TACOPURKKI

tacopurkki piknikruoka piknik resepti

Kaupallinen yhteistyö, Santa Maria ja Asennemedia

Olen aina seurannut hieman kadehtien suomenruotsalaisten Kaivarin tähtitorninmäelle pystytettyjä telttakyliä, joissa noutopöydät notkuvat vappuherkuista, samppanja virtaa ja nauru raikaa. Parikymppisenä päätin silloisen poikaystäväni kanssa, että nyt aloitetaan “meidän perheen” vappuperinne eli Kaivarin piknik.  Olimme vielä opiskelijoita, mutta varustelisimme piknikiä vuosi vuodelta. Vappuaaton aamu valkeni kalseana ja sateisena. Vappu on asenne, vakuuttelimme, ja pakkasimme mukaamme makkarapaketin piknikeväät, kertakäyttögrillin ja Alkon halvimman skumpan. Satoi kaatamalla. Suomenruotsalaiset pärjäsivät paremmin pienissä huviloissaan, me päätimme taistella. Sujahdimme jätesäkkien sisään suojautuaksemme mudalta. Grilli ei syttynyt, söimme kylmää makkaraa ja kilistimme vettyneillä pahvimukeilla.

tacopurkki piknikruoka piknik resepti

Perinne kesti tasan sen yhden vuoden. Nykyään lähdemme Kaivariin hyvän sään yllättäessä, mutta yhtä hyvin voimme levittää piknikvilttimme ystäviemme olohuoneen lattialle. Ruoka purkissa on kätsä tapa kuljettaa piknikeväitä minne sitten päätyykin. Purkkiin tungettu taco sopii loistavasti vapun karnevaalitunnelmaan. Tacopurkkiin laitetaan kerroksittain tacotäytteitä: papuja, maissia, tropical salsa uunikanaa ja paprika-sipulihöystöä, guacamolea ja salaattia. Nauti taco haluamassasi muodossa: Santa Marialta löytyy esimerkiksi mini taco tubs tacoveneitä, tacokuoria tai tortillalettuja. Tacopurkin voi rakentaa koko porukalle yhteen isoon tötsään tai annoksittain kannellisiin maison jar-purkkeihin.

tacopurkki piknikruoka piknik resepti

Tacopurkki

4 hlö

1 prk Santa Maria refried beans pintopapuja
1 ps maissia
salaattia
tuoretta korianteria

Tropical salsa kana

400 g kanafileitä
1 punainen paprika
1 sipuli

kanamarinadi
1/2 prk Santa Maria Tropical salsaa
1/2 limen mehu
ripaus suolaa
ripaus pippuria

Valmista marinadi sekoittamalla ainekset keskenään. Anna kanafileiden marinoitua 30 minuuttia. Aseta paprika- ja sipulisiivut leivinpaperilla vuoratulle pellille ja pirskota päälle oliiviöljyä. Laitan kanat keskelle, kaada kanojen päälle kaikki marinadi ja paista 220 asteessa noin 30 minuuttia.

guacamole

2 kypsää avokadoa
1 ps Santa Maria guacamole dip mix

Halkaise avokado ja poista kivi. Muussaa avokado haarukalla ja sekoita dip mix mausteseos joukkoon.

lisäksi
Santa Maria Mini taco tubs, tortilloja tai Taco Shells tacokuoria

tacopurkki piknikruoka piknik resepti

Jatka lausetta: meillä perinteisesti vappuna…

Tämän vuoden vappumenu on vielä ihan levällään, joten olisi hauska kuulla mitä teet ja syöt vappuna? Jatka lausetta: meillä perinteisesti vappuna… Kaikkien kommentoineiden kesken arvotaan Santa Maria tex-mex tuotepaketti (arvo n 40 €). Arvonta suoritetaan tiistaina 2.5.2017. Ja hei Kaivarissa tavataan, ehkä. Glada vappen ja feliz primero de mayo a todos!

EDIT:Kiitos kun jaoit vappuperinteesi! 🙂 Vappu on lusittu ja kilpailu on päättynyt blogissa ja instagramissa @liemessa. Santa Marian tuotepaketti lähtee @tuoksussabasilikaa – onnea!

tacopurkki piknikruoka piknik resepti

26 kommenttia

 1. Milla 28.04.2017

  Hauska idea! Mun on kuitenkin pakko kysyä, miten tuo on tarkoitus syödä? Lusikalla/kauhalla saa vain päällimmäisiä kerroksia ja kaatamalla tulee sotku?

  Vastaa
  • Jenni 29.04.2017

   Heh, syötiin melkein tuo purkillinen lasten kanssa. Ihan tavallisella ruokalusikalla kauhottiin jokaisen maissiveneeseen tai tortillojen päälle kerros kerrokselta. Ei niitä aineksia toki saa kovin kauniisti enää tortillan päälle aseteltua, mutta rullallehan se kuitenkin kääräistään 🙂

   Vastaa
 2. Marja 28.04.2017

  Meillä perinteisesti vappuna vedetään lakit päähän ja nautitaan ystävien seurasta. Asiaan kuuluu myös hyvin syöminen, toisinaan olemme varanneet pöydän joltain ihanalta vappubrunssilta, tänä vuonna ajattelimme kattaa sellaisen kotiin ja kutsua ystäviä kylään. Mukavaa vappua!

  Vastaa
  • Jenni 29.04.2017

   Kuulostaa täydelliseltä vapulta! 🙂 Meillä on tosiaan joka vuosi vähän erilaiset viimetipan suunnitelmat; joskus brunssi ravintolassa, joskus ystävien luona, joskus vain kotona. Mutta joka tapauksessa syödään hyvin 🙂 Kivaa vappua!

   Vastaa
 3. Ttiinatuulia 29.04.2017

  Meillä perinteisesti vappuna…tartutaan hetkeen ja hullutellaan pilke silmäkulmassa! Itsetehdyt munkit, simat ja muut herkut maistuvat ihanalta saippuakuplien puhaltelun, twisterin, aliaksen ja katuliiduilla taiteilun lomassa-lakki päässä tietenkin! 😉

  Vastaa
  • Jenni 29.04.2017

   Jos ei nyt lunta sataisi niin olisi mahtavaa tehdä jotain ulkona. Kai se on vaan asenne ja varustelu kysymys 🙂 Hullunhauskaa vappua teille!

   Vastaa
 4. Piikkipaatsama 29.04.2017

  … kilistellään skumppalaseja ja yritetään ainakin piipahtaa ulkona.

  Vastaa
  • Jenni 29.04.2017

   On ihan ookoo juhlia sisällä jos ulkona sataa lunta vaakasuoraan 😀 Kippis ja kivaa vappua teille! 🙂

   Vastaa
 5. K 29.04.2017

  Perinteinen grillikauden avaus. Jos on kylmä, niin syödään sisällä. Menu on vielä mietinnässä.

  Vastaa
  • Jenni 30.04.2017

   Nostan hattua. Meillä tulikin sellainen käänne että järjestetään pieni brunssi ystävien luona. Visusti sisätiloissa kylläkin. Kivaa vappua teille!

   Vastaa
 6. Mirkka 29.04.2017

  Meillä perinteisesti syödään munkkeja ja juodaan simaa. Poika on 1,5 vuotias ja hänkin pääsee ensimmäistä kertaa maistamaan herkkuja. Ja ensi vuonna voisi keksiä uuden vappuperinteen,kun poikakin alkaa ymmärtämään juhlan päälle 🙂

  Vastaa
  • Jenni 30.04.2017

   No niin, kun hän pääsee sokerimunkin makuun niin todennäköisesti ei ole enää paluuta 🙂 Meidän lapsille vappupallo on selkeästi se vapun ykkösjuttu 🙂

   Vastaa
 7. Anttuliini 29.04.2017

  meillä perinteisesti vappuna ollaan joka toinen vuosi töissä. Nyt on se työvappu, ensi vuonna sitten kunnon eväin piknikille.

  Vastaa
  • Jenni 30.04.2017

   Vappu – työväen juhla. Vai miten se meni…tsemppiä töihin ja ensi vuonna sitten juhlavaihteella 🙂

   Vastaa
 8. Minsku 29.04.2017

  Meillä luodaan uusia vappuperinteitä. Vanhasta skumppaporukasta on potkittu pois ja uusperhekuvio muovaa uusia juttuja! Iik!

  Vastaa
  • Jenni 30.04.2017

   Jännittäviä aikoja! Toisaalta muutostilanne on ehkä hyvä hetki miettiä miten oikeasti haluaa esimerkiksi vappuaan viettää, eikä tee jotain vain siksi että aina on tehty niin. Kivaa uudenlaista vappua teille!

   Vastaa
 9. Kaura 30.04.2017

  Meillä perinteisesti kuohuviinipullo poksahtaa ja mansikat punertaa pöydän 😉

  Vastaa
  • Jenni 30.04.2017

   Kuohuva ja mansikat on sellainen klassikko, että ei voi mennä vikaan. Mun mies oli muuten ostanut kaupasta juuri hollantilaisia mansikoita, olivat yllättävän makeita ja hyviä! Poks ja hyvät vaput!

   Vastaa
 10. nannukka 30.04.2017

  …tehdään nyyttäriporukalla ruokaa kavereiden olohuoneeseen. Usein sään takia ei nimittäin uskalla ulos. Nakkikääröt, lihapullat, salaatit ja munkit on perinne, siihen kavereiden kokkaustaidon mukaan lisäillään juttuja. Tänä vuonna tehdään juhlasta brunssimaisempi ja kootaan pekonin ja pannukakkujen ympärille vapputunnelmaa.

  Vastaa
  • Jenni 30.04.2017

   Kuulostaa ihan meidän vapulta! Ollaan nyt taas päätymässäkin kavereiden olohuoneeseen. Lupasin viedä salaatin (tabouleh ehkä), leipää, jälkkärin (tiramisu ehkä) ja juomaa. Voi olla että mennään ihan simalinjalla. Tuli otettua muutama lasillinen perjantaina Ping-tapahtumassa ja ei vieläkään tee mieli mitään alkoholia 😀 Sima on hyvä 😀

   Vastaa
 11. Kaisa 30.04.2017

  Paistetaan munkkeja ja lihapiirakoita (ovat erityisesti miesväen mieleen). Nakit ja perunasalaatti kuuluu myös asiaan, jos joku jaksaa lihisövereitten jälkeen enää niitä syödä

  Vastaa
 12. Joliel 02.05.2017

  …ei ole varsinaisia perinteitä, vaan syödään ja kokkaillaan ihan fiiliksen mukaan. Eräänä vappuna oli kakkubuffetti, tällä kertaa mentiin tofunakkien ja perunasalaatin, sekä pizzan voimalla.

  Vastaa
 13. Salli 02.05.2017

  Meillä perinteisesti juodaan itse tehtyä simaa.

  Vastaa
 14. Tanja 02.05.2017

  …paistetaan lihapiirakoita twist- täytteillä. Niin teimme tänäkin vuonna.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *