Skip to main content

Liemessä omenainen taatelikakku resepti

Tit-ti-ti-ti-ti-ti-ti-ti-ti-ti-ti-tii! Tervetuloa syksyn inhottavimpien lastentautien arpajaisiin – tämä on taaaarharulettiiiii! Rouva siellä, onneksi olkoon, voititte tällä kertaa vain ihan tavallisen pitkittyneen flunssan. Miestänne ei arpaonni suosinut tällä kertaa. Tiedättekö miesflunssan? Kuvitelkaa miesenterorokko. Ensin kuume ja täysi toimintakyvyttömyys. Ei pysty tehdä mitään – ei mitään. Juuri kun luulet selviäväsi alkaa helvetillinen kipu ja kutina käsissä ja jalkapohjissa. Seuraavana päivänä jalkasi muuttuvat mädiksi perunoiksi. Nyt odotellaan enää kynsien tippumista. Tuplataan! Minille napsahtaa myös enterorokko. Pidän koko yön kädestä kiinni kun pieni ei pysty nukkua tuskiltaan. Herra Simpukalla meni vähän liian helpolla. Olisiko tolle 2-vuotiaalle vielä joku kiva tauti korkealla kuumeella? Saisi edes hetken rauhan. Se joka on vähiten kipeä hoitaa kaikki muut.

Niin rouva hoitaa ja keksii tekemistä. Lapset ovat viidettä päivää neljän seinän sisällä. Kakun leipominen saa hetkeksi ajatukset pois taudista. Kaapin pohjalla kummitteli avattu taatelipussi ja parvekkeella pieni säkillinen omenoita. Kaivoin jouluiset lohtumausteet esiin. Teimme lasten kanssa kolme omenaista taatelikakkua. Yksi syötäväksi heti, yksi kuvauskakku työhuoneelle ja yksi lahjaksi kummityttöni syntymäpäiville. Syntymäpäiville en tietenkään päässyt. Nirso tuli aamulla viideltä kotiin vietettyään koko yön päivystyksessä. Onnea rakas kummityttöni, tämä virtuaalikakku on sinulle!


Ah – pari tuntia työhuoneella tuntui viikon lomalta.

Omenainen taatelikakku

Yksi iso kakku

200 g kivettömiä taateleita
4 pientä kotimaista omenaa
1 dl ruokosokeria
2 dl vettä

200 g voita
jämäpala tummaa suklaata raastettuna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
3 luomukananmunaa
1 dl turkkilaista jogurttia

reippaasti jouluisia lohtumausteita esim.
kanelia
muskottipähkinää
piparkakkumaustetta
kardemummaa
ripaus pomeranssikuorta

Viipaloi taatelit ja omenat. Keitä kattilassa vettä, ruokosokeria, omenoita ja taateleita noin 20 minuuttia. Survo sauvasekoittimella. Lisää joukkoon voi ja raastettu tumma suklaa. Sekoita huolella.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taatelimassaan kananmunat yksi kerrallaan kevyesti vatkaten. Lisää turkkilainen jogurtti ja kuivat aineet.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Paista keskitasolla 170 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile puutikulla kypsyyttä. Kakku on kypsä kun taikina ei enää tartu tikkuun.

Liemessä ehdolla @ The Blog Awards Finland 2016
Äänestä suosikkiasi ja voita liput säkenöivään gaalaan!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

6 Kommenttia

Jätä kommentti