Skip to main content

kesäkurpitsaspagetti

Eniten ehkä vihaan kituuttaa nälkäisenä. Tai vielä pahempaa, syödä, ja edelleen kituuttaa nälkäisenä. Olen viimeisen vuoden aikana pyrkinyt tietoisesti lisäämään kasviksia ruokavaliooni eri tavoin. Päivittäisellä kauppareissulla poimin ostoskoriini vähintään yhden kasviksen ja hedelmäpussin. Kun hedelmiä ja kasviksia on käden ulottivilla, niitä tulee myös kokattua. Useimmiten ajautuu hämmentämään tuttuja ja turvallisia arkiruokasuosikkeja, mutta lihan määrän voi puolittaa ja korvata sen kasviksilla. Puhtaat kasvisruoatkin maittavat, kunhan ne ovat tarpeeksi ruokaisia. Tämä kesäkurpitsaspagettikin vei nälän kun sen nautti suklaapatuk…täysjyväspagetin kera. Pakko mainostaa samalla vuoden parasta turhaketta: julienneraastin! Parinkympin julienneraastimella saa siivutettua kasviksista ja juureksista spagettimaisia suiroja. Kesäkurpitsaspagetin sekaan valikoitui jääkaapin vihanneskorin muu sisältö: chiliä, tomaattia, korianteria, sitruunaa ja limeä Hannan sopan kookoksisesta kesäkurpitsaspagetista inspiroituneena. Oletko sinä jo osallistunut #kesäkurpitsatalkoisiin? 60 kesäkurpitsareseptin joukosta minä tuon Hannan kesäkurpitsaspagetinkin bongasin 🙂

kesäkurpitsaspagetti

 

Kesäkurpitsaspagetti

4 hlö

1 iso kesäkurpitsa
3 rkl oliiviöljyä
1 punainen chili
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rs kirsikkatomaatteja
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 rkl kalakastiketta
suolaa
pippuria
150 g täysjyväspagettia

tarjoiluun:

tuoretta korianteria
limelohkoja
(600 g paistettua lohta)

Pese ja kuivaa kesäkurpitsa. Siivuta julienneleikkurilla kesäkurpitsasta suiroja pituussuunnassa. Kesäkurpitsan keskiosa siemenineen voi olla liian pehmeää siivutettavaksi. Kuutioi keskiosa, sen voi heittää myös pannulle.

Kuullota öljyssä pannulla pienityt sipulit, valkosipulit ja chili. Nosta lämpöä, lisää kirsikkatomaatit ja sitruunan kuori  ja paista muutama minuutti. Lisää kalakastike ja kesäkurpitsaspagetit. Purista päälle sitruunan mehu. Anna kesäkurpitsojen paistua muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi sekoita joukkoon keitetty täysjyväspagetti ja/tai tarjoile paistetun lohen kera. Jos vielä jäi nälkä, syö suklaapatukka.

 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

  • Ari Makela sanoo:

    Julienneraastin. Hämmentävää, mutta ehkä sellainenpitää hankkia. En ole moisesta ennen kuullutkaan. Tunnistan tarpeen lisätä kasvisten määrää ruokavaliossani.

    Kiinnostava resepti!

Jätä kommentti