Skip to main content

Liemessä Mifu Original resepti

YHTEISTYÖSSÄ VALIO JA ASENNEMEDIA

Ruokakaupan hyllyille raejuuston viereen on ilmestynyt Valion uutuustuote Mifu ruokarae. Maistoin Mifua ensimmäistä kertaa lanseeraustilaisuudessa suolaisessa piirakassa. Maistuupa ja näyttääpä ruskeilta linsseiltä! Toisen annoksen kohdalla tajusin, että ne oli ruskeita linssejä. Nopeasti opin, että Mifu on se raejuustopalleroiden näköinen valkoinen rae. Valio kehottaa rohkeasti mifunoimaan ja kokeilemaan Mifua lempiruokaasi. Jouduin oikein tosissani miettimään mikä on lempiruokani, jos pitää sanoa vain yksi. Mieleeni tuli valehtelematta satoja lempiruokia! Mitä haluaisin tehdä aina uudelleen ja uudelleen, tarpeeksi helppo ja nopea valmistaa arkenakin ja makumaailmasta löytyy se jokin juju? Lähi-idästä lähtöisin oleva shakshuka eli tomaattinen kikhernepaistos kananmunilla on juuri sitä! Lämmittävän mausteinen ja tomaattinen kastike antaa makua maustamattomalle Mifu Original ruokarakeelle. Mifu taas tuo ruokaisuutta ja vaihtelua reseptiin.

I’m a smooth mifunator – 3 vinkkiä mifunointiin

1. Paista

Mifu kestää paistamista, toisin kuin esimerkiksi raejuusto. Lanseeraustilaisuudessa otin onkeeni Teresa Välimäen paistovinkistä. Mifu kannattaa paistaa kuumalla kuivalla pannulla liemineen. Älä sekoittele liikaa vaan anna Mifuun tulla paistopintaa. Paista Mifua noin 6–8 minuuttia.

2. Mausta

Mifua on kolme makua: Original eli maustamaton, Välimeren tomaatti ja Meksikon pippuri. Valmiiksi maustetuista tulee tietysti helposti makua, mutta kallistuin itse maustamattomaan Originaaliin jolloin sain vapaat kädet maustamisen suhteen. Maustamatonta Mifua ei tarvinnut itsessään maustaa, vaan riitti että ruoka johon se lisättiin oli maustettu. Maustamattoman Mifun maku on mieto ja lähellä raejuustoa, vaikka rakenne on kiinteämpi ja narskuvampi.

3. Ole rohkea

Mifua voi lisätä ruokaan myös sellaisenaan suoraan purkista. Käytä vain sen verran kuin tarvitset! Mifu kestää avattuna jääkaapissa 5–8 päivää. Kokeile Mifua rohkeasti lempiruokiisi. Resepti-inspiraatiota ja mifunaattorin löydät Mifu kampanjasivuilta.


Mifu shakshuka

1 pkt / 330 g Valio MIFU ruokaraetta Original
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 tl chilirouhetta
1 tlk kikherneitä
2 tlk tomaattimurskaa
1 punainen paprika
2 tl juustokuminaa
1 tl kokonaisia korianterinsiemeniä

3-4 luomukananmunaa
tuoretta korianteria

tarjoiluun
turkkilaista jogurttia
leipää
uunitomaatteja

Paista Mifuun paistopinta kuivalla kuumalla pannulla noin 6-8 minuuttia. Laita Mifu sivuun.
Kuullota voissa ja öljyssä silputtua sipulia, siivutettua valkosipulia ja chilirouhetta hetki kattilassa tai isolla pannulla. Lisää kikherneet ja paista 5 minuuttia. Riko korianterinsiemenet huhmareessa. Lisää kuutioitu paprika, tomaattimurska ja loput mausteet. Anna hautua noin 30 minuuttia. Lisää lopuksi Mifu joukkoon.

Ota shakshuka pois liedeltä. Riko päälle varovaisesti kananmunat ja paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoile turkkilaisen jogurtin ja leivän kera.

Yhteistyössä Valio ja Asennemedia

Liemessä ehdolla @ The Blog Awards Finland 2016
Äänestä suosikkiasi ja voita liput säkenöivään gaalaan!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

23 Kommenttia

  • Mallaspulla sanoo:

    Saisinkohan nyt vihdoinkin kokeiltua shakshukaa – tuota reseptiä, joka on pyörinyt ”must do it once” -hyllyssä jo luvattoman kauan. Aika monen muunkin ihanalta kuulostavan reseptin joukossa. Jotain saamattomuutta havaittavissa siis… Mifu Välimeri -purkki odottaa myös korkkausta kaapissa sekä sopivaa mifunointi-ideaa. Ehkäpä jotain pastan kylkeen sopivaa syntyisi siitä pian.

  • Jenni sanoo:

    Tiedän tunteen keittiön loputtomasta todo-listasta 😀 Shakshuka on tosi helppo ja nopea tehdä. Kun tekee vaan 🙂 Mifu Välimeri maistui mun suuhun vähän oreganolle, vaikka siinä ei oreganoa olekaan. Eli sinällään esimerkiksi joku tomaattipohjainen pasta tai lasagne voisi olla oikein loistava!

  • Helinä sanoo:

    Mistä tuo Mifu-nimi tulee?

  • Shakshuka on parasta ikinä!
    Raejuusto on niin hyvää ja raikasta ruoan lisäkkeenä, että en ole kokenut tarvetta vielä kokeilla Mifua. Mutta tietenkin annan sille tilaisuuden!

  • Ihanat kuvat! Oon maistanut Mifua, mutta en oo vielä siitä ihan hirveästi innostunut. Pitää kokeilla Mifu-Shakshukaa. Käyn kurkkaamassa muutkin reseptivinkit ja alan testailee Mifua eri safkoissa. On kivaa, että tulee uusia tuotteita ja vaihtareita lihalle.

  • Merituuli sanoo:

    Shakshuka on mulla E-DEL-LEEN tekemättä. Kui voi!

  • Aila sanoo:

    Mifua on purkki jääkaapissa, tätä voisin kokeilla!

  • Vaikka olenkin siirtynyt kasvisruokaa niin Mifua en ole vielä kokeillut. Olisko nyt aika 🙂

  • Minna sanoo:

    Shakshuka on hyvää! Mutta mä olen vähän Mifu ennakkoluuloinen. Luulen, että mun pitää päästä ensin maistamaan jotain hyvää, minkä joku toinen on tehnyt Mifua käyttäen ja sitten saatan lämmitä.

  • Oon miettinyt kauheesti mitä tekisin Mifusta, joten kiitos ihan superidiksestä! Kuvat ja resepti täydellise herkullisia. Nähdään ensiviikolla blogigaalassa, äänestetty on jo aikapäivää sitten 😉

  • Jenni sanoo:

    Nimi viittaa tietääkseni tofuun ja milk = Mifu!

  • Jenni sanoo:

    Me ollaan myös raejuuston suurkuluttajia ja varsinkin Nirso ripottelee sitä vähän joka paikkaan. Mifu on ehkä vähän ruokaisemman oloista ja tosiaan kestää myös paistamista.

  • Jenni sanoo:

    Kiitos 🙂 Kyllä, eletään jänniä aikoja kun uusia testattavia tuotteita putkahtelee tämän tästä!

  • Jenni sanoo:

    M-I-T-E-N-S-E-O-N-M-A-H-D-O-L-L-I-S-T-A 😀 Kun on niin helppo ja hyvä ruoka!

  • Jenni sanoo:

    Toivottavasti tykkäsit jos ehdit jo kokeilla! 🙂

  • Jenni sanoo:

    Kannattaa kokeilla, etenkin jos kaipaa proteiinipitoisia vaihtoehtoja ruokavalioon 🙂

  • Jenni sanoo:

    No onhan uudet asiat aina vähän jännittäviä! 😉 Tai sitten teet itse tätä – tämä ainakin on hyvää!

  • Jenni sanoo:

    Kiitos <3 Ihanaa päästä vähän juhlimaan, nähdään pian! 🙂

  • Anonyymi sanoo:

    Missäs tästä shakshukasta oli resepti? pakko päästä kokeilemaan myös!! 🙂

  • Jenni sanoo:

    Skrollaa postausta hieman hitaammin, shakshuka resepti löytyy siis tästä postauksesta! 🙂 Kiva jos kokeilet, toivottavasti pidät. Hyvää viikonloppua!

  • minni sanoo:

    Shaksuka. Never heard. Nyt olen ja hyvältähän tuo näyttää!

  • Totta, niinpä olikin 🙂 Jos on edes puoliksi yhtä hyvää kuin miltä näyttää niin avot! 😉 Kiitos, mukavaa sunnuntaita sinne myös! Eppu

  • Helinä sanoo:

    Ah, so! Kiitti! 🙂

Jätä kommentti