Skip to main content

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ, ESKIMO EKO

Sarjassamme tuhat ja yksi tapaa tehdä uunilohi! Tällä kertaa arkinen lohi on astetta mehevämpi. Teriyaki-unilohen mehevyyden salaisuus piilee valmistustavassa ja makunystyröitä hellivässä teriyakikastikkeessa. Uunissamme muhii uunilohi lähes viikottain, mutta ensimmäistä kertaa kokeilin valmistusta paistopussissa. Ensimmäistä kertaa taisin kokeilla minkään valmistusta paistopussissa. Muoviset paistopussit tuottavat ylimääräistä roskaa, mutta Eskimon uusi paperinen EKO paistopussi on täysin kierrätettävä joten pisteet siitä. Likainen paistopussi kierrätetään biojätteeseen ja paikkaus pahvinkeräykseen.

3 X Eskimo EKO niksi

Uunilohen valmistus

Normaalisti uunilohen kanssa saa olla tarkkana, että paistoaika ei mene yli ja lohi kuivahda. Niinpä nappasin ohuehkon kirjolohifileen jo 15 minuutin päästä pois uunista. Kurkistin uteliaana paistopussiin. Teriyaki-uunilohi näytti niin mehevältä ja punakalta että epäilin sen olevan vielä raaka. Mutta mitä vielä, lohi oli vain niin mehevä! Keittiössäni tälläisiin täydellisiin kypsyysasteisiin ei vaan olla totuttu.

Lisukkeet pussiin

Sillä välin kun valmistelin uunilohen, tuikkasin vielä punakaalihöystön höyryttämään pienempään paistopussiin. Koko ateria valmistui näpsäkästi uunissa samassa lämpötilassa. Eskimo EKO paistopussia saa kahdessa koossa: L-koko esimerkiksi kalalle tai S-koko pienemmille lisukkeille kuten kasviksille.

Uunikana-haaste

Paperisessa paistopussissa voi hauduttaa niin kalaa, kasviksia kuin lihaakin 220 asteeseen asti. Seuraavaksi aion kokeilla kokonaisen valkosipuli-yrttikanan paistamista paistopussissa.  Kokonainen kana vaatii pitkän uunittamisen, joten jos mahdollista, siitä tulee vieläkin parempaa ja mehevämpää paistopussissa paistamalla.

 

Teriyaki-uunilohi resepti

600 g kirjolohta
Eskimo EKO paistopussi (koko L)

lohimarinadiin:
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl teriyakikastiketta
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 valkosipulinkynsi pienittynä
1/2 limen mehu
suolaa
pippuria

viimeistelyyn:

2 rkl seesaminsiemeniä
kevätsipuli
limeä

Sekoita lohimarinadi. Ota 1/3 marinadista sivuun teriyakimajoneesia varten.  Voitele uunivuoka rypsiöljyllä ja aseta lohifile uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Sivele lohi marinadilla. Laita uunivuoka L-kokoiseen Eskimo EKO paistopussiin ja sulje pussi. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Ripottele siemenet ja kevätsipulia lohen päälle. Tarjoile uunilohi limelohkojen kera.

Teriyakimajoneesi

1 dl majoneesia
1/3 lohimarinadista

Sekoita ainekset ja anna maustua jääkaapissa hetki.

 

Punakaalihöystö

1/2 punakaali
1/2 punasipuli
1 rkl oliiviöljyä
2 korkillista punaviinietikkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 limen mehu
suolaa
pippuria

Eskimo EKO paistopussi (koko S)

Siivuta punakaali ja punasipuli ohuelti. Sekoita muut ainekset käsin huolellisesti joukkoon.
Laita punakaalihöystö S-kokoiseen Eskimo EKO paistopussiin ja sulje pussi. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
NEW! Nordic vibes @nordicfoodtales

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

 • Hanna sanoo:

  Miks en ole ikinä tajunnut että koko uunivuoan voi laittaa paistopussiin – nerokasta!

  • Jenni sanoo:

   Kaiketi kalan voisi laittaa myös sellaisenaan pussiin, mutta tämä tapa tuntui kaikista kätevimmältä! Syömisen jälkeen laitoin loput kalan uunivuoassa takaisi paistopussiin ja jääkaappiin. Niin ei tarvinnut foliotakaan 🙂

 • Anne sanoo:

  Tämä jäi itsellä jotenkin takaraivoon kun luin tän postauksen ja tein puolivahingossa melkein samanlaisen ruoan alkuviikosta, muistin asian kun olin syönyt ruoan 😀

  • Jenni sanoo:

   Heeh, lohi jäi sun alitajuntaan muhimaan 🙂 Noin varmaan itseasiassa saattaa käydä aika usein!

Jätä kommentti