MUMMONKURKUT

mummonkurkut

Mistä tietää että susta on tullut henkinen mummo? Siitä, että käytät vieläkin pankin paperista tunnuslukutaulukkoa kirjautuessasi verkkopankkiin. Tai siitä, että olet kyllä yrittänyt useampaan otteeseen ladata tunnuslukusovelluksen siinä onnistumatta. Tai siitä, että käytät Reittiopasta selaimen kautta vaikka äppikin olisi keksitty. Tai siitä, että nukut villasukat jalassa. Tai siitä, että lähdet mieluummin sienimetsään kuin baariin. Tai siitä, että pikkelöit kurkkuja. And I love it! Muita henkisiä mummoja linjoilla?

mummonkurkut

Satokausi on nyt parhaimmillaan ja meno sen kuin kiihtyy. Hieman nurinkurista, mutta upeista raaka-aineista huolimatta keittiössä ei viitsisi millään hikoilla koko päivää. Onneksi tuoreista kotimaisista raaka-aineista on helppo ja nopea loihtia sapuskaa. Tyypillisesti kesäkeittiöstäni nousee kalaa (kokeile vaikka kokonaista appelsiininieriää grillissä tai siikaa uunissa) seuranaan perunoita sekä tuoreita kasviksia. Suomalaisista avomaankurkuista saa ihanan freesin lisukkeen pikaisesti pikkelöimällä. Viimeistä Murua Myöten Saaralta olen oppinut hauskan niksin eli mummonkurkut siivutetaankin pituussuunnassa juustohöylällä.

Mummonkurkut eli pikkelöidyt kurkut

1 dl valkoviinietikkaa
1 dl sokeria
1 dl vettä
ripaus suolaa
2 avomaankurkkua
nippu tuoretta tilliä
10 rosépippuria

Kuumenna vesi ja etikka kattilassa. Lisää sokeri, suola ja rosépippurit. Sekoita ja anna hieman jäähtyä.

Viipaloi kurkut pituussuunnassa juustohöylällä. Laita kurkkuviipaleet kannelliseen rasiaan. Kaada liemi kurkkujen päälle ja lisää päälle tuoretta tilliä. Sulje rasian kansi ja ravista. Laita kurkut jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

14 kommenttia

 1. A 15.08.2017

  Nämä on hyviä! Köpiksessä tuli vierailtua raflassa, jossa tarjolla oli tällaisia (valkosipulinkynsiä liemessä myös), mutta viipaloituna paksummiksi (5-8mm paksuja siivuja)…ja ne oli ihan mahtavia (noista ohuista siivuista kurkun rapeus katoaa turhan nopsaan, mutta paksummat siivut on aivan mahtavia 1-2vrk valmistuksesta). Noita paksumpia siivuja onkin meillä tehty nyt kotona jo useasti ja ei taida olla enää paluuta ohuisiin 🙂

  Vastaa
  • Jenni 16.08.2017

   Mikäs rafla se oli Köpiksessä? Kuulostaa superhyvältä! Mä kokeilen seuraavaksi tehdä paksuja, kiitos vinkistä! 🙂

   Vastaa
 2. Sari – CampaSimpukka 15.08.2017

  Nämä mummonhölskytyskurkut on kyllä ihan parhaita! 😀

  Vastaa
  • Jenni 16.08.2017

   Käännäpä se englanniksi! 😀

   Vastaa
 3. Mari 15.08.2017

  Apua, mikä termi ,’henkinen mummo’ :)En tunnusta mitään tuollaista, en. Piatti että nää kurkut maistuu!

  Vastaa
  • Jenni 16.08.2017

   Nykyään kai puhutaan “kotoilusta” mutta mummoiluahan se on 😀

   Vastaa
 4. Nanna 16.08.2017

  Mikä tunnuslukusovellus?????
  Mutta voi kuinka kauniita teit näistä. Saaran pitkittäisvetovinkki oli kyllä hyvä!

  Vastaa
  • Jenni 17.08.2017

   Kiitos Nanna! <3 No siis vuoden 2017 lopussa Nordea lopettaa tunnuslukukorttien (se paperiläpyskä) käytön eli siihen mennessä joka mummon pitäisi olla ladannut älypuhelimeensä tunnuslukusovellus. Nyt sain sen itselleni asennettua useamman yrityksen jälkeen 😀

   Vastaa
 5. Kimmo Ollila 16.08.2017

  Ikiklassikko jota tulee tehtyä melko usein – ihan naposteluunkin. Myönnän että olen hieman etikka-addikti…

  Vastaa
  • Jenni 17.08.2017

   Etikka-addiktio ei liene sieltä vaarallisimmista päästä addiktioita eli anna mennä vaan!

   Vastaa
 6. Henkinen mummo hep! Eiku hei se on sitä hyggeä!
  Mummonkurkut best <3

  Vastaa
 7. Peggy 17.08.2017

  Siis apua, täällä ollaan nyt sitten ihan tuplamummo 😀 Henkinen mummo jo monta vuotta ja oikea mummo vuoden verran. Mä en kestä, musta on tullut vanha! Taitaa olla lohtukurkut aika <3Kurkkujen tekoon….

  Vastaa
 8. Mummoilia täällä! Tosin sillä varauksella, että mut huolitaan kerhoon vaikka käytän tunnuslukusovellusta. Mutta kompensoin sillä, että osaan neuloa villasukan kantapään ilman ohjeita. No, toi meni ehkä mummokeulimisen puolelle jo. Kurkut on ihania.

  Vastaa
 9. -A- 27.08.2018

  Ei mummonkurkkuihin mitään hemmetin rosépippuria laiteta, niitä ei sitten enää syö Erkkikään. Hyi helevetti!!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *