Skip to main content

oman hiusvärin kasvatus

Going back to my roots, I was born in Vantaa! Ruokafilosofiani suosii puhtaita, luonnollisia ja terveellisiä raaka-aineita, mutta ei kurttuotsaisesti. Mikään ei ole kiellettyä, vaan kaikesta voi nauttia kohtuudella. Ruoka on niin paljon enemmän kuin vain ruokaa. Se on kehon, mielen ja sielun polttoainetta. Pyrkimys luonnollisuuteen ja hyvään elämään on alkanut vuosien saatossa hiljalleen näkyä myös muillakin elämän osa-alueilla. Joitain kuukausia takaperin katselin lapsuuden kuvaani, joka oli otettu todennäköisesti Lohjalaisessa perinteisessä valokuvaamossa 80-luvulla. Hiukseni olivat saparoilla. Saparoiden ympäri oli kietaistu punaiset rusetit. Miten kaunis tukkani olikaan! Olen värjännyt hiuksiani yli 20 vuotta. Ensimmäinen permanenttini laitettiin 5-luokalla. Muistan vieläkin kuinka roikuin kampaamon ikkunasta ulos ja yritin saada happea. Tajusin että en enää edes tiedä minkä värinen oma hiusvärini on. Käynnistyi pitkällinen projekti: oman hiusvärin kasvatus takaisin.

Tukkaani on värjätty viileän tumman ruskeaksi vuosien ajan. Huonokuntoisimmat latvat olivat lähes mustat. Neljässä kuukaudessa tyvestä alkoi pilkottamaan keskiruskeaa omaa sävyäni. Pitäisikö tässä nyt linnottautua kotiin ja kärvistellä viisi vuotta pahemman luokan juurikasvun kanssa? Avauduin Facebookissa tukkaprojektistani ja sain paljon kannustavia kommentteja. Odotus palkittaisiin, mutta kun minä en jaksa odottaa. Sain vinkin luotettavasta helsinkiläisestä kampaajasta Hanna Ruususesta, joka tekee taikojaan AKA Luova-liikkeessä Fredrikinkadulla. Istahdin Hannan tuoliin. Hiukseni värjättäisiin ”vielä kerran” mahdollisimman lähelle luonnollista hiussävyäni, jolloin oman tukan kasvatusprojekti ei olisi aivan niin tuskainen. Kolme tuntia myöhemmin peilistä kurkisti huomattavasti vaaleampi kuontalo. Leikkautin vaihteeksi myös otsatukan. Hiuksiini laitettiin ohutta vaaleaa raitaa, sävyte ja suojaava sekä hoitava Olaplex-hoito. Nirson mukaan näytän ihan…(tässä kohtaa varoitin että nyt valitset sanasi tarkkaan :D) suomalaiselta suunnittelijalta tai muotoilijalta maantienharmaissa hiuksissani. Otin sen kohteliaisuutena 🙂 Rakastuin uuteen hiusväriini ja se tuntuu luontevalta. Selfieiden ottaminen pikku-Huopalahden palstapuutarhassa ei tuntunutkaan enää niin luontevalta 😀

oman hiusvärin kasvatus takaisin

Kerroin Hannalle että kirjoitan tukkaprojektistani tänne blogin puolelle ja ilokseni Hanna lupasi lukijoilleni 20 % alennuksen kampaamopalveluistaan! Mainitsemalla varauksen yhteydessä koodin ”Liemessä” saat tuon 20 % alennuksen Hannan palveluista syyskuun loppuun asti. Maksoin itse kampaamokäyntini, enkä hyödy varauksestasi mitenkään. Voin vain lämpimästi suositella ammattitaitoista ja supermukavaa Hannaa kaikille oman tukan väristä haaveileville tai jos muutoin haluat kuontalosi ojennukseen. Olen aina halunnut oman luottokampaajan, nyt sellainen taisi löytyä <3

AKA Luova / Hanna Ruusunen
Ajanvaraukset: akaluova.fi

 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

16 Kommenttia

 • Jenna sanoo:

  Mä oon miettinyt kans oman värin takaisin kasvatusta.. en oikeastaan enää edes tiedä,minkä värinen oma tukka nykyään on, kun olen tyvikasvun ilmaantuessa viimeiset kahdeksan vuotta blondannut tukkaani. Välillä kun tyvikasvu on pisimmillään, on alta paljastunut lähes musta tukka. Ehkä voisi kokeilla miltä se näyttää ?

  • Jenni sanoo:

   Ohoh, oma tukkasi näyttäisi varmasti totaalisesti erilaiselta! Ja ei välttämättä ollenkaan huonolla tavalla 🙂 Tietysti kun johonkin tottuu vuosien saatossa niin oma väri voi tuntua hassulta, vaikka se juurikin olisi se luonnollinen tila. Jos kontrasti nykyisen ja oman tukan välillä on tosi raju, niin kannattaa tosiaan ehkä jutella jonkun asiantuntevan kampaajan kanssa miten kannattaa edetä jos haluaisi kasvattaa oman sävyn takaisin. Jokunen vuosi on varmasti enemmän tai vähemmän ”kärvistelyä”, mutta toisaalta odotan sitä kun enää ei tarvitse värjätä ollenkaan ja voi olla oma luonnollinen itsensä 🙂

 • Minna sanoo:

  Ihana tukka Jenni! Näytät super freessiltä ❤️

 • Jael sanoo:

  Kaunis väri, nätti kampaus ,ja kaunis sinä:)
  Minun värini on suurinpiirtein se mikä sen kuuluisikin olla, mutta aurinko täällä etelässä värjää sen vaaleammaksi,joten kesällä etenkin laitan hieman tummempaa väriä, mutta nyt olen alkanut käyttä jauhemuodossa olevaa väriä,jossa ei pitäisi olla mitään myrkkyjä.

  • Kiitos ihanista sanoista ?Ilmeisesti henna / kasvivärit olisivat turvallisempia, mutta en vielä tiedä niistä tarpeeksi. Pitää selvittää jos ne olisivat vaihtoehto sävytykseen sitten kun on nähnyt mikä se oma lopullinen väri on.

 • Kati sanoo:

  Mahtava postaus 🙂 Saman ongelman kanssa tuskailen itsekin, oma väri vaan on niin maantienharmaa, etten vielä ole kokonaan värjäilyä uskaltanut lopettaa. Pelkona on, että oma väri näyttää tosi valjulta. Nyt tukassa on enää muutama raita, josko sitä seuraavaksi uskaltautuisi kuitenkin Hannan tuoliin, jaiks.

  https://hitsosumia.wordpress.com

  • Eräs lukija kertoi että hänellä meni vuosi pelkkään totutteluun. Paras ratkaisu on tietysti sellainen missä on itsellä hyvä olla. Suurin syy itselleni tähän projektiin että en haluaisi enää laittaa loppuelämää päähän ”myrkkyjä”. Hannaa suosittelen varauksetta ?

   • Kati sanoo:

    Joo, varmasti totuttelua vaatii. Tämä värjäyksen vähentäminenkin ottaa välillä koville, kun on niin tottunut vaaleampaan tukkaan. Tuntuu, että näyttää jotenkin laimealta, mutta toisaalta sitten kun viimeksi otin raitoja, näytin jo mielestäni epäaidolta :DD little steps.. Hannalle lähtee varaus kun seuraavan kerran päätän istua kampaajan tuoliin 🙂 toisaalta justiinsa tänään kirjoitin blogiin, että ei pidä odotella asioiden kanssa. Täytyy selkeesti ruveta noudattamaan omaa neuvoa myös hiusvärin kanssa 😀

   • Kati sanoo:

    Joo, varmasti totuttelua vaatii. Tämä värjäyksen vähentäminenkin ottaa välillä koville, kun on niin tottunut vaaleampaan tukkaan. Tuntuu, että näyttää jotenkin laimealta, mutta toisaalta sitten kun viimeksi otin raitoja, näytin jo mielestäni epäaidolta :DD little steps.. Hannalle lähtee varaus kun seuraavan kerran päätän istua kampaajan tuoliin 🙂 toisaalta justiinsa tänään kirjoitin blogiin, että ei pidä odotella asioiden kanssa. Täytyy selkeesti ruveta noudattamaan omaa neuvoa myös hiusvärin kanssa 😀

    • Jenni sanoo:

     Kävin lukemassa tuon sinun ”Sitten kun..” postauksen, hienosti kirjoitettu! Allekirjoitan ajatuksesi täysin, joskin toteutus ei ole aina niin helppoa 😀 Itse ainakin sorrun toisinaan paahtamaan vaan elämässä eteenpäin hullun kiilto silmissä sen sijaan että olisi vain tyytyväinen siihen mitä on ja pysähtyisi nauttimaan hetkestä. Olen yrittänyt tietoisesti harjoittaa läsnäoloa ja pysähtymistä. Harjoitukset jatkuvat 🙂 Ihanaa syksyn alkua sinulle Kati!

     • Kati sanoo:

      Kiitos ja ihanaa syksyä myös sinulle! <3

     • Piti vielä palata tänne kertomaan, että AKA Luovan Hanna on todella taitava! Kävin tämän postauksen rohkaisemana ottamassa värjäyskierteestä niskalenkin ja pyysin Hannaa värjäämään kuontaloni ’viimeisen kerran’, niin että saan kasvatettua oman värini takaisin.
      Lopputulos on upea, eikä oman tyven ja värjätyn latvan eroa huomaa lainkaan. Muutenkin väri on kaunis ja tuntuu omalta.

      Niin se taitaa olla, että monelle se kaikkein kaunein hiusten väri on loppujen lopuksi kuitenkin se ikioma sävy 🙂

     • Jenni sanoo:

      Pahoittelut, kommenttisi löytyi vasta nyt roskaviesteistä! Hienoa että olit tyytyväinen! Kävin juuri hiljattain päivittämässä hiuksia Aka Luovassa.
      Laitoimme raitoihin kevyesti lämmittävän hoitoainemaskin joka hieman tasoitti taas värieroa omiin hiuksiin. Vielä on matkaa kokonaan omaan hiusväriin, mutta ammattitaitoinen kampaaja on tehnyt tästä projektista niin paljon helpomman ja siedettävän 🙂

 • Virpi sanoo:

  Ihanan luonteva väri ja hyvät kuvat! Olet muutenkin luonnonkaunis tyyppi. Suomalainen lahjakas nainen.

Jätä kommentti