Skip to main content

Pikkujoulujen menu oli mietitty niin, että emäntä saa keskittyä juhlimiseen 🙂

Maanantai, parsakaalikeitto ja työkiireet tulivat sittenkin. Sitä mukavampi palata viime viikonlopun tunnelmiin. Lauantaina juhlittiin jo perinteeksi muodostuneita yhteissynttäreitä Nirson kanssa ja pikkujouluja Meksiko teemalla. Ruuhkavuodet ja lapset ovat vain ikävästi häirinneet juhlintaa ja viime kerrasta pääsikin hurahtamaan kuusi vuotta. Olen hartaasti toivonut, että tämän uuden elämänsuunnan vanavedessä aikaa jäisi enemmän perheelle, blogille, omalle hyvinvoinnille, mutta myös ystäville. Jos niitä on vielä – se selviäisi. Ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen minusta tuntui siltä että aika oli kypsä kunnon juhlien järjestämiselle. Perinne on taas herätetty henkiin! Okei, sen lisäksi meillä oli kaksi pahvilaatikollista olutta josta piti päästä eroon.

Drinksuja ja puuhastelua Mojitorinkkibaarissa.

Pikkujouluja ja yhteissynttäreitä juhlittiin meksikolaisittain joulufiesta-teemalla. Tarjolla oli meksikolainen menu; tostadaa chipotlella maustetulla liha- ja paputäytteellä, itsetehtyä salsaa, chipotle-jogurttikastiketta,  lehtikaalisipsisalaattia, mangosalsaa, guacamolea ja sörsselit poikineen. Juomapuoli oli myös kunnossa. Vieraat saivat valmistaa tequila-pohjaisia meksikolaisia mojitoja mojitobaarissa. Monikäyttöisimmät-juhlalasit-ikinä olivat lainassa Dietalta. Lisäksi tarjolla oli meksikolaista Santo Tomas viiniä, jonka olin bongannut ruokamessuilta. Viinien lisäksi saimme maahantuojalta testiin teemaan sopivaa meksikolaista  ”Day of the dead” olutta. Eksoottinen meksikolainen punaviini keräsi kehuja ja toimi mausteisen ruoan kanssa sekä seurustelujuomana. Alko laahaa Meksiko-buumissä vielä hieman jälkijunassa; toivottavasti valikoimista löytyy pian muutakin kuin se Sol ja Corona! Alkudrinkeiksi keittelin lämmittävää talvimargaritaa. Koko menu on tulossa blogiin pian, tässä muutamia tunnelmapaloja illasta. Nirson improvisaatioteatteri nostatti tunnelmaa – muuten seurustelu, nauru sekä hyvät ystävät riittivät ohjelmanumeroksi. Juhlista jäi käteen enemmän alkoholia kuin alunalkaen, syvemmät naururypyt ja muistutus miksi ystäviä pitäisi nähdä useammin. Jollain tasolla tuntui, että juhlistin hiljaa mielessäni myös Nirson ja minun parisuhdetta: ”Hei, me selvittiiin!”

Nirson Näin valmistat mojiton -ohje

Vieraat saivat itse valita sörsselsöninsä tostadaan.


Meksikolainen Day of the Dead -olut sopi teemaan


Joku meksikolainen kerroskakku, joka hävisi nopeasti.


Nirso vahasi viikset juhlan kunniaksi.


Meksikolaista viiniä Alkoon, kiitos!


Meksikolainen mojito: tequilaa, minttua, sokeria, kivennäisvettä ja jäitä.


Ruokabloggaajat erotti joukosta, tässä Sillä Sipulin Merituuli.


Atsteekkikuvioitu paljettimekko. Ikää tulee niin tukka ja hameen helma lyhenee vai miten se meni 😀

Rakas siskotonttu *sydän*

Joulufiesta – pikkujoulut meksikolaisella teemalla

Koristeluvinkkejä
– Minijoulutähdet tomaattimurskatölkeissä. Vinkki! Tunge pohjalle talouspaperitollo, niin pieni kukkanen pysyy nätisti purkissa.
– värikkäitä jouluvaloja. Paljon.
– joululiinat pöydissä

Juomat
– Meksikolainen San Thomas puna- ja valkoviini – heti kun saadaan Alkon valikoimiin!
– Day of the Dead meksikolainen olut – heti kun saadaan Alkon valikoimiin!
– tequilapohjainen mojito mojitobaarista – drinkin valmistaminen on hauska ohjelmanumero vieraille
– glögin tilalla lämmin tequilapohjainen talvimargarita, myös alkoholiton versio

Astiat
– Yhdet monikäyttöiset lasit. Saimme mojitolasit lainaan Dietalta. Näistä tarjoili niin mojitot, viinit, talvimargaritan kuin kahvinkin – muita laseja ei tarvittu.
– Kultaiset kertakäyttöastiat: aterimet, lautaset ja pahvimukeja varalle. Jos tilaat kultaiset lautaset Prismasta, niin saat violetit. Tai mikä kausiväri nyt sattuu olemaankaan. Onneksi Prisman verkkokaupan asiakaspalvelu selvitti minulle tilanteen: se on vaan kuva verkkokaupassa! Oikea väri voi sitten olla mitä tahansa. Noh, sain onneksi rahat takaisin lautasista enkä antanut violettien lautasten pilata ihan koko iltaa 😉 Kultaisia kertakäyttöastioita bongattu myös Stockmannilta.

Tarjoilut – meksikolainen menu (reseptit linkitetään myöhemmin)
– Tostada liha- ja paputäytteellä
– itsetehty salsa
– mangosalsa
– lehtikaalisipsisalaatti
– chipotle-jogurttikastike
– fetaa, korianteria, creme fraichea
– nachoja
– Meksikolainen ystävämme Ivan toi mukanaan meksikolaisia jälkiruokia

Kutsukorttipohja
– Klikkaa kuva isommaksi ja tallenna kuva. Muokkaa kuvaan oma teksti esimerkiksi Picmonkey.comissa.

Klikkaa kuva isommaksi ja tallenna.

 

Yhteistyössä Azteca Spirits: Santo Tomas meksikolaiset viinit ja Day of the Dead -oluet tarjosi Azteka Spirits maahantuoja. Alkoholia koskeva kommentointi on kielletty Valviran alkoholimainontaa koskevan ohjeistuksen mukaisesti. Alkoholia koskevat kommentit poistetaan. Muuten sana on vapaa!

Yhteistyössä Dieta: mojitolasit tarjosi lainaan Dieta.

Liemessä Snapchatissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

Jätä kommentti