Skip to main content

itsetehdyt chili suklaa tryffelit

Mitä sitä voisi tehdä kaapinpohjalle pyörimään jääneille suklaanjämille? En tiedä kuinka merkittävästä ja laajasta yhteiskunnallisesta ongelmasta on kyse, mutta toivon että tämä resepti tuo helpotusta kotikokeille, jotka kuumeisesti painivat pölyttyneiden suklaiden kanssa 😉 Pyöräytin suklaat jouluisiksi suklaatryffeleiksi. Nämähän antaa vaikka lahjaksi. Suloiset paperiset tryffelivuoat löytyivät hieman yllättäen Clas Ohlsonilta. Reseptin mittasuhteet lainasin Valion ohjeesta. Mukaan hulautin Baileys likööriä, hyppysellisen sormisuolaa ja useamman ripauksen cayennepippuria. Tryffelit eivät ole tulisia vaan cayenne antaa lempeän potkun pehmeän makuiseen suklaaseen.

Suklaatryffelit

2  dl kuohukermaa
1/2  dl ruokosokeria
300 g suklaajämiä (tummasuklaa, maitosuklaa, valkosuklaa, taloussuklaa..)
50  g voita
3  rkl Baileys kermalikööriä (tai muuta likööriä, punssia, rommia..)
hyppysellinen sormisuolaa
1/2 tl cayennepippuria

lisäksi
makeisvuokia
pinnalle tummaa kaakaojauhetta

Anna kerman kiehua hiljalleen kattilassa noin 5 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja lisää sokeri, paloiteltu suklaa ja paloiteltu huoneenlämpöinen voi. Sekoita. Tarvittaessa laita kattila liedelle ja ykköselle ja jatka sekoittamista. Lisää lopuksi likööri ja mausteet. Kun massa on tasaista laita se jääkaappiin pariksi tunniksi kovettumaan. Muotoile kovettuneesta tryffelimassasta palloja. Kierittele tryffelit kaakaojauheessa.

Säilytä suklaatryffelit jääkaapissa. Ota tryffelit hetkeksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

Teeveestä tuttu!

Suklaatryffelini pääsevät joutuvat lauantaiaamuna tv-kameroiden eteen kun vierailen Vatsasekaisin kilinkolin Riikan kanssa Ylen aamu-teeveessä. Töllöttimet auki lauantaiaamuna klo 9:05! Aamu-unisimmat voivat katsoa lähetyksen jälkikäteen myös >>Areenasta<<. Suostuttuani lähetykseen tajusin, että juhlimme tyttöjen vuosittaisia pikkujouluja edellisenä iltana. Kurvaan suoraan aamulähetykseen kuitenkin kodin kautta ja käyn nappaamassa suklaatryffelit kainaloon 😉

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

 • Riikka sanoo:

  IIiik!! Mun piti illalla pyöritellä espressolla maustettuja suklaatryffeleitä lähetykseen, mutta täytynee vaihtaa suunnitelmaa. 😀

 • Jenni sanoo:

  No voi apua, ei oo todellista! 😀 Great minds think alike 🙂 Huomiseen, toivottavasti keksit jotain. Sorii!

 • JenniinaE sanoo:

  Mun äidin lemppareita. Taidanpa tehdä näitä äidille syntymäpäivälahjaksi 🙂

 • Kaisa sanoo:

  Testasin näitä ja ulkonäkö ja maku täysi 10,mutta massa todella löysää! Palloiksi sai pyöriteltyä mutta ihan kuin kakun kuorrutetta söisi. Mikäköhän meni vikaan? Köytössä Pandan tumma- ja maitosuklaalevyt.

Jätä kommentti