Skip to main content

Odotan Rautatieasemalla Liemessä-lukijailtaan saapuvaksi p***n lukijakilpailun voittajaa Tiinaa Tinskun keittiössä-blogista. En tiedä jännittääkö minua vai Tiinaa enemmän. Lämpien halauksien jälkeen suuntaamme suoraan Kallion Solmu-baariin yksille ennen varsinaista illallista lähikorttelissa. Varoittelin Tiinaa etukäteen, että illallisella saattaa olla hurttia huumoria tiedossa. Huoli oli turha, sillä Porissa kuulemma *ittuilu on välittämistä ja raumalaisista välitetään ihan erityisesti.

Paskan palvelun pop-up illallisen tapahtumapaikkana toimi Helsinginkadun Rupla. Jo kadulla saimme esimakua tulevasta kun asiakkaita odotutettiin jonossa viimassa. Maksu otettiin etukäteen. Yritin vahingossa tunkea korttiani väärästä päästä lukulaitteeseen ja senhän sai kuulla koko salillinen ihmisiä. Englantia sopertaneelle asiakasraukalle kerrottiin ”No english. F**k off!”

Tympeän näköinen tarjoilija johdattaa meidät saliin. Ensitehtäväksemme saamme leikata oman pöytäliinamme paperirullasta. ”Otatteko valkkaria vai punkkua?” Tilaamme alkujuomaksi punaviiniä ja se kaadetaan tönkästä pahvimukeihin. Ehdimme santsata kerran ennenkuin viereisen pöydän porukka oli vetäissyt tonkat tyhjäksi. Yksi tyttö erehtyi kysymään alkoholitonta vaihtoehtoa. ”Hei kaikki, hän on raskaana, onnitellaan raikuvien applodien kera!”

Ruokatilauksemme otettiin viimeisenä, varmaan kun olimme niitä plokkaajia. Sekin keskeytyi kun tarjoilijan mukaan tilauksen ottamisessa kesti niin kauan. Lopulta alkuhaistapaskaksi valitsimme molemmat ruisnapit smetanalla, suolakurkulla hunajalla. Väliruokana tarjoiltiin raikas haistakaapaskasalaatti. Tässä välissä päätän käydä naistenhuoneessa. Vessapaperi annostellaan ravintolan tiskin takaa. ”Pissa vai kakkahätä?” tarjoilija kailottaa ja päät kääntyvät. ”Pissa” ja saan vähän liian lyhyen pätkän paperia kouraani.

Pääruokavaihtoehtoina oli jokamiehen idiootille lohiceviche tai haiseville hipeille kesäkurpitsaa ja porkkanapastaa. Tunsimme itsemme täysiksi idiooteiksi, joten lohta sitten. Jälkikakat kiikutettiin pöytäämme kysymättä ja maistelimme molempia raaka-annoksia: kinuskijäätelöä ja kakkua. Ruoka oli yllättävänkin hyvää, joskin sitä olisi saanut olla hieman enemmän. Pyydettäessä saimme leipää. Tai siis croisantteja, joihin tarjoilija tunki sormensa.

Kesken illallisen ravintolassa järjestettiin yllätysohjelmanumero, jonka pääosassa oli asiakkaiden nolaaminen kaikkien edessä. Ensimmäistä kertaa elämässäni nousin satulan selkään keskellä ravintolaa ja tarjoilija käänsi nupit kaakkoon. Noh, katso itse snapchat stooristani alla 😀 Tänään perustetun Snapchat Stories @liemessa YouTube-kanavani voit tilata täältä! Kanavalla julkaisen snapchat stoorini parhaat, jotta nämä helmet säilyvät jälkipolvillekin. Tai sitten vain seurailet ahkerasti snapchatissa @liemessa 🙂

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jtv-1TXPJ3o?rel=0]

Ennen illallista facebook-keskusteluissa kysyttiin miksi ihmeessä joku haluaisi osallistua tuollaiselle illalliselle ja mitä järkeä siinä on. Ilta oli kokonaisvaltainen elämys yhdistäen stand-up komiikkaa ja ravintolaillallisen. Ja ennenkaikkea se oli hervottoman hauskaa. Kiitos Tinskun keittiössä parhaasta seurasta ja Rupla p***kimmasta palvelusta ikinä!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • Mirkku M sanoo:

  Minäkin mietin olisinko valmis maksamaan moisesta ja tulin siihen tulokseen, että en. Paskaa palvelua saa kotona, julkista nolaamista töissä. Ja molemmat ihan ilmaiseksi. 🙂

 • Mirkku M sanoo:

  Minäkin mietin olisinko valmis maksamaan moisesta ja tulin siihen tulokseen, että en. Paskaa palvelua saa kotona, julkista nolaamista töissä. Ja molemmat ihan ilmaiseksi. 🙂

 • Campasimpukka sanoo:

  Oi että tämä olisi ollut just minulle hyvä juttu, olisi niin mahtavaa katsoa, kuinka paljon kehtaavat. Tuo vessapaperijuttu oli aivan paras 😀

 • Jenni sanoo:

  Tälläinen ilta ei varmasti ole kaikille ja ymmärrän kyllä jos haluaa jotain muuta ravintolaillalta 😀 Muhun selkeästi puree tälläinen kakkahuumori, ja itselleni kokemus oli 35 euron väärti. Tosin sama konsepti ei ehkä toimi toista kertaa enää peräikkäin. Ensi kerralla sitten hyvän palvelun ravintolaan 🙂

 • Jenni sanoo:

  Jännitin hieman etukäteen loppuuko itseltä huumori, mutta eivät menneet niin pahasti henkilökohtaisuuksiin että sieltä olisi kukaan itkien kotiin lähtenyt. Ehkä järjestävät näitä vielä tulevaisuudessa! Vessapaperi oli kyllä paras 😀 Ja käsipyyhkeetkin oli tietty loppu 😉

Jätä kommentti