Niinkuin kuvista näkyy, tänään työkalenterissani oli paperihommia ja laskujen maksamista. Yhtään paperia en pyörittänyt, mutta pyöräytimpä nyt kuitenkin sienipiirakat. Viikonloppuna löysin ensimmäistä kertaa kourallista enemmän suppilovahveroita Keskuspuistosta. Pienimmät jätin vielä kasvamaan ensi viikon saaliiksi. Suppilovahverot olivat jääkaapissa nuhistumisvaarassa, joten päätin tehdä niistä nopeat ja helpot sienipiirakat valmiista voitaikinasta. Päälle smetanaa, valkosipulissa paistettuja sieniä ja tuoretta timjamia. Siinähän se resepti jo käytännössä tulikin. Näitä nautitaan tänään homejuusto-punajuurikeiton kanssa. Reseptiarkistosta löydät lisää sienireseptejä!
Helpot sienipiirakat
10 kpl
10 kpl lehtitaikinalevyä (pakaste)
1 l suppilovahveroita
3 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
1 prk (150 g) smetanaa
suolaa
pippuria
koristeluun timjamia
Ota taikinalevyt sulamaan leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Tee veitsellä viillot taikinalevyihin; kuvittele leikkaavasi taulunkehykset, mutta älä leikkaa aivan pohjaan asti. Anna taikinalevyjen nyt sulaa kunnolla, näin reunat nousevat kauniimmin.
Kuullota pienittyjä valkosipuleita voissa. Putsaa ja lisää sienet.
Levitä smetanaa taikinalevyjen keskelle. Laita päälle sieniä.
Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia. Ripottele päälle suolaa, pippuria ja tuoretta timjamia.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
UUTTA! Nordic vibes @nordicfoodtales
Nämä lähtevät viikonloppuna kokeiluun, niin herkullisen näköisiä. Kiitos ohjeesta!
Oi mahtavaa, niin kiva kuulla!! Ihanaa viikonloppua! 🙂
Näitä pitää kokeilla. Ovat niin kauniita ja aineet ovat mieleisiä.
Ja hyviäkin vielä! Toivottavasti pidät jos päädyt kokeilemaan 🙂