Skip to main content
mifu suikaleet

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ, VALIO & ASENNEMEDIA

Satokauden huippukuukausina kasvisten lisääminen ruokavalioon on ollut naurettavan helppoa ja olen syönyt punaista lihaa todella vähän. En koe jääneeni mistään paitsi. Päinvastoin olen valmistanut kasvisruokia, koska juuri nyt ne ovat niin hyviä tuoreista kotimaisista raaka-aineista. Lihapatojen äärelle ehtii syssymmälläkin. Tein kuitenkin amatöörivirheen. Jättäessäni lihan, eli tärkeimmän proteiinilähteeni, lähes kokonaan pois ruokavaliostani, havahduin pohjattomaan nälän tunteeseen. Kroppani kertoi minulle tarvitsevansa suklaata. Paaaaljon suklaata. Kyseenalaistin omat mielihaluni ja tajusin, että voisiko tässä olla kyse proteiinin puutteesta. Kasvisruokavaliolla ei voi vain tipauttaa lihaa pois lautaselta, vaan kyllä sinne pitäisi lisätä niitä uusia proteiinilähteitä. Kuin tilauksesta sain Valiolta testiin uutuustuotteen Mifu suikaleet.

mifu suikaleet resepti

Tastes like chicken

Karistan ennakkoluulot hartioiltani ja hyökkään Mifu suikaleiden kimppuun. Nappaan paketista kylmän suikaleen ja maistan. Se näyttää kanalta. Se maistuu kanalle. Maustamattomien Mifu suikaleiden maku on hyvin mieto. Rakenne muistuttaa kanaa, mutta ilman lihassäikeitä, olematta kuitenkaan kuminen. Mutta mitä ne Mifu suikaleet oikein ovat? Kuten Mifu ruokarakeetkin, Mifu suikaleet valmistetaan maidosta. Suikaleissa on runsaasti, 24 g / 100 g, hyvälaatuista maitoproteiinia, aminohappoja sekä elimistölle tärkeää B12-vitamiinia, jonka saantiin pitää kiinnittää erityistä huomiota kasvisruokavaliolla.

I’m a smooth mifunator – 3 vinkkiä Mifu suikaleiden valmistamiseen

Mihin Mifu suikaleita voi käyttää

Mifua voi käyttää kanan ja lihan tapaan omissa lempiruoissa. Mifu suikale on laktoositon,
gluteeniton, soijaton ja kananmunaton, joten se sopii moneen ruokavalioon. Päätin testata suikaleita kanan tapaan vartaissa pähkinäisen ja miedosti tulisen satay-maapähkinäkastikkeen kera. En erottaisi kanavartaista jos en tietäisi, näistähän tuli hyviä! Valion sivuilta löytyy Mifu suikaleille paljon lisää inspiroivia reseptejä.

Marinointi

Mifu suikaleita löytyy kahta makua: maustamaton original ja tulinen paprika-chili. Voi olla että lähdin keksimään pyörää uudelleen, mutta päätin marinoida ja maustaa suikaleet itse. Marinadin soijakastike toimi suolan sijasta maustajana, kun taas ruokosokeri ja hunaja karamellisoivat mifuvartaat.

Paistaminen

Vaikka hotkaisin yhden suikaleen suoraan paketista, niin Mifu suikaleet ovat parhaimmillaan paistettuna. Suikaleet voi paistaa öljyssä pannulla tai sitten rapeutta voi hakea uunissa kymmenisen minuuttia kuten näissä mifuvartaissa. Valmiit marinoidut ja paistetut mifuvartaat maistuivat sellaisenaankin, mutta parhaimmillaan ne olivat dippailemalla Indonesiasta lähtöisin olevaan, samaan aikaan kermaiseen ja tuliseen, satay-kastikkeeseen.

mifu suikaleet

Satay mifuvartaat

 

4 hlö / 4 varrasta

1 pkt / 250 g Valio MiFU suikale original
4 bambuutikkua

Mifu marinadi:
1 rkl soijakastiketta
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl ruokosokeria
1 tl hunajaa

Satay-maapähkinäkastike

1 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä pienittynä
1 sipuli pienittynä
2 punaista chiliä pienittynä, ilman siemeniä
1 dl makeuttamatonta maapähkinävoita
2 dl kookosmaitoa
1/2 rkl soijakastiketta
1 dl suolapähkinöitä
1/2 limen mehu
1 tl juustokuminaa
(Vettä)

tarjoiluun:
suolapähkinöitä
limeä
kevätsipulia

Sekoita marinadi ja marinoi Mifu suikaleita vähintään puoli tuntia. Pujota mifut bambutikkuihin ja laita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunin ylätasolla 220 asteessa noin 10 minuuttia kunnes mifuvartaat ovat karamellisoituneet ja saaneet väriä.

Valmista Mifun marinoituessa satay pähkinäkastike. Paista pannulla öljyssä valkosipuli, sipuli ja chilit muutama minuutti. Lisää maapähkinävoi ja kookosmaito. Lämmitä muutama minuutti ja ota pois liedeltä. Lisää pähkinät ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

Jätä kommentti