Skip to main content
Suklaatalo I Suklaa I Joulu I Ohje I Resepti I Jouluidea I Piparitalo I Leivonta I Askartelu I Valokuvaus I Ruokakuvaus I Chocolate house

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ, MARABOU JA ASENNEMEDIA

”Äiti. Siis onko sun työ rakentaa suklaatalo?” Joo-o. Pieni pahvilaatikollinen Marabou-suklaita ja muita tarvikkeita odotti avaamista. Ajatus suklaatalosta on aivan ihana. Mutta olin huolissani mihin olin lupautunut: enhän minä osaa rakentaa suklaataloa. Tyhjensin kalenterini ja varasin päivän aikaa suklaatalon rakentamiseen. Helpotus oli suuri kun paketista löytyivät kuvalliset ohjeet. Ensikertalaisena päätinkin tehdä pomminvarman version suklaatalosta eli noudattaa paketissa tulleita ohjeita.

Lämmitän suklaalevyjä muutaman sekunnin mikrossa, jotta niihin saisi veisteltyä veitsellä ikkunat. Jos levy oli liian kylmä se halkesi. Jos levy oli liian lämmin, suklaa takertui alustaan ja seinä halkesi viimeistään siinä vaiheessa kun irroitin sitä alustasta. Hikikarpalot nousevat otsalle ja ryntään kesken kaiken kauppaan. Muutamat kulmakarvat nousivat kassajonossa kun lappasin hihnalle vinon pinon Marabou-suklaalevyjä. Heti kun päätin unohtaa suureelliset arkkitehtuuriprojektit kuten ikkunat, homma alkoi sujua. Aukkojen sijaan tursotin ikkunat sokerikuorrutteella. Päätypalojen muotoilu ja oven leikkaus onnistuivat kertalaakista. Katon koristeet liimasin paikoilleen niinikään sokerimassalla. Osat liimasin yhteen sulatetulla suklaalla. Lopuksi laitoin komeuden jääkaappiin jähmettymään, jonka jälkeen viimeistelin koristelut. Mmmmm…suklaatalo! Niin mahtava fiilis kun sain talon valmiiksi. Ainoa ongelma vaan, että miten  suklaatalon on tarkoitus ikinä säilyä jouluun asti kun jokainen käy vuorollaan nakertamassa palan sieltä toisen täältä 😀

Suklaatalo I Suklaa I Joulu I Ohje I Resepti I Jouluidea I Piparitalo I Leivonta I Askartelu I Valokuvaus I Ruokakuvaus I Chocolate house

Suklaataloon tarvitset:

6  kpl Marabou suklaalevyjä
1 pkt Noblesse tummaa suklaata
1 ps Non Stop karkkeja
mikronkestävän leikkuualustan
2 kpl Marabou suklaalevyjä varalevyiksi tai naposteluun
1 tuubi valkoista sokerikuorrutetta

Lisäksi koristeluun:
purkkihattaraa savupiippuun
kookoshiutaleita tai tomusokeria lumeksi
nekut ovensuuhun
led-tuikku talon sisään

Suklaatalo I Suklaa I Joulu I Ohje I Resepti I Jouluidea I Piparitalo I Leivonta I Askartelu I Valokuvaus I Ruokakuvaus I Chocolate house

Suklaatalon kokoaminen:

 

  1. Pitkät seinät (2 kpl). Ota suklaalevyistä irti yksi rivi. Koristele levyihin ikkuna-aukot sokerikuorrutteella ja laita jääkaappiin jähmettymään.
  2. Talon päädyt. Kuumenna suklaalevyjä mikronkestävällä leikkuulaudalla muutama sekuntti mikrossa. Jos levy on vielä aivan kova, kuumenna muutama sekuntti lisää. Aika riippuu ihan mikrosta: omalla mikrollani kuumensin jopa 10 sekuntia. Leikkaa molempiin levyihin symmetrinen viistokatto. Leikkaa toiseen levyyn oviaukko. Katso mallia ylläolevista kuvista. Laita palat jääkaappiin jähmettymään.
  3. Kattopalat. Ota kaksi suklaalevyä. Koristele kattopalat haluamallasi tavalla. Koristelin itse katon liimaamalla Non Stop karkkeja nokareella sokerikuorrutetta.
  4. Kokoaminen. Sulata ylijäänyt (hah!) suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan hieman jäähtyä, jotta se jähmettyy nopeammin suklaataloa koottaessa. Sivele paksu kerros suklaata päätypalojen reunoihin ja kokoa seinät alustalle. Sivele suklaata myös talon sisäpinnoille liitoskotiin. Laita jääkaappiin jähmettymään 30 minuutiksi. Sivele suklaata päätypalojen ja seinien yläosaan. Aseta kaksi suklaalevyä katoksi. Sivele harjan liitoskohta suklaalla. Laita jääkaappiin jähmettymään 30 minuutiksi.
  5. Savupiippu. Leikkaa Noblesse suklaasta neljä suorakulmioista palaa savupiipuksi. Kokoa savupiippu sokerikuorrutteen avulla.
  6. Koristele suklaatalo haluamallasi koristeilla. Tässä muutamia ideoita: laita purkkihattaraa savuksi savupiippuun, kookoshiutaleita tai tomusokeria lumeksi, sokerikuorrutetta katolle lumivaipaksi, nekut sokerikuorrutteella liimaamalla ovensuuhun ja led-tuikku talon sisälle.

Suklaatalo I Suklaa I Joulu I Ohje I Resepti I Jouluidea I Piparitalo I Leivonta I Askartelu I Valokuvaus I Ruokakuvaus I Chocolate house

Suklaatalo I Suklaa I Joulu I Ohje I Resepti I Jouluidea I Piparitalo I Leivonta I Askartelu I Valokuvaus I Ruokakuvaus I Chocolate house Suklaatalo I Suklaa I Joulu I Ohje I Resepti I Jouluidea I Piparitalo I Leivonta I Askartelu I Valokuvaus I Ruokakuvaus I Chocolate house

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
UUTTA! Nordic vibes @nordicfoodtales

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

Jätä kommentti