteesta www.tamarin.fi/tamarinhetki. Sääntöihin olisi vielä ollut hyvä lisätä, että voittajan tulee kestää matkaseuraani 🙂 Iik – lähtisitkö sinä kanssani Bangkokiin?


Yhteistyössä Tamarin Ravintolat

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

8 Kommenttia

Jätä kommentti