Skip to main content
munakoisopita vegepita munakoiso resepti

Kaupallinen yhteistyö, Hartwall ja Asennemedia

nullOoh! Kuulostaapa irakilainen pikkelöity mango eli amba hyvältä! Tässähän herahti vesi kielelle ja alkaa tulla nälkä. Joo, tän teen ja tavaan reseptiä: ”Peitä mango suolalla, laita se aurinkoon ja odota 5 päivää.” Siis jos mä en jaksa odottaa viittä päivää pikkelöityä mangoa, niin en usko että kourallista enempää suomalaisiakaan jaksaa. Jotenkin pikkelöidystä mangosta inspiroituneena päädyin uittamaan aprikooseja siiderissä ja maustamaan ne valkosipulilla ja ruokosokerilla. Sujautin ihanan kipakat siideriaprikoosit pitataskuun uunissa paahdettujen munakoisojen, hummuksen, kurkkusalaatin ja tulisten paahdettujen kikherneiden seuraksi. Israelilainen sabach eli munakoisopita sisältää perinteisesti kikherneiden tilalla kananmunaa, sitäkin voisi kokeilla. Munakoisosiivut tulevat vaivattomasti ihan uunissa paahtamalla tai kesällä grillissä.

munakoisopita vegepita munakoiso resepti

Jos Suomenlinna ei vielä ole kesän ämpärilistallasi, niin nyt kimpsut ja kampsut piknikkoriin ja retkelle. Poikkea hieman sivuun totutulta turistien tallomalta reitiltä. Saarilta löytyy vielä runsain mitoin hiljaisempia kallioita joille levittää piknikhuopa. Munakoisopitan voi kääräistä voipaperin sisään ja ottaa hyvin piknikille mukaan. Löysin lounaspiknikilleni kesäisen laiturispotin Susisaaren puolelta. Heitin kengät pois jalasta, mussutin munakoisopitan auringon paahteessa ja kulautin lounasjuomaksi yhden lempparini eli kuivan Happy Joe Old Country siiderin. Nyt kun tämä aurinko vain kantaisi juhannukseen asti!

munakoisopita vegepita munakoiso resepti

munakoisopita vegepita munakoiso resepti

Sabich eli munakoisopita resepti

1 prk valmishummusta
4 kpl pitaleipiä

Siideriaprikoosit

4 aprikoosia
1 dl Happy Joe Old Country siideriä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl ruokosokeria
hyppysellinen suolaa

Siivuta aprikoosit. Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna poreilla noin 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna aprikoosien jäähtyä liemessä.

Paahdettu munakoiso

Munakoiso
2 rkl oliiviöljyä
suolaa

Siivuta munakoiso ja levitä siivut uuninpellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle suolaa ja anna munakoisojen itkeä 5 minuuttia. Pyyhi ylimääräinen neste ja suola munakoisoista. Paista uunin ylätasolla 220 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes munakoisot ovat reippaan paahteisia.

Tuliset paistetut kikherneet

2 prk kikherneitä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
1 tl savustettua paprikajauhetta
1/2 tl chilijauhetta
suolaa

Paista kikherneitä ja mausteita pannulla öljyssä noin 5 minuuttia.

Kurkkusalaatti

2 avomaankurkkua
Tomaatti
Kevätsipuli
Nippu persiljaa
oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
pippuria

Kuutioi kurkku ja tomaatti. Hienonna kevätsipuli ja persilja. Sekoita kaikki ainekset ja mausta oliiviöljyllä, sitruunamehulla ja pippurilla.

sabich munakoisopita pita resepti

Onni on tässä ja nyt . Nokkelampia aforismeja Happy Joe Facebook sivuilta 😉

Ilahdun jokaisesta kommentista! Huomioithan että Valviran alkoholimainontaa koskevan ohjeistuksen mukaisesti alkoholia koskevat kommentit joudutaan poistamaan.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

Jätä kommentti