Skip to main content

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ, HARTWALL JA ASENNEMEDIA

Päärynä-suklaakakku on ollut ruokahaaveissani siitä lähtien kun syyskuussa workshopissa istuuduin Our Foodstories-blogin Noran ja Lauran kattamaan syksyiseen pöytään Ranskan maaseudulla. Itku meinasi tulla jo pelkästä meitä ympäröivästä kauneudesta, mutta viimeistään siinä vaiheessa kun maistoin palan päärynöitä sisäänsä kätkevää kurpitsakakkua. Tein kakusta oman jouluisen ja suklaisen version. Päärynä ja suklaa ovat klassinen makupari. Päärynä-suklaakakku kätkee sisäänsä myös salaisen ja yllättävän ainesosan. Suklaakakun kostuttaa tumma, maltainen ja suklainen jouluolut. Lahden Erikois-olut Joulu täydentää jouluista makumaailmaa ja sopiikin täydellisesti joulupöytään suklaisten jälkiruokien lisäksi ruoka- ja seurajuomaksi.

Päärynä-suklaakakku I Suklaakakku I Joulukakku I Joulu I Kakku I Resepti I Ohje I Leivonta I Päärynä I Suklaa I Ruokakuvaus I Valokuvaus

Pienet päärynät piilotetaan vuokaan suklaisen taikinan sekaan. Päärynät pehmiävät juuri sopivasti paiston aikana. Leikattaessa kakkupalasta paljastuu kaunis päärynäkuvio. Tomusokeri viimeistelee kakun kuin hento lumisade. Mehevä suklaakakku sopii niin joulun tunnelmointiin kuin juhlavaan joulupöytään jälkiruoaksi.

Päärynä-suklaakakku I Suklaakakku I Joulukakku I Joulu I Kakku I Resepti I Ohje I Leivonta I Päärynä I Suklaa I Ruokakuvaus I Valokuvaus

Päärynä-suklaakakku I Suklaakakku I Joulukakku I Joulu I Kakku I Resepti I Ohje I Leivonta I Päärynä I Suklaa I Ruokakuvaus I Valokuvaus

 

Päärynä-suklaakakku resepti

250 g huoneenlämpöistä suolaamatonta voita
2 dl ruokosokeria (tai sokeria)
4 kananmunaa
100 g tummaa suklaata sulana
4 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl kanelia
1 dl Lahden Erikois-olut Joulua
3 pientä päärynää

vuoan

voiteluun: voita ja vehnäjauhoja

Vatkaa huoneenlämpöinen kuutioitu voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja jatka vatkaamista. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää sulatettu ja jäähtynyt suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä astiassa ja lisää joukkoon. Kaada ja sekoita lopuksi olut varovasti joukkoon.

Voitele ja jauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan. Jätä noin 3 cm kohoamisvaraa reunoille. Paina päärynät pystyyn taikinaan. Paista uunin keskitasolla 180-asteessa noin tunti.

Päärynä-suklaakakku I Suklaakakku I Joulukakku I Joulu I Kakku I Resepti I Ohje I Leivonta I Päärynä I Suklaa I Ruokakuvaus I Valokuvaus

Lisää herkullisia reseptejä ja kauden makupareja löydät
Hartwallin Ruoka & Juoma sivuilta!

_____________________________

Ilahdun jokaisesta kommentista! Huomioithan että Valviran alkoholimainontaa koskevan ohjeistuksen mukaisesti alkoholia koskevat kommentit joudutaan poistamaan.

___________________________

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

13 Kommenttia

 • Voi itku miten upea kakku ja niin tunnelmalliset kuvat. Oot taituri <3

  • Jenni sanoo:

   No kiitos Hanna <3 Tuollainen päärynäkakku on *oikeasti* helppo tehdä. Jotenkin mietin että miltäköhän se tulee näyttämään..mutta siis nuo päärynät vaan tökätään pystyyn taikinaan ja lopputulos on ihana.

 • Näyttää ja kuulostaa aivan taivaalliselta. Taidan haluta kokeilla tätä reseptiä jouluksi. Mutta yksi kysymys: päärynöitä ei siis kuorita? Vai kuoritaanko? Jos ei, pehmeneekö kuori paistettaessa, vai jääkö se ”osumaksi” kakkuun?

  • Jenni sanoo:

   Ihanaa jos innostut kokeilemaan! Päärynöitä ei tosiaan kuorita. Epäilin itsekin pehmiääkö päärynä ylipäänsä tarpeeksi paistettaessa, mutta tuolla tunnin paistoajalla kyllä pehmisi juuri sopivasti. Eli kakkua pystyi helposti leikata, mutta päärynö pysyy hyvin kasassa. Riippuu tietysti vähän vuoasta, mutta kannattaa valita pieniä yksilöitä. Omat pienet luomupäärynät löysin Stockmannin Herkusta. Isot päärynät kun saattavat olla niin leveät, että kakkutaikinalle ei jää tilaa reunoille. Mutta siis, kuorista en kokenut olevan mitään haittaa 🙂

 • Laura sanoo:

  Haluaisin itkeä kanssasi kakun kauneutta! Reseptisi ovat niin ihania, että haluaisin leipoa saman tien, kun olet ne postannut harmi vain aika on kortilla näin joulun alla koko ajan.. En ole edes vielä ehtinyt leipoa viikunakakkuasi, joka vaikutti ainakin yhtä ihanalta kuin tämä. Kiitos resepteistäsi, ne todellakin piristävät arkea!

  • Jenni sanoo:

   Ihana Laura <3 Rakastan kakkuja, ja juuri tälläisiä tarpeeksi helppoja, jotta saa onnistumisen iloa 🙂 Toivottavasti kiireesi helpottaa joulun alla ja ehkä pääsisit vihdoin leipomishommiin!

 • Pipsa sanoo:

  Menee kyllä kokeiluun lipeäpäivällisen jälkiruuaksi . Onpa mielenkiintoinen ohje.

  • Jenni sanoo:

   Voi kun kiva kuulla että aiot tehdä kakun! Tarkoittaako lipeäpäivällinen lipeäkalan syömistä ja nimenomaan jouluna? Mielenkiintoista! 🙂

 • Pipsa sanoo:

  Pidämme lähipiirin kesken jo perinteeksi tullutta tapaa nauttia lipeäkalaa norjalaiseen tyyliin aina ennen joulua joku joulukuinen sunnuntai. Innokkaita syöjiä löytyy eri ikäpolvista. Ensi sunnuntaina nautitaan lipeäkalasta ja päärynäkakusta vaniljakastikkeen kera hiukan limocellolla maustettuna.

 • Sini sanoo:

  Hei! Ihana ohje, kokeiluun jouluksi. Olut ei yleensä maistu joten milläköhän voisi korvata sen? Kahvi?

  • Jenni sanoo:

   Esimerkiksi omenamehu käynee hyvin. Omenamehulla olen tehnyt kuivakakkuja. Osan nesteestä voi varmasti korvata myös kahvilla 🙂

 • Annika sanoo:

  Ihanan näköistä! Mitä suosittelisit oluen sijaan kostuttajaksi jos tuota ei omasta kaupasta satu löytymään?

Jätä kommentti