Skip to main content

YHTEISTYÖSSÄ ALKO JA ASENNEMEDIA

Tuijotan muumikahvimukiini ja pyyhkäisen sormella instagram feediä. Turkoosia merivettä ja hiekkarantaa, täydellisiä vatsalihaksia, gluteenittomia aamiaisia ja söpöjä suomalaisiin luomupuuvilladesignvaatteisiin puettuja lapsia. Samaan aikaan ulkona vihmoo lunta vaakasuorassa, ehdin käydä kerran viikossa mummojen kanssa vesijuoksemassa, aamupala on luksusta ja aamulla pyykkivuoren alta kaivetaan se vähiten likaisin paita tarhaan. Miten se muiden elämä näyttäytyykin kiinnostavampana, kauniimpana, onnellisempana ja säihkyvämpänä kuin oma arkinen pakertaminen. Nyt paljastan totuuden omien Instagram-kuvieni takaa osana Alkon #nofilter tempausta.

Aamupala #nofilter

Ruokabloggaajien aamiainen blogitalossa Tukholmassa! Tatuoitu käsi kurottaa kohti tukholmalaisesta luomuhipsteriruokakaupasta ostettua leipää. Aamukahvini seuraksi pöydästä löytyi myös Hannan Sopan kantarelli-mustakaalimunakasta, smoothiebowl luomujogurtista, juustoja, marjoja, chorizoa ja luomuomenamehua. Näyttääkö melkein liian täydelliseltä? Se johtuu siitä että se on. Ruoat stailataan kauniisti esille. Rumat pakkaukset jätetään kuvan ulkopuolelle. Lehtikaali hivutetaan kuvan alanurkkaan koska se näyttää kauniilta – eihän sitä kukaan oikeasti noin syö. Kun kaikki on valmista, asetumme vuorotellen käsimalleiksi. Yksi kerrallaan nousemme jakkaran päälle ikuistamaan täydellisen aamiaisen. Seuraavana aamuna nautimme Hannan ja Alisan kanssa käytännössä saman aamiaisen – ilman kameroita. Pokemon Go:ta pelaava aamiaisseurani ei varmaan edes huomannut että näppäsin kuvan #nofilter aamupalastamme.

Aamupala #nofilter


Perheloma #nofilter


Instagram lomastatus

Out of office! lomastatukseni huutaa Instagramissa. Edessä on kaksi viikkoa Kroatian saaristossa, pulikointia vesiputouksissa, ravintolaillallisia ja romantiikkaa. Lomaan tuppaa hippasen ladata niitä odotuksia. Loma korjaa parisuhteen. Loma korjaa uupumuksen. Lomalla saa vihdoin viettää laatuaikaan ihanien lapsukaisten kanssa. Lomalla kaikki onnistuu! Tai sitten istutte postikorttimaisemassa, vanhassa kroatialaisessa kylässä, saaren kehutuimmassa ravintolassa ja saatte aikaan mehevän perheriidan. Lapset kiukuttelee, vanhemmat kiukuttelee, kukaan ei enää tiedä mistä edes riidellään, ruokakaan ei enää oikein maistu, jälkiruoat jätetään väliin ja sä käyt jossain vaiheessa ottamassa happea siellä kylillä koska muuten sun pää hajoaa ja et pysty enää ajamaan tätä sakkia pois täältä. Se on perhelomaa #nofilter.


Perheloma #nofilter


Koti #nofilter


Instagram keittiö

Love my kitchen! Keittiömme on ruoanlaittajan unelma, vaalean skandinaavinen avokeittiö ja Instagramista tuttu. Täällä sielu lepää työpäivän jälkeen. Tai sitten sä oot ollut edellisen illan töissä, jona aikana lapset ovat laittaneet asunnon hyrskynmyrskyn. Pistää aina välillä miettimään kuinka korkeaa hintaa haluaa maksaa siitä että järjestää itselleen muuta iltaohjelmaa kuin kotona lasten perässä kulkemista ja tavaroiden noukkimista. Seuraavana iltana nimittäin odottaa aina tupladuuni.


Koti #nofilter


Kaupunkiviljely #nofilter


Instagram kaupunkiviljely

Kaupunkiviljelmä tarhan pihalla! Olen järjestänyt hyväntekeväisyystempauksen ja pienet puutarhurit ovat saaneet kasvattaa raparperia ja muita kasviksia. Parempi niin, älkää antako mun koskea niihin. Myös omassa urbaanissa kaupunkiviljelmässäni koitti sadonkorjuuaika ja saimme tänä vuonna jopa yhden chilin.


Kaupunkiviljely #nofilter


Ruokakuvaus #nofilter

Instagram feedi täynnä toinen toistaan herkullisempia ja kauniimpia ruokakuvia! Ostereita, nehän on muodikkaita. Ostereiden kanssa juodaan tietysti samppanjaa. Mutta vain sen takia, että saisin kulautettua sen niljakkeen kurkusta alas. Nyt riitti, päätän että ostereista ei ole pakko tykätä. Eipä kelvannut lapsillekaan. Kuumuuden takia Herra Simpukka eli kahden viikon Kroatian matkan ajan vaalealla leivällä, mehulla ja jäätelöllä. Sain ostereista sentään säädyllisen annoskuvan. Vähän rajasin muuta pöytärekvisiittaa ulkopuolelle.


Ruokakuva #nofilter

Tällä tositarinalla yritän kertoa, että kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Ja se mitä näytetään, ei todellakaan ole yhtä kuin kaikki. Täydellisen Instagram feedin takana on arkea eläviä ihmisiä, iloineen ja murheineen. Itselleni estetiikka ja kaunis kuvamaailma ovat tietynlaisia arjen pakokeinoja. Esimerkiksi ruokakuvaus on itselleni ilmaisukeino ja oma pieni fantasiamaailmani. Tuon toki blogiini pilkahduksia myös oikeasta elämästä tekstin lomassa ja ”reality” postauksilla. Toivottavasti kukaan teistä ei koe sitä valehteluna, kutsun itse sitä rajaamiseksi ja yksityisyydeksi. Tarkoitukseni on inspiroida ruoanlaittoon ja nostaa esiin pieniä positiivisia pilkahduksia tästä ihanasta kamalasta asiasta nimeltä elämä.

Alko #nofilter

Haaste on osa Alkon #nofilter -kampanjaa, jossa pyritään tuomaan esiin Alkon vastuullisuustyötä, joka saattaa olla se pinnan alle jäävä ja vähemmän tunnettu osa Alkon toimintaa. Isoilla toimijoilla kuten Alkolla on todellinen mahdollisuus, vastuu ja myöskin haaste toimia vastuullisesti etenkin kansainvälisellä tasolla. Alko pyrkii mm. varmistamaan myymiensä tuotteiden alkuperän alkutuotantoon asti. Käytännössä se tarkoittaa yhteistyötä tavarantoimittajien kanssa ja auditointeja viiniviljelmille sekä tuotantolaitoksiin. Alkon sivuilta löytyy lisätietoa pinnan alla tapahtuvasta vastuullisuustyöstä.

Nyt Alko kannustaa läpinäkyvyyteen myös tavalliset kuluttajat sekä yritykset. Jaa totuus kuvasi takaa Instagramissa hashtagilla #nofilter – juuri niin ihanana tai kamalana kuin se on! 🙂


Yhteistyössä Alko ja Asennemedia

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

36 Kommenttia

 • Tosi hyvä kirjoitus Jenni. Realitystä on vähän väliä hyvä muistuttaa niin lukijoita kuin vaikkapa muita bloggaajia. Kuvien avulla saa helposti luotua haluamansa illuusion, mutta eikö meidän ruokabloggaajien tehtäväkin ole toimia inspiraationa. Kukapa jaksaisi lukea ja seurata niitä oikeita reality ruokakuvia vaikkapa. Ne eivät herätä samanlaista ihastusta tai innostuksen lähdettä. Ainakin itseltäni tippuu blogit lukulistalta ensimmäiseksi huonojen kuvien vuoksi 😉 Kuitenkin kuten jo sanoin niin on hyvä muistuttaa että et sinä eivätkä muutkaan bloggaajat elä täydellistä elämää :).

 • Jenni sanoo:

  Just näin! Mulle tuo iloa elämään kauniiden ruokakuvien rakentaminen, jotka toivottavasti inspiroivat muitakin. Toisaalta musta on rikkaus että on erilaisia blogeja, ihan niinkuin me ihmisinäkin olemme erilaisia. Ei tarvitse olla samasta muotista 🙂

 • Jenni sanoo:

  Se on vaan elämää ei sen enempää 😀

 • Minna sanoo:

  Tosi hyvä postaus. Helposti tulee ajateltua, että kaikilla muilla on aina siistiä ja ihania ruokia ja täydellistä perhe-elämää. Ja ite vaan rämpii suossa ja riemuitsee satunnaisista hailaiteista. Vaikka totuus lienee juuri tämä, kaikki me rämmitään samassa suossa <3

 • Iina M. sanoo:

  Tää oli kyllä heittämällä tän Alko-kamppiksen paras postaus! <3

 • Sari Pylsy sanoo:

  Heh heh heee, näinhän se menee, ruokakuvaus on juurikin äärimmilleen vieytä stailausta, monta kertaa nauranut kotonakin, sitä hävityksen kauhua, mikä ympärillä velloo ja näin amatööri kokkina ja kuvaajana tuo kuvauskin saattaa ottaa tunnista toiseen, että saisit edes jotain jaettaa. Hyvä postaus nostan peukut pystyyn tämän puolesta (Y).

 • Jenni sanoo:

  Haha, hyvin sanottu. Se on niin helppo nähdä ”menetetty elämä” ja ”menetetyt hetket” seuraamalla vain sosiaalista mediaa. Vaikka itsellä olisi monta syytä iloita ihan niistä arkisista asioista, jotka ovat kauniita kaikessa rosoisuudessaan. Sorrun kyllä itsekin joskus sellaiseen ajatteluun ja siksi musta tuntui hyvältä tehdä tämä postaus 🙂

 • Jenni sanoo:

  Kiitos! Tämä #nofilter kamppis tuli täydelliseen saumaan. Olin kirjaimellisesti kirjoittamassa tätä postausta joka tapauksessa kun minua pyydettiin kampanjaan mukaan. Venytin vain julkaisua parilla viikolla. Tuli sydämestä 🙂

 • Jenni sanoo:

  Tunti tai kaksi on jo nopeaa toimintaa 😀 Musta tuntuu että mulla menee välillä päivä näiden kuvaushässäköiden kanssa – toki kun tätä työkseen tekee niin siihen on mahdollisuus. Ruokabloggaajalle annettu pikkusormi niin se on vienyt koko käden 😉

  Sweet food o' mine Sari taisi juuri julkaista Facebookissa sellaisen ”reality” kuvan blogin ruokakuvauksista. Taustalla lapsia, imuria ja mitä kaikkea 😀 Kuvan rajaaminen on tehokas kikka, heh.

 • Sari sanoo:

  Tämä on kyllä tosi hyvä kampanja! Monesti sitä itse tuntee sitä riittämättömyyden tunnetta kaikkien täydellisten kasvojen, perheiden, aterioiden, viinilasillisten ja muiden kuvien ristiaallokossa. Täydellisyyden tavoittelu, oli se sitten illuusiota, on päivän peli. Vaikka sitä itse on mukana pelaamassa, ei se tarkoita että peli olisi reilua tai että siitä tulisi hyvä olo. Siloittelematon totuus kuitenkin näyttää vielä kiinnostavan ihmisiä. Mutta rehellisyyden nimissä, kiinnostaako se ketään, muuten kuin itsensä pönkittämisen välimuotona? Voidaan hekotella toisen siivottomalle kämpälle, kommentoida tavallisia kasvoja ( että ei ne nyt ilman meikkiä..) tavallista arkiruokaa, että tommostako ne syö tai vaikkapa dagen efter kuvaa, että kyllä tuosta näkee, että se ei osaa lakata juomasta. Oli miten oli, niin peukku #nofilter kampikselle!

 • Rouva Tiainen sanoo:

  Ihana! Silti seuraan sua Jenni juuri niiden kuvien (laatu ja koko) vuoksi ja tietysti ohjeiden. Kiitos.

 • Minna Vuo-Cho sanoo:

  Tuo annoksen rajaaminen pöydän kaaoksesta on välillä osoittautunut ainoaksi keinoksi saada edes jonkinlainen kuva. Tosin minun kuvani nyt eivät olekaan mitään huippulaatua, joten taitavat olla myös lähempänä sitä ”todellista elämää” 😉

  Hyvä ja ajatuksia herättävä artikkeli!

 • Jenni sanoo:

  Mä en jotenkin halua uskoa, että silottelemattoman totuuden suosio johtuu siitä että halutaan pönkittää itseään. Toki varmasti on poikkeuksia ja on niitäkin jotka kokevat paremmuuden tunnetta kun toisella on huonosti. Suurin osa vaan ehkä samaistuu, ei välttämättä epäonnistumiseen, vaan inhimillisyyteen. Julkinen rehellisyys ja avoimmuus tekee tietysti paljon haavoittuvammaksi ja tarjoaa tilaisuuden ilkeille kommenteille. Mulla on jostain syystä niin ihanat lukijat, että olen saanut lähinnä kiitosta niinä kertoina kun olen tuonut päivänvaloon jotain muuta kuin vaaleanpunaista pumpulia. Joku kommentoikin, että kuinka vapauttavaa. Näin haluan uskoa 🙂

 • Jenni sanoo:

  Kiitos! <3 Juu, samalla linjalla jatketaan eli reseptejä kauniiden inspiroivien kuvien saattelemana. Väliin sitten näitä reality muistutuksia 😀

 • Jenni sanoo:

  Ihan kätevä niksi, jota todellakin tarvitaan varsinkin kun yrittää ottaa ruoasta kuvaa kotiolosuhteissa lapseperheessä 🙂 Mutta ei tässäkään ole mitään yhtä oikeaa tapaa, on vain erilaisia tapoja, kuvia, blogeja, ihmisiä.

 • Sirkku sanoo:

  Repesin nauruun nofilter-kaupunkiviljelyn kohdalla. Just samalta näyttää miun viritykset!
  Miusta ruokablogien tehtävänä on tarjota sellaista pientä todellisuuspakoa ja tuoda kauneutta elämään. Välillä on kuitenkin hyvä muistuttaa, ettei aina mene niin kuin Strömsössä…

 • MUTTA olihan se ihan mahdotonta, kun asunnon kohdalla oli Pokestop! 😀

 • Kermaruusu sanoo:

  Hyvä postaus ja niin totta! Kyllä se keittiö on usein hullunmylly vaikka kuvissa onkin ihan eri tunnelma. 😀

 • Erittäin hyvin kirjoitettu ja jäi ajatus kytemään päähän vastuullisuudesta. Harvoin sitä miettii Alkon monopolin uutisoinnista lukiessa, että tärkeää työtä tekevät niinkuin Veikkaus.

 • Erittäin hyvin kirjoitettu ja jäi ajatus kytemään päähän vastuullisuudesta. Harvoin sitä miettii Alkon monopolin uutisoinnista lukiessa, että tärkeää työtä tekevät niinkuin Veikkaus.

 • Kiitos Jenni tästä postauksesta. Tässä kiteytyy varmasti monen bloggaajan arki. On todellisuus, on illuusio ja kaikkea siltä väliltä. Arki pitää onneksi jalat tukevasti maassa 😀 Terveisin; ei enää siisti koti ja kätevä emäntä!

 • Jenni sanoo:

  Haha mun viljelykset näyttää aina tolta 😀 Tässä sitä muistutusta 🙂

 • Jenni sanoo:

  Nyt Alisa ja kootut selitykset! 😀

 • Jenni sanoo:

  Niimpä. Pelkästäänhän siitä ruoanlaitosta syntyy kauhea kaaos ja kun usein pitää saada heti ja nopeasti kuvattua. Siitä vaan jakamaan todellisuus #nofilter 🙂

 • Jenni sanoo:

  Kiva että herätti ajatuksia! Sama pätee varmasti yrityksiin, pinnan alla tapahtuu.

 • Jenni sanoo:

  Jokaisen on se oma arki elettävä… Ihanaa arkiviikkoa Peggy! 🙂

 • Ninni sanoo:

  Olipa kiva lukea tämä postaus. Vaikka sen periaatteessa tietääkin, että kaikki ei aina ole sitä miltä näyttää, niin silti sitä on vaikea sisäistää. Tästä syystä pieni reality-check on välillä tarpeen.
  Tosin siltikin vienosti kadehdin kaikkia kauniita blogeja <3

 • Ihana juttu! Kiitos tästä postauksesta! 🙂

 • Chili, huutonaurua. Itse en olisi silti pystynyt yhtään parempaan. Huippu postaus!

 • Näihin kuvapareihin ei varmaan kellään ole juuri lisättävää. 🙂 Mutta siis sehän vasta taitoa vaatiikin että saa sieltä arjen kaaoksesta poimittua niitä kauniita kohtia, vaikka sitten ääritiukalla rajauksella.

 • minni sanoo:

  Just nyt kun illalla tulee ruokavieras ja olis kiva kun keittiö olis kunnossa ja kaikkee, niin olipas helpottavaa tässä laiskan aamukahvin lomassa nähdä tuo sinun keittiökuvasi! 😀

 • Mari sanoo:

  Kiitos Jenni hyvistä nauruista ja mainioista #nofilter-kuvista!

 • peera sanoo:

  Kiitos tästä postauksesta. Mulle tuli tästä erityisen hyvä mieli. Itse en käytä sosiaalista mediaa lainkaan. Juuri tämän syyn takia. Enkä siltikään väitä, että ne ketkä sitä käyttävät, tekisivät väärin. Blogisi on ainut mitä netistä luen. Pidän siitä, miten realistisesti postaat, vaikka kuvat ovat aina täydellisiä. Olet inspiroinut minua ruuanlaitossa ja estetiikassa, vaikka kokkailenkin vain pienelle perheelleni ja kuvia annoksista jaan lähinnä äidilleni ja 63-vuotiaalle anopilleni. Luen uutiset sanomalehdestä, reseptit saan blogistasi, keittokirjoista (mm. Katukeittiö) tai leikkaan (paperi!)lehdestä. Mielestäni olen silti täysjärkinen 26-vuotias. Toivotan sulle rutkasti onnea voitosta ja blogin synttäreiden johdosta! Olet tehnyt valtavasti töitä kaiken eteen, mistä minä ja moni muu saamme nauttia. Kiitos! Älä kuitenkaan unohda perhettäsi, saatikka itseäsi!

 • JenniinaE sanoo:

  Ruokakuvaaminen ei ole helpoimmasta päästä. Itsekin tässä aloittelevana bloggarina olen saanut huomata, että hyvien kuvien ottaminen vaatii taitoa. Onneksi nyt joulun jälkeen saan kunnon kameran, niin ehkä omatkin kuvani siitä paranevat.

 • Jk sanoo:

  Kiitos tästä <3 vaikka minäkin nimenomaan rakastan esteettisiä kuvia, niin joskus on kiva nähdä täydellisyyden taakse ja saada muistutusta että kaikkihan me tässä samassa veneessä ollaa. Joku tuolla aiemmin totesikin kauniisti, että "sehän vasta taitoa vaatiikin että saa sieltä arjen kaaoksesta poimittua niitä kauniita kohtia". Se jos mikä on tärkeä taito!

Jätä kommentti