
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ, URTEKRAM JA ASENNEMEDIA
Tip tap tip tap tipe tipe tip tap! Tip tip tap. Kalenteri näyttää marraskuuta ja sehän tarkoittaa vain kahta asiaa. Ei mainoksia-kyltistä huolimatta Lasten Suuri Lelukirja tipahti postiluukusta ja Liemessä Joulu on korkattu! Oikeastaan olen tänä vuonna jo vähän myöhässä jouluhysterian suhteen; viime vuonna leivoin ensimmäisen taatelikakun jo syyskuussa. Olen jo pidemmän aikaa halunnut tehdä vastaavanlaisen joulun kuivakakun viikunoista. Viikunakakku ei tosin ole missään mielessä kuiva vaan ihanan mehevä ja mausteinen eli täydellinen jouluinen kakku. Viikunakakkuun saa pienellä vaivalla näyttävyyttä koristelemalla se maustamattomalla tuorejuustolla, tuoreilla viikunoilla ja rosmariiininoksilla.
Kakun mehevyyden ja maun salaisuus on jouluisissa mausteissa, omenamehussa ja sokerissa keitetyissä Urtekramin aurinkokuivatuissa viikunoissa. Voit myös hyvin käyttää Urtekramin naposteltavan hyviä pieniä kuivattuja viikunoita tai kokeilla reseptiä aurinkokuivatuilla taateleilla. Aurinkokuivattu tarkoittaa, että kuivauksessa ei ole käytetty mitään kemikaaleja, joilla pyrittäisiin esimerkiksi säilyttämään väri vaan hedelmät on kuivattu luonnollisin menetelmin. Olen itse ihastunut Urtekramin tuotteisiin ruokatuotteista kosmetiikkaan, koska ne ovat aina 100 % luomua ja toisaalta hintataso on kohtuullinen. Iso 300 g pussillinen kuivattuja viikunoita maksoi noin 5 euroa. Samasta satsista tuoreita viikunoita saisi maksaa itsensä kipeäksi ja toisaalta kuivatuissa taateleissa tai viikunoissa myös makeus on tiivistynyt, jolloin sokeria tarvitsee leivonnassa vähemmän. Omaan suuhuni kakku oli pelkällä tuorejuustokuorrutuksella tarpeeksi makeaa, mutta jos olet perso makealle, niin tömpsäytä kuorrutteen joukkoon tomusokeria.
Viikunakakku resepti
200 g Urtekram aurinkokuivattuja viikunoita tai Urtekram pieniä kuivattuja viikunoita
1 dl Urtekram luomu kookossokeria tai fariinisokeria
3 dl omenamehua
200 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
3 luomukananmunaa
ripaus muskottipähkinää
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
Vuoan voiteluun voita
Vuoan jauhottamiseen vehnäjauhoja
Poista viikunoista mahdolliset kovat kannat. Pieni viikunat. Keitä kattilassa omenamehua, sokeria ja viikunoita noin 20 minuuttia. Survo sauvasekoittimella. Lisää joukkoon voi. Sekoita huolella ja anna hieman jäähtyä.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää viikunamassaan kananmunat yksi kerrallaan kevyesti vatkaten. Lisää kuivat aineet.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Paista keskitasolla 170 asteessa noin 45 minuuttia. Kokeile puutikulla kypsyyttä. Kakku on kypsä kun taikina ei enää tartu tikkuun.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
UUTTA! Nordic vibes @nordicfoodtales