Skip to main content

ruisletut mascarponevaahto

Tänä kesänä olen ajanut kaupunkipyörällä, nuokkunut Rivieran leffanäytöksessä, tuntenut tuulen hiuksissani Suomenlinnassa, todistettavasti käynyt kerran lenkillä, humaltunut Napue ginistä, poiminut kamomillan kukkia, tutustunut paremmin ihanaan Saaraan keittokirjakuvauksissa, kävellyt rehevän Vallisaaren ympäri, ajanut Tanskan halki, yöpynyt homopariskunnan lapsiperheelle-aivan-liian hienossa kämpässä, päättänyt kasvattaa oman hiusvärin takaisin 20 vuoden värjäyskierteen jälkeen ja syönyt yhden ruisletun mascarponevaahdolla ja kesän marjoilla. Siinähän ne tärkeimmät tulikin.

Ja yhden ruisletun syystä että sain sen juuri ja juuri pelastettua ennen kuin lapsikatras hyökkäsi lettukasan kimppuun. Ruislettutaikinaan kannattaa lisätä hieman vehnäjauhoja, jotta lettutaikinan rakenteesta tulee parempi. Ruisletuista tuli astetta terveellisempiä ja astetta herkullisempia lettuja! Loma ja letut ovat maistuneetkin sen verran hyvin, että päätin jatkaa kesälomaani vielä yhdellä viikolla 🙂

ruisletut resepti

Ruisletut ja mascarponevaahto resepti

ruislettutaikina:
2 munaa
5 dl kevytmaitoa
1
½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
½ dl muscavadosiirappia
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa

paistamiseen:

voita tai rypsiöljyä

Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan tekeytyä jääkaapissa ainakin puolituntia.Paista kuumalla pannulla molemmin puolin. Lisää pannulle nokare voita jokaisen letun paiston välissä.

mascarponevaahto

2 dl vispikermaa
1 prk mascarponejuustoa
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone ja vaniljasokeri kevyesti ja nopeasti vatkaimella vatkaten tai haarukalla sekoittaen.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

14 Kommenttia

Jätä kommentti