Skip to main content

Liemessä suklaakakku resepti IKEA

YHTEISTYÖSSÄ IKEA

Tämä on selviytymistarina äidistä ja kahdesta lapsesta IKEA-tavaratalossa. Olin varannut käytännössä koko päivän IKEA visiitille. Ensimmäinen bussi suhahti ohi Hämeentiellä, neljäkymmentä minuuttia myöhemmin toinen jo tärppäsi. Sääennuste lupasi kuumaa päivää ja päättelin muiden perheiden suuntaavan uimarannalle. Kuinka väärässä olinkaan, suomalaiset selkeästi viettävät mieluummin vapaapäiväänsä sisustaen kuin rannalla maaten. Singahdamme pyöröovista sisään. Mini ehtii innostua lasten hienon näköisestä leikkipaikasta. Minäkin, mutta flunssaisen Herra Simpukan takia joudumme pitämään välimatkaa muihin lapsiin. Mini hyppii sohvalta toiselle ja ihastelee kaihoisasti lastenhuoneita luetellen mitä kaikkea pieni ekaluokkalainen tarvitsee. Herra Simpukka nyt yrittää haroa käsiinsä mitä tahansa irtonaista.

20 vuotta Suomessa – Onnea IKEA!

Lastenosaston läpi emme enää pääse tyhjin käsin. Mukaan tarttuu pehmovihanneksia Herra Simpukan kokkausleikkeihin ja parit lasten lakanat. Tämän kertaisen IKEA-visiitin päätarkoitus oli kuitenkin uudistuva IKEA-Herkkutori. Lappaan lastenvaunut täyteen Herkkutorin tuotteita suunnittelemaani IKEAkakkua varten. Vielä lihapullaa napaan, kassan kautta ja bussilla kotiin väsyneinä mutta onnellisina. Selvisimme. Ihanaa olla kotona! 🙂

Jos haet kakkua, jonka kanssa ei tarvitse jännittää onnistumista niin se olisi nyt tässä. IKEAkakkuani varten tein kolme pohjaa IKEA suklaamuffinssiaineksista. Valmisseokseen sekoitetaan vain vesi. Et voi käytännössä epäonnistua. Kakun täytteenä ja kuorrutteena on IKEA tummasta suklaasta valmistettu suklaakreemi. Kakun kostutin IKEA ruusunmarjajuomalla ja väliin sivelin vielä IKEA luomulakkahilloa. Näyttävyyttä hain koristelemalla kakun IKEA suklaapalloilla ja myrkyttömiä kukkasia. Voila, helposti upea ja herkullinen kakku! Kakun kanssa suosittelen tarjottavaksi alkoholitonta IKEA omena-puolukkajuomaa. Muutenkin kannattaa tutustua IKEA Herkkutorin valikoimaan. Itselleni oli ainakin pienoinen yllätys, että ruokatuotteita löytyy niin laidasta laitaan ja paljon myös luomua!

IKEAkakku

Valmista suklaakakkupohjat 2 päivää ennen. Kokoa kakku vähintään 4 tuntia ennen tarjoilua tai 1 päivää ennen. Koristele juuri ennen tarjoilua.

Suklaakakkupohjat

3 kpl

3 pkt IKEA MUFFINSMIX CHOCLAD suklaamuffinssiainekset
3 kpl irtopohjavuokia (halkaisija 18 cm)
voita vuokien voiteluun
vehnäjauhoja vuokien jauhotukseen

Voitele ja jauhota vuoat. Valmista taikina paketin ohjeen mukaan. Kaada taikina vuokiin.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-35 minuuttia.

Vinkki! Kun kakkupohjat ovat jäähtyneet, kääri ne kelmuun ja laita jääkaappiin
vuorokaudeksi odottamaan leikkaamista ja kakun kokoamista. Pohjissa säilyy kosteus ja
niitä on helpompi leikata murenematta.

Suklaakreemi

(täyte ja kuorrute)

400 g IKEA tummaa tai maitosuklaata
200 g voita
1 prk (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl tomusokeria

Paloittele suklaa kippoon ja sulata mikrossa hämmentäen välillä haarukalla kunnes suklaa
on sulaa. Sekoita sähkövatkaimella huoneenlämmössä pehminneet voi ja tuorejuusto hyvin sekaisin.
Lisää jäähtynyt sula suklaa. Siivilöi joukkoon tomusokeri. Vatkaa kaikki sekaisin.

Vinkki! Nosta kreemi pursotinpussissa jääkaappiin noin tunniksi. Yön yli jäähtyessään kreemi
saattaa jäykistyä liikaa.

Muut täytteet

1 prk IKEA SYLT HJORTRON luomu lakkahillo
1,5 dl IKEA DRYCK NYPON ruusunmarjajuomaa

Koristeet

5 kpl IKEA SÖTSAK KAKAOBOLL suklaapalloja
Myrkyttömiä kukkia esim. ruusunmarjan kukkia ja lehtiä

Kakun kokoaminen

1. Ota yksi pohja ja aseta se väärinpäin tarjoiluastialle; kakusta tulee suorempi ja yläreuna
on tasainen. Jos pohja on kovin kohonnut keskeltä, poista ylimääräistä veitsellä jotta pohja on tasainen. Valele / sudi pohjaa ruusunmarjamehulla, erityisesti reunoilta. Aloita
täyttäminen laittamalla keskelle 3 tl lakkahilloa, älä levitä aivan reunoille asti jotta pohjat eivät lähde liukumaan ja täyte pursua. Pursoita suklaakreemiä pyöreällä tyllalla kakun reunoille jättämällä puolisen senttiä tyhjää tilaa. Pursoita toinen kierros täytettä kakun keskiosaan. Halkaise kaksi muuta pohjaa. Eli kerroksia on yhteensä 5. Laita taas kakun päälle kakkupohja väärinpäin ja toista täytteet (mehu, hillo, kreemi) kunnes kakku on täytetty.

2. Pursota suklaakreemiä kakun “väleihin” ja päälle. Tasoita kreemi palettikulmaveitsellä (tai veitsellä). Säilytä kakku jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.

3. Koristele kakku ennen tarjoilua. Asettele päälle 5 kpl IKEA suklaapalloja. Asettele kakun
keskiosaan näyttävästi myrkyttömiä isoja kukkasia ja lehtiä.

Parasta IKEAssa on inspiraatio. Tällä viikolla uusin IKEA kuvasto jaetaan taas lähes 2 miljoonaan suomalaiskotiin eli nyt kannattaa repäistä ne ”ei mainoksia” lappuset hetkeksi pois ovesta. Viime viikolla IKEA juhlisti 20-vuotis taivaltaan Suomessa Pasilan Veturitalleilla. Tarjolla oli sisustusinspiraatiota, uutuuksia, kuohuvaa ja upeita kakkuja. Kakkupöydästä löytyi Isyyspakkaus-blogin voileipäkakkuja, Hanna Gullichsenin mustikka-juustokakku sekä tietysti suunnittelemani lakka-suklaakakku catering-yrityksen toteuttamana 🙂 Keittiössä ja kattauksessa näkyi syksyn tumman puhuvat värit. Musta on uusi musta!

Yhteistyössä IKEA

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Iina M. sanoo:

    Se raparperijuoma on kans IKEAlla mielettömän hyvää! <3

  • Jenni sanoo:

    Bongasin myös sen, kuulosti hyvältä! Puolukka-omena tuntui nyt syksyisemmältä. Tai ei kai vielä mikään syksy ole, mutta sitä saa jo odotella 🙂

Jätä kommentti