Skip to main content

Sienipiirakka I Helpot sienipiirakat I Tarjottavaa illanistujaisiin I Sieniruoka I Suppilovahvero I Resepti I Ruokakuvaus I Valokuvaus I Wild mushroom puffs I Food photographyNiinkuin kuvista näkyy, tänään työkalenterissani oli paperihommia ja laskujen maksamista. Yhtään paperia en pyörittänyt, mutta pyöräytimpä nyt kuitenkin sienipiirakat. Viikonloppuna löysin ensimmäistä kertaa kourallista enemmän suppilovahveroita Keskuspuistosta. Pienimmät jätin vielä kasvamaan ensi viikon saaliiksi. Suppilovahverot olivat jääkaapissa nuhistumisvaarassa, joten päätin tehdä niistä nopeat ja helpot sienipiirakat valmiista voitaikinasta. Päälle smetanaa, valkosipulissa paistettuja sieniä ja tuoretta timjamia. Siinähän se resepti jo käytännössä tulikin. Näitä nautitaan tänään homejuusto-punajuurikeiton kanssa. Reseptiarkistosta löydät lisää sienireseptejä!

Sienipiirakka I Helppo piirakka I Tarjottavaa illanistujaisiin I Sieniruoka I Suppilovahvero I Resepti I Ruokakuvaus I Valokuvaus I Wild mushroom puffs I Food photography

Helpot sienipiirakat

10 kpl

 

10 kpl lehtitaikinalevyä (pakaste)
1 l suppilovahveroita
3 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
1 prk (150 g) smetanaa
suolaa
pippuria

koristeluun 
timjamia

Ota taikinalevyt sulamaan leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Tee veitsellä viillot taikinalevyihin; kuvittele leikkaavasi taulunkehykset, mutta älä leikkaa aivan pohjaan asti. Anna taikinalevyjen nyt sulaa kunnolla, näin reunat nousevat kauniimmin.

Kuullota pienittyjä valkosipuleita voissa. Putsaa ja lisää sienet.
Levitä smetanaa taikinalevyjen keskelle. Laita päälle sieniä.
Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia. Ripottele päälle suolaa, pippuria ja tuoretta timjamia.

Sienipiirakka I Helppo piirakka I Tarjottavaa illanistujaisiin I Sieniruoka I Suppilovahvero I Resepti I Ruokakuvaus I Valokuvaus I Wild mushroom puffs I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
UUTTA! Nordic vibes @nordicfoodtales

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

Jätä kommentti