Skip to main content
Joulutähti I Hyasintti I Asetelma I Ritarinkukka I Amaryllis I Joulukattaus I Joulupöytä I Joulu I Kattaus I Idea I Sisustus I Christmas flower I Scandinavian christmas decor I Food photography

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ, KAUNIISTI KOTIMAINEN JA ASENNEMEDIA

Sain kunnian suunnitella Kaunisti kotimaisen  perinteiseen joulukukkatapahtumaan jouluiset kukkakattaukset ja tilan somistuksen. Toteutuksen suhteen sain vapaat kädet, mutta mukana tulisi tietysti olla joulun suosituimmat kotimaiset joulukukat: joulutähti, hyasintti ja ritarinkukka. Aikaisempina vuosina kunniatehtävän ovat saaneet huippufloristit ja viime vuonna pettämättömän esteettisen silmän omaava Viena K. Jännityksestä ja paineista huolimatta päätin luottaa omaan tyyliini ja visiooni.

Joulutähti I Hyasintti I Asetelma I Ritarinkukka I Amaryllis I Joulukattaus I Joulupöytä I Joulu I Kattaus I Idea I Sisustus I Christmas flower I Scandinavian christmas decor I Food photography

Joulusta on muodostunut suuri krääsällä kyllästetty kulutusjuhla. Vastapainona  halusin luoda joulun tunnelman kukkien, luonnon materiaalien ja tunnelman kautta. Kaikki kattauksia varten hankitut somisteet olivat sellaisia jotka jo löytyvät useammasta kodista tai niille olisi käyttöä joulun jälkeenkin. Krääsättömyyden lisäksi ekologisuus ja luonnon kunnioitus näkyi pöydälle levitettyissä mummon perintöpitsiliinoissa, kierrätyspellavasta revityissä serveteissä ja ekopaperille printatussa menussa. Kaikki kattauksien joulukukat olivat kotimaisia lähikukkia. Kotimaisuuden tunnistat Suomen lipusta eli sirkkamerkistä. Skandinaavisuus näkyi pelkistetyn kauniina ja perinteisenä väripalettina: valkoista, punaista ja luonnollisia neutraaleja sävyjä, mutta yllätysmomenttina seasta löytyi myös alassuin katosta roikkuvia pinkkejä ritarinkukkia. Erikoisuuden tavoittelu ei silti ollut nyt se juttu, vaan halusin tarjota käyttökelpoisia kattausideoita, jotka voisit napata omaan joulupöytääsi. Toivottavasti löydät näistä kolmesta jouluisesta kattauksesta inspiraatiota omaan metsäiseen joulukukkakattaukseen!

Joulutähti I Joulukattaus I Joulupöytä I Joulu I Kattaus I Idea I Sisustus I Christmas flower I Scandinavian christmas decor I Food photography

Vaalea joulukattaus ja hyasintti

Hyasinttikattauksessa vallitsi vaalea sävymaailma – olinhan valinnut hyasintin lempisävyssäni eli valkoisena. Hyasintit ovat kauniita sellaisenaankin ja yksittäisen ruukun voi vaikka kääräistä paperiin ja solmia narulla. Istutin yksittäisiä hyasintteja lasipurkkiin sammalpedille. Hyasinttiasetelmaa varten otin hyasintit pois ruukusta ja karistelin ylimääräiset mullat sipuleista. Hyasintin juuret ovat pitkät, joten niitä voi vähän karsia saksilla. Nostin kolme hyasinttia betonitarjottimelle, täytin kolot sammaleella ja koristelin kävyillä ja oksilla. Lasipullot, joiden sisään oli sujautettu havuja, toimivat kynttilänjalkoina. Hyasintilla menee muutamasta päivästä viikkoon avautua, joten hyasintti kannattaa ostaa hyvissä ajoin ennen joulua.

Joulutähti I Hyasintti I Asetelma I Ritarinkukka I Amaryllis I Joulukattaus I Joulupöytä I Joulu I Kattaus I Idea I Sisustus I Christmas flower I Scandinavian christmas decor I Food photographyJoulutähti I Joulukattaus I Joulupöytä I Joulu I Kattaus I Idea I Sisustus I Christmas flower I Scandinavian christmas decor I Food photography

Glögi I Joulukattaus I Joulupöytä I Joulu I Kattaus I Idea I Sisustus I Mulled wine I Christmas drink I Scandinavian christmas food I Food photography

Tapahtuman ruokatarjoiluista vastasi Wild, jonka mäntyglögi yllätti vieraat heti kättelyssä.

 

Metsäinen joulukattaus ja joulutähti

Joulutähti on oikeutetusti joulun kuningatar. Valkoinen väri on nykyään myös suosittu, mutta metsäiseen kattaukseen halusin perinteisen värimaailman. Perinteisen ei kuitenkaan tarvitse olla tylsää. Joulutähteä voi myös käyttää leikkona. Metsäisen joulupöydän keskellä kiemurteli havuja ja joulutähden kukkasia, kynttilöitä puupöllien päällä ja käpyjä. Joulutähden kukat kestävät kattauksessa hyvin ilman vettäkin illan ajan. Pöydän keskelle olin tehnyt joulutähtiasetelman joulutähden kukista, havuista, ja mustikan- sekä puolukanvarvuista.

Joulutähti I Joulukattaus I Joulupöytä I Joulu I Kattaus I Idea I Sisustus I Christmas flower I Scandinavian christmas decor I Food photography

Joulutähti I Joulukattaus I Joulupöytä I Joulu I Kattaus I Idea I Sisustus I Christmas flower I Scandinavian christmas decor I Food photography

Joulutähti I Joulukattaus I Joulupöytä I Joulu I Kattaus I Idea I Sisustus I Christmas flower I Scandinavian christmas decor I Food photography

Joulutähti I Joulukattaus I Joulupöytä I Joulu I Kattaus I Idea I Sisustus I Christmas flower I Scandinavian christmas decor I Food photography

Yllättävä joulukattaus ja ritarinkukka

Tiesitkö että ritarinkukkia voi roikottaa katosta nurinperin? Ja että kukka voidaan kastella kaatamalla vesi onttoon varteen! Ritarinkukat oli ostettu ruukussa, joten leikkasin varret irti ja sidoin ne kultanarulla kattoon. Kattauksesta löytyi myös kaksi näyttävää ritarinkukka-asetelmaa, joista löytyi valkoisten ritarinkukkien lisäksi metsästä keräämiäni ja kultaiseksi maalaamiani lehtikuusen oksia, eukalyptusta ja männynoksia. Kattauksen viimeisteli antiikkiset eriparikynttilanjalat ja kultaiset kynttilät.

Ritarinkukka I Amaryllis I Joulukattaus I Joulupöytä I Joulu I Kattaus I Idea I Sisustus I Christmas flower I Scandinavian christmas decor I Food photography Joulutähti I Joulukattaus I Joulupöytä I Joulu I Kattaus I Idea I Sisustus I Christmas flower I Scandinavian christmas decor I Food photography Joulutähti I Hyasintti I Asetelma I Ritarinkukka I Amaryllis I Joulukattaus I Joulupöytä I Joulu I Kattaus I Idea I Sisustus I Christmas flower I Scandinavian christmas decor I Food photography

Joulutähti I Joulukattaus I Joulupöytä I Joulu I Kattaus I Idea I Servetti I Sisustus I Christmas flower I Scandinavian christmas decor I Food photography

Joulutähti I Joulukattaus I Joulupöytä I Joulu I Kattaus I Idea I Sisustus I Christmas flower I Scandinavian christmas decor I Food photography

Joulutähti I Joulukattaus I Joulupöytä I Joulu I Kattaus I Idea I Sisustus I Christmas flower I Scandinavian christmas decor I Food photography

Kuvat: minä ja Saara / Viimeistä murua myöten

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Mari sanoo:

    Joulukukat on niin symppiksiä, kun niitä näkee vain tähän aikaa vuodesta. Olen jo hyasintin tuoksua nuuhkutellut kuukauden päivät ja joulutähdetkin koristavat keittiönpöytää <3

    • Jenni sanoo:

      Tapahtuman jälkeen toin osan kukista työhuoneelle ja hyasinteista lähtee uskomattoman voimakas tuoksu! Yritän pitää niitä hengissä jouluun asti niin saisin niistä vielä joulukukat kotiinkin 🙂 Mukavaa joulun odotusta Mari <3

Jätä kommentti