KANTTARELLIKVINOA

kanttarellikvinoa

Sienirisotto on yksi lemppari viikonloppuruoistani. Pidän aina kuivattuja sieniä käden ulottuvilla, samoiten risottoriisiä. Sipuleita nyt aina löytyy jääkapin vihanneslaatikon pohjalta ja hyvässä lykyssä tilkka ruoanlaittoviiniä. Tällä kertaa olemme työhuoneellani, jossa valmistin ex-tempore lounaan Loton #lauantaireseptit videokuvauksista ylijääneistä kanttarelleista. Hapuillessani risottoriisiä käteni osui kvinoapurkkiin. Kvinoan keittää 15 minuutissa eikä risottoa tarvitsisi olla kokoajan hämmentämässä. Nopeammin kanttarellikvinoan väsäsi kuin jos olisin jonottanut uppopaistettua, sisältä vielä puoliksi jäässä olevaa, kievinkanaa tien toisella puolella työmaaruokalassa.

kanttarellikvinoa

kanttarellikvinoa

Kanttarellikvinoa

1 l kanttarelleja
3 valkosipulinkynttä pienittynä
1 sipuli pienittynä
50 g voita
suolaa
pippuria
2 dl kvinoaa
kasvislientä keittämiseen
50 g raastettua parmesania
loraus oliiviöljyä
ruohosipulia

Kuullota valkosipuli ja sipuli voissa pannulla. Lisää kanttarellit. Paista ja mausta suolalla ja pippurilla.

Huuhtele kvinoa kuumalla vedellä. Keitä kvinoa kasvisliemessä ja kaada vesi pois. Mausta reippaalla lorauksella oliiviöljyä, parmesanilla, ruohosipulilla, suolalla ja pippurilla. Kaada kanttarellit kvinoan sekaan ja sekoita.

kanttarellikvinoa

Lisää sienireseptejä yhden klikkauksen päässä!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 kommenttia

 1. Johanna 04.09.2017

  Hei,

  Näyttää hyvältä. Juuri hain vähän kattarelleja metsästä.
  Mutta miksi sipulit jääkapissa? Säilyy paremmin kaapissa/pöydällä.

  Vastaa
  • Jenni 06.09.2017

   Moi Johanna! Mulla on ollut vaan tapana säilyttää sipulit jääkaapissa, varmaan totta että ehkä säilyisivät paremmin ihan vaan pöydällä jos keksin niille jonkun hyvän paikan. Nyt mulla taisi olla “tuoreita” kesän sipuleita varsineen, säilyisiköhän nekin paremmin pöydällä..?

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *