Skip to main content

YHTEISTYÖSSÄ MIELE

”Lihapulla ja muuti” on Herra Simpukan jokapäiväinen toiveruoka, joten tasaisin väliajoin keksin lihapullan uudelleen. Tällä kertaa upotin lammaslihapullat kipakkaan lähi-idän mausteilla maustettuun harissa-tomaattikastikkeeseen. Sekaan heitin pari desiä spelttiä ja lihapullavuoka kuorrutettiin parillakin juustolla. Lihapullavuoka sopii arkeen ja viikonloppuun; täydellinen talvinen lohturuoka! Syksy on todella jo vaihtunut talveen, joten nyt voisi olla hyvä hetki myös kertoa tarkemmin miten Miele astianpesukoneen testaus on sujunut.

Lihapullavuoka

lihapullataikina
600 g lampaanjauhelihaa
1 kananmuna
1 rkl kuminansiemeniä
1 rkl oreganoa
suolaa
pippuria

harissa-tomaattikastike
2 rkl harissatahnaa
1 tl savupaprika maustetta
2 prk paseerattua tomaattia
1 limen mehu
suolaa
pippuria

100 g raastettua pecorino juustoa
100 g mozzarellaraastetta
2 dl spelttiä

tarjoiluun
tuoretta oreganoa tai korianteria

Sekoita lihapullataikina. Paista lihapullat kuumalla pannulla öljyssä käännellen välillä. Nosta sivuun.

Kuullota samalla pannulla silputtu sipuli, harissatahna ja mausteet. Lisää paseerattu tomaatti ja limen mehu. Anna kastikkeen poreilla 15 minuuttia. Keitä sillä välin speltti ohjeen mukaan ja sekoita speltti harissa-tomaattikastikeen joukkoon.

Laita vuokaan lihapullat, kaada päälle kastike ja ripottele juustot. Paista lihapullavuokaa noin 15 minuuttia 225 asteessa. Tarjoile tuoreen oreganon tai korianterin kera.

Testissä Miele astianpesukone – The Results!

Alunperin sovin neljän kuukauden testijaksosta, jonka jälkeen päättäisimme pitäisimmekö Miele astianpesukoneen. Jo kuukauden testaamisen jälkeen teimme päätöksen, lunastimme koneen ja vanha pesukoneemme pääsi hyvään kotiin ystävien kesäkotiin. Miele G6000 EcoFlex-sarjan astianpesukoneen ostajana saimme nyt myös vuoden pesuaineet kaupan päälle.

Mikä ominaisuus teistä on tärkeintä astianpesukoneessa? Tämä nyt voi vaikuttaa itsestäänselvältä, mutta kaikkien huippuominaisuuksien keskellä minusta ihan kaikista tärkeintä on se pesutulos. Se on se ja sama millainen hilavitkutin on kyseessä, jos se ei pese kunnolla. Alla listattuna tärkeimmät syyt miksi olemme olleet tyytyväisiä saksalaisvalmisteiseen Miele astianpesukoneeseen!

Miele astianpesukone EcoFlex (G6765 SCVI XXL)

+ Oikeasti puhdasta pikaohjelmalla. QuickPowerWash-ohjelmalla astiat pesee 58 minuutissa 65-asteessa. Ei oo tullu ikävä vanhan pesukoneen 3, 5 tunnin pesuohjelmaa.

+ Energiatehokas. EcoTech-lämmönvaraajan ansiosta 20 % taloudellisempi kuin A+++. Menemättä yksityiskohtiin, mulle riittää tieto, että kone ei ole sähkösyöppö.

+ Luukun automaattinen ”AutoOpen” avausmekanismi. Ohjelman päätyttyä astianpesukoneen luukku avautuu itsestään ja astiat pääsevät paremmin kuivumaan. Ei enää ärsyttävää piipatusta keittiöstä just kun oot saamassa sen naperon nukkumaan. Nyt suosittuihin vetimettömiin keittiöihin saa myös ”knock to open” toiminnon eli kone aukeaa oveen koputtamalla. Tästä toiminnosta tulisi tosin myös lisähintaa ja meidän vetimellisessä keittiössä sitä ei koettu niin tarpeelliseksi.

+ Hiljainen. Avokeittiössä astianpesukone on asunnon sydämessä, joten koneen tulee olla mahdollisimman hiljainen.

+ Kolme tasoa. Ulosvedettävä kolmas aterintaso tuo tilantuntua koneeseen. Aterintaso on myöskin turvallisempi lapsiperheessä kuin aterinkori, jossa veitset ovat helpommin lasten ulottuvilla.

+ Huomaamatonta toimivuutta. Kaikelle on paikkaansa, kaikki on säädettävissä. Viinilasit sujahtavat omalle paikalleen lasinpidikkeisiin, yläkorin korkeutta voi säätää ja lasit saa useampaan riviin.

+ Se pesutulos! Kerralla puhdasta ja nopeasti. Likaisimmatkin astiat ovat puhdistuneet koneessa. Haastavin on ollut kuivunut puurokauha, josta puuro ei kyllä meinannut lähteä teräsvillalla käsin hinkkaamallakaan…

Yhteistyössä Miele

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

10 Kommenttia

 • Me ollaan hurahdettu lihapullavuokiin – ja tässäpä meille taas erinomainen syy tehdä paistosta uudestaan, uusilla mausteilla ja twistillä (harissa kuulostaa ihanalta tässä)!

 • Jenni sanoo:

  Kuinka näppäriä! Harissatahnan voi vielä senkin tehdä tietysti itse.
  Mä menin tällä kertaa oikaisin sen verran että ostin valmista. Kivaa viikkoa sulle! 🙂

 • Sanna sanoo:

  Missä kasvikset?

 • Jenni sanoo:

  Tomaattikastikkeena 😉 Voihan joukkoon tai lautasen sivuun lisätä. En stressaa onko joka annoksessa kasviksia, kunhan niitä söisi jossain kohtaa päivää 🙂

 • Anonyymi sanoo:

  Miele on kyllä paras kone ikinä. Meillä on jokseenkin samat ominaisuudet ja on ollut yli vuoden käytössä. Jos joskus muutan, se tulee mukaan ��

 • Jenni sanoo:

  Kiva kuulla! Kuulemma pitäisi kestääkin 20 vuotta. Se jää tietysti nähtäväksi, raportoin sitten 20 vuoden päästä 🙂

 • Anonyymi sanoo:

  Hei! Tarkennatko millaista spelttiä käytit, jyviä, helmiä? Hanna

 • Jenni sanoo:

  Käytin Lidlin luomuspelttijyviä. Varmasti helmetkin käy! 🙂

 • Anonyymi sanoo:

  Kiitti – olitpa nopea vastaamaan 🙂 Meillä speltin mausta tykätään kovasti. Käytössä ovat usein hiutaleet leivonnassa ja lähes joka päivä spelttimanna lapsen puurossa.

 • Jenni sanoo:

  Heh, joskus vastaamisessa kestää hippasen kauemmin…Speltti sopii kyllä moneen! Kivaa viikonloppua! 🙂

Jätä kommentti