Skip to main content


YHTEISTYÖSSÄ TAMARIN RAVINTOLAT

Mainostin kuinka paras ruokamatkaajan vinkkini Bangkokiin oli aikaisemmin postaamani Klong Toey Fresh Market ruokamarkkinat. Joudun ehkä laittamaan vielä paremmaksi tällä supervinkillä: kierrä Klong Toey Fresh Market ruokamarkkinat oppaanasi paikallinen ja osallistu thaikokkikurssille läheisessä slummissa. Puolen päivän Cooking with Poo -kokkikurssi maineikkaan Khun Poon kanssa sisältäen ruokamarkkinakierroksen kustantaa kohtuulliset 40 euroa. Khun myi alunperin ruokaa slummissa kotitalostaan ansaiten noin 6 euroa päivässä. Vuonna 2007 riisin hinta tuplaantui ja toimeentulo vaarantui. Ystäviensä avulla hän alkoi järjestää kokkikursseja turisteille. Nyt yritys työllistää useamman naisen slummissa ja tekee hyväntekeväisyyttä alueen hyväksi.

Pienenä kertauksena; matkasin Tamarin ravintoloiden kanssa Bangkokiin tutustumaan aitoon thaimaalaiseen ruokakulttuuriin ja katukeittiöihin. Aika unelmien työmatka sanoisin! 🙂 Seuranani Cooking with Poo kurssilla oli #tamarinhetki bloggaajakisan voittaja ja aasialaisen keittiön fani Alisa Suusta suuhun-blogista. Ihan parasta kun matkaseura jaksaa innostua ruoasta samanlaisella intohimolla ja maistella paikallisia raaka-aineita ja katuannoksia ennakkoluulottomasti. Nyt kun näitä kuvia katsoo taaksepäin niin mehän vähän muistutetaan toisiamme 😀 Matkaseurana oli myös Tamarin ravintoloiden Emily ja #tamarinhetki Instagram kisan voittajapariskunta. Porukka tutustui Bangkokiin yhdessä ja erikseen, mutta Cooking with Poo thaikokkikurssille osallistuivat kaikki.

Minä ja Alisa nuolijan varressa.

Alisa cooked with Poo and liked it!

Tulinen Tom Yum liemi maustetaan galangal juurella, sitruunaruoholla, kaffirlimen lehdillä, oisterikastikkeella, soijalla, limellä, chilillä ja korianterilla.

Toinen nutturapääkin tykkäsi.

Simple and yummy! Valkosipuli-pippurikanaan tulee korianteria, valkosipulia, pippuria, hoisinkastiketta ja oisterikastiketta.

Slummi oli yhtä ihanaa rosoista kuvausalustaa.

Ankkajauhelihaa riisijauholla, galangaljuurella, chilijauhetta, kalakastiketta, limen mehua, korianteria, punasipulia, kevätsipulia, kaffirlimetin lehtiä jaa tuoretta minttua. Makunystyrät kehrää!

Mango sticky rice on kuuluisimpia thaimaalaisia jälkiruokia. Tähän voi kehittyä himo! Saatat päästä maistamaan tätä herkkua minun ja Alisan kokkaamana What’s Cooking Helsinki -tapahtumassa huhtikuussa 🙂

Lisää thaimaalaista ruokaa ja Bangkokin tunnelmia Instagramissa @tamarinravintolat @alisawilska ja @liemessa 🙂 Tsekkaa myös alla olevat videot Klong Toey ruokamarkkinoilta ja Cooking with Poo kurssilta!

 

 

Yhteistyössä Tamarin ravintolat

Aitojen thaimaalaisten makuelämysten ystäville – Ravintola Tamarin Facebook sivu
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

6 Kommenttia

Jätä kommentti