Tiedän mitä toivon joulupukilta joululahjaksi. Tietokoneeni tilttasi muutenkin erittäin sopivasti, sillä se antoi hyvän syyn viettää enemmän aikaa keittiössä kuin koneella. En malta olla jakamatta jo jouluisia reseptejä, Liemessä joulu on virallisesti alkanut! Piparivohvelit maustetaan jouluisesti piparimausteilla; kanelilla, inkiväärillä, pomeranssinkuorella, neilikalla ja lorauksella tummaa siirappia. Kolusin epätoivoisesti kaupan jäätelölaaria, mutta en löytänyt piparijäätelöä vohveleiden seuraksi. Oletteko törmänneet vai eikö tälläistä selkeästi hittijäätelömakua ole olemassa? Piparin puutteessa valitsin 3 Kaverin paahdettu pähkinä ja kinuski -jäätelön ja murustin päälle piparilunta. Piparivohvelit vedin lounaaksi. Soo soo.

Piparivohvelit

gluteeniton

8 kpl

2 dl turkkilaista jogurttia
2 luomukananmunaa
1,5 dl kivennäisvettä
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl tattarijauhoja (Risenta)
1 tl suolaa
0,5 dl tummaa siirappia
50 g voisulaa
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl pomeranssikuorta
0,5 tl neilikkaa

Sekoita kaikki ainekset taikinaksi. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Sipaise vohvelirautaan kevyesti voita ja paista vohveleiksi. Nosta vohvelit ritilälle jäähtymään. Nauti jäätelön ja pipareiden kera.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

20 Kommenttia

Jätä kommentti