Skip to main content

vallisaari helsinki
Oletko koskaan ajatellut mistä nurmikonleikkuu juontaa juurensa? Ennen wanhaan vain kuninkaallisilla oli varaa palkata tarpeeksi palvelijoita huolehtimaan suurista nurmialueista. Nykyäänkin iso ja siisti nurmikko on eräänlainen statussymboli.Kun sun puskat ja nurtsi on siistiksi ajeltu niin olet oman elämäsi herra ja kunnon kansalainen. Auta armias jos annat puskien rehottaa valtoimenaan. Ilmiselvästi elämänhallinnassasi on vaikeuksia ja mahdollisesti kärsit jopa mielenterveysongelmista. Rakastan villiä luontoa, jota löytyy läheltä kaupunkia enää harvakseltaan. Puolustusvoimilta hiljattain vapautunut ja yleisölle avattu Vallisaari onkin poikkeuksellinen kohde Helsingin edustalla. Vallisaari on villi, vapaa ja se saa rehottaa rauhassa. Tai no lähes, Vallisaareen odotetaan paria sataa tuhatta turistia vuositasolla.

Vallisaari

Jengi on hehkuttanut Vallisaarta, mutta yllätyin silti miten uskomattoman kaunis, vehreä ja iso paikka se on. Pilvinen ja sumuinen ilma vain lisäsi maagista tunnelmaa entisestään. Jos et ole vielä eksynyt Vallisaareen tänä kesänä, niin ehdottomasti suosittelen! Kesän aikana Vallisaareen on avautunut jos jonkinmoista palvelua ja ravintolaa, jotka palvelevat syyskuulle asti. Saarella on runsaasti myös piknikpaikkoja omien eväiden mussuttamiseen. Liikkuminen lastenvaunuilla oli helppoa. Joka tapauksissa saarilla saa liikkua vain virallisia reittejä ja polkuja pitkin. Aavalines ja JT-line kiidättävät Kauppatorilta parissa kymmenessä minuutissa luonnon paratiisiin.

Satamakahvila
Satamakahvila tarjoilee pienpanimoiden huurteisia juomia, sea dogeja ja pullakahvit isolla osittain katetulla terassilla.

Epic Foods ruokakontti
Satamakahvilan kyljessä Torpedonlahdella sijaitsee Epic ruokakontti, jossa voi nauttia paikan päällä saariston lohikeittoa, bowleja eli kulhoruokaa ja aurinkoisinä päivinä grilliruokaa tai napata pikniksalaatin mukaan.

Jäätelökahvila Paja
Saaren laajin jäätelövalikoima 😉 Aurinkoisena päivänä jäätelöjono kiemurtelee Vallisaaren poluille asti. Jäätelön kaveriksi nauti kupponen kahvia Lauttasaaressa paahdetuista pavuista.

Fatbike retket
Vallisaaren eteläkärki on edelleen suljettu yleisöltä muunmuassa rakennusten sortumisvaaran takia. Eteläkärkeen on kuitenkin mahdollista päästä käymään opastetuilla fatbike safareilla. Yritimme jo kertaalleen buukata itsellemme retkeä, mutta aikataulut eivät menneetkään putkeen. Tämä on pakko vielä kokea! Lisätiedot blissadverture.fi

vallisaari helsinki

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

  • NelliL sanoo:

    Vallisaari on upea paikka vierailla. Kävimme kesällä ja jäi osa Vallisaarta näkemättä. Ensi vuonna sitten loput.

Jätä kommentti