Skip to main content
Riisipuuro I Joulupuuro I Resepti I Ohje I Vaniljariisipuuro I Suklaa I Chili I Chai I Puuro I Luumu I Lisuke I Joulu I Christmas porridge I Rice pudding I Food photography

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ, VALIO JA ASENNEMEDIA

Kolme kertaa riisipuuro uudella tapaa! Tämän joulun next-level riisipuuro eli vaniljainen riisipuuro valmistuu heittämällä porisevan riisipuuron sekaan kokonainen avattu vaniljatanko. Vaniljainen riisipuuro hellii makuaisteja sellaisenaankin ja jouluiseksi makupariksi sopivat uunissa paahdetut kaneliluumut. Jos kaipaat tänä vuonna jotain ihan muuta kuin perinteistä joulupuuroa, niin vaniljariisipuuron voi muuntaa chili-suklaariisipuuroksi tai eksoottiseksi maapähkinävoilla maustetuksi chia-riisipuuroksi. Yllättävät riisipuurot sopisivat tarjottavaksi vaikka jouluisella puurobrunssilla!

Riisipuuro on mahdollista valmistaa pohjaan polttamatta. Samaa en voi sanoa karamellisoiduista persimoneista, jotka onnistuin käräyttämään uunissa. Note to self: älä jää jaarittelemaan Instagram Stooreihin samalla kun kokkaat. Valion pohjaan palamaton Kiehu-maito on kuin tehty minunlaisia ajatellen. En ole onnistunut polttamaan riisipuuroa pohjaan sen jälkeen kun Kiehu-maito tuli kaupan hyllyille. Uusavuton tai ei, niin inhoan kärähtäneen riisipuuron sivumakua sen verran paljon, että en keitä riisipuuroani enää muuhun maitoon. Herkullisia ja kärähdysvapaita joulupuurohetkiä toivottaen!

Riisipuuro I Joulupuuro I Resepti I Ohje I Vaniljariisipuuro I Suklaa I Chili I Chai I Puuro I Luumu I Lisuke I Joulu I Christmas porridge I Rice pudding I Food photography

Jouluna #yhdessäpöydässä

Jouluna sitä  toivoisi, että kenenkään ei tarvitsisi olla yksin. Löytyykö puuropöydästäsi, joulupöydästäsi tai vaikka työkavereiden glögihetkestä vapaa paikka yksinäiselle? Valio on avannut joulun hyvän mielen hankkeena #yhdessäpöydässä sivuston, jonka kautta voit ilmoittaa vapaasta paikasta ruokapöydässäsi tai ilmoittautua itse vieraaksi. Valio on lähtenyt  yhteistyöhön myös Marttojen kanssa, jotka järjestävät nyt joulun alla yksinäisille ihmisille tarkoitettuja kokkausiltoja. Tästä tuli kyllä heti niin joulumielelle!

Riisipuuro I Joulupuuro I Resepti I Ohje I Vaniljariisipuuro I Suklaa I Chili I Chai I Puuro I Luumu I Lisuke I Joulu I Christmas porridge I Rice pudding I Food photography

Vaniljariisipuuro

4 hlö

2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l Valio Kiehu maitoa
1 vaniljatanko
1 tl suolaa
nokare Valio voita
ripaus kanelia

Päälle mantelirouhetta

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää puuroriisi. Keitä muutama minuutti. Lisää maito. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet pikkulusikalla vaniljatangon sisältä. Lisää siemenet ja halkaistu vaniljatanko puuroon. Anna hautua hiljalleen noin 45 minuuttia. Sekoittele puuroa välillä. Ota kattila pois liedeltä ja  lisää nokare voita ja mausta. Anna puuron hautua vielä hetki. Poista vaniljatanko ennen tarjoilua.

Paahdetut kaneliluumut

6 luumua
2 kanelitankoa
1 rkl ruokosokeria
0,5 tl kardemummaa

Halkaise luumut. Laita luumut ja kanelitangot uunivuokaan tai pellille. Ripottele päälle ruokosokeria ja kardemummaa. Paista uunin keskitasolla 180-asteessa 30-40 minuuttia.

Riisipuuro I Joulupuuro I Resepti I Ohje I Vaniljariisipuuro I Suklaa I Chili I Chai I Puuro I Luumu I Lisuke I Joulu I Christmas porridge I Rice pudding I Food photography

Chili-suklaariisipuuro

4 hlö

1 l valmista riisipuuroa (ks. vaniljariisipuuron ohje yllä)
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl chilijauhetta
2 rkl hunajaa
pala tummaa suklaata tarjoiluun

Keitä riisipuuro normaaliin tapaan. Lisää lopuksi joukkoon kaakaojauhe, chilijauhe ja hunaja. Rouhi päälle suklaata.

Karamellisoidut persimonit

4 persimonia
1 vaniljatanko
1 rkl hunajaa

Siivuta persimonit ja aseta uuninpellille. Sivele päälle hunajaa ja vaniljatangon siemenet. Paista uunin keskitasolla 180-asteessa noin 30 min.

Riisipuuro I Joulupuuro I Resepti I Ohje I Vaniljariisipuuro I Suklaa I Chili I Chai I Puuro I Luumu I Lisuke I Joulu I Christmas porridge I Rice pudding I Food photography

Chia-riisipuuro

4 hlö

3 rkl chiasiemeniä
2,5 dl Kiehu-maitoa
1 l valmista riisipuuroa (ks. vaniljariisipuuron ohje yllä)
2 rkl maapähkinävoita
2 rkl hunajaa

Koristeluun kookoshiutaleita, chiasiemeniä ja vadelmia

Sekoita chia-siemenet maitoon. Hetken päästä sekoittele haarukalla paakkuuntumisen estämiseksi. Anna chiasiemenien turvota yön yli tai vähintään pari tuntia. Keitä riisipuuro normaaliin tapaan. Lisää lopuksi chiageeli, maapähkinävoi ja hunaja. Tarjoile chia-riisipuuro kookoshiutaleiden, chia-siemenien ja vadelmien kera.

Riisipuuro I Joulupuuro I Resepti I Ohje I Vaniljariisipuuro I Suklaa I Chili I Chia I Puuro I Luumu I Lisuke I Joulu I Christmas porridge I Rice pudding I Food photography

Lisää joulutunnelmaa ja joulureseptejä Valion sivuilta!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

 • Sienitukka sanoo:

  Ahh.. Riisipuuro on niin hyvää. Pakko varmaan kokeilla näitä eri reseptejäkin 🙂

  • Jenni sanoo:

   Ihan perinteinen riisipuuro on kyllä tosi hyvää! Päälle voita, kanelia ja vähän maitoa 🙂 Mutta jos kyllästyttää, niin pienellä muutoksella saa jo vaihtelua. Enkä usko että tulen enää tekemään jouluriisipuuroa ilman tuota vaniljatankoa – siitä tuli niin ihanan vaniljaista!

 • Mari sanoo:

  Wau miten upealta kuulostavat puurot. Vaniljariisipuuroa ja kaneliluumuja teen varmasti. Kiitos resepteistä. 🙂

  • Jenni sanoo:

   Kiitos! Ihana kuulla! En tosiaan aio enää tehdä perinteistä riisipuuroa millään muulla tavalla kokeiltuani tätä vaniljaista versiota. Mulla sattui vielä olemaan tanko aitoa Madagaskarin vaniljaa, joka antoi varmasti kunnolla vaniljaista makua puuroon. Nam! Herkullista joulun odotusta Mari.

Jätä kommentti