Skip to main content

mustatorvisienikeitto resepti

Vietämme joka kesä tyttöjen mökki-iltaa Lohjan järven rannalla. Vuoden vierivät, mutta lukioajan ystävät tuntuvat vuosi vuodelta läheisemmiltä vaikka näemmekin vain muutaman kerran vuodessa. Mökkeilyn jälkeen jäin vielä päiväksi entiseen kotikaupunkiini sukuloimaan. Lohjan Tenoripäivät olivat saaneet porukan liikkeelle. Täällähän on ihmisiä! Torin lavalla tenoritähdet villitsivät kansaa. Satapäinen yleisö seisoi torilla kädet puuskassa liikkumatta. Esityksen lopuksi aivan villiinnyttiin ja taputettiin. Juontaja yritti lahjoa yleisöä ilmaisilla konserttilipuilla lavan eteen tanssahtelemaan. Yksi pari kävi hakemassa liput itselleen. Äitini kertoi syynkin miksi kukaan ei tanssi: ”Kukaan ei halua päätyä paikallislehteen.” Niimpä, mitä sitä muutkin ajattelisivat. Pidettäisiin vähintäänkin hulluna tai humalaisena. Kesätorilta mukaani lähti pussillinen mustatorvisieniä. Mustatorvisieniä kutsutaan ”mustiksi kantarelleiksi” ja ne ovatkin yksi parhaista ruokasienistä. Kotona Helsingissä kuvasin mustatorvisienikeiton metsän siimeksessä.

mustatorvisienikeitto ohje

mustatorvisienikeitto

Mustatorvisienikeitto

4 hlö

1 l mustatorvisieniä
2 kevätsipulia
1 l kasvislientä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
2 rkl vehnäjauhoja
30 g voita
1 tl kuivattua rakuunaa
suolaa
pippuria

Putsaa mustatorvisienet päällisin puolin. Tarkista ettei sienien sisällä ole etanoita. Pilko isoimmat sienet pienemmiksi. Pieni kevätsipulit. Paista sipuleita ja mustatorvisieniä voissa kattilassa.  Lisää vehnäjauhot, kasvisliemi ja mausteet. Anna porista hiljalleen 15 minuuttia. Lisää tuorejuusto ja ranskankerma. Sekoita kunnes tuorejuusto on sulanut. Tarkista suola

mustatorvisieni keitto

mustatorvisieni resepti

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

  • Sini sanoo:

    Mustatorvisienet <3 minä tein niistä juuri risottoa. Ihanaa, kun vaikuttaa tulevan hyvä sienivuosi!

  • Jenni sanoo:

    Kiitos! Tykkään metsän hämysestä tunnelmasta 🙂

  • Jenni sanoo:

    Yritän pitää aina kuivattuja sieniä kaapin pohjalla sienirisottoa varten – tosin nyt taitaa olla tatteja ja suppilovahveroita. Facebookin sieniryhmissä olen hieman kateellisena seurannut sivusta upeita sienisaaliita maaseudulla. Noh, toivottavasti niitä tulee runsaasti myös myyntiin 🙂

Jätä kommentti