Skip to main content
Brunssimuffinssit I Brunssi I Muffinssi I Muffinit I Aamupala I Granola I Mysli I Resepti I Ohje I Kookos I Ananas I Kauramaito I Kaura I Kaurajogurtti I Valokuvaus I Ruokakuva I Brunch I Muffins I Coconut I PIneapple I Oat milk I Food photography

Kaupallinen yhteistyö Risenta ja Asennemedia

Valokuvaajan urani alkutaipaleella eteeni tarjoutui mahdollisuus, josta olin vain unelmoinut.  Pääsin Glorian Ruoka & Viinin päätoimittajan juttusille lupaamalla tuovani aamiaista mukanani. Leivoin suolaisia muffinsseja oliiveilla. Kuvittele focaccia, mutta muffinssina. Ihan kiva idea, mutta päätoimittaja ehti haukata muffinssia ennen kuin ehdin varoittaa, että hän ei suinkaan ole iskemässä hampaitaan sokeriseen herkkuun. Päätoimittajan ilme oli ikimuistoinen ja ajattelin, että ruokavalokuvaajan päiväni olivat luetut. Ehkä jäin ainakin mieleen, sillä sain lopulta keikan.

Brunssimuffinssit I Brunssi I Muffinssi I Muffinit I Aamupala I Granola I Mysli I Resepti I Ohje I Kookos I Ananas I Kauramaito I Kaura I Kaurajogurtti I Valokuvaus I Ruokakuva I Brunch I Muffins I Coconut I PIneapple I Oat milk I Food photography

Tein varmuudeksi mindfullness harjoituksen ennen tämän brunssimuffinssin haukkaamista: ”mmmm…kuvittele, että haukkaat terveellistä muffinssiä, joka ei maistu makealle”. Karamellisoitunut tuore ananas, ananas-chia-manteli granola ja banaani makeuttivatkin brunssimuffinssit ihanasti ja onnistuivat taltuttamaan myös makean himon. Risentan ananas, chia & manteli granolassa ei ole lainkaan lisättyä sokeria. Liemessä tykkää! <3  Käytin tätä kaurapohjaista granolaa brunssimuffinssien taikinassa pähkinäisten mantelijauhojen lisäksi. Chiasiemeniä löytyy muffinsseissa sitomaan rakennetta kananmunien tapaan. Vaihtelun vuoksi testasin nesteenä kauramaitoa ja kaurajogurttia. Herkulliset brunssimuffinssit sisältävät paljon kuituja ja oikeastaan kaikki hyvikset mitä tarvitset pienelle brunssille teekupposen ja kahvin lisäksi. Seuraksi voit siivuttaa loput tuoreesta ananaksesta. Pieni brunssi on katettu!

Brunssimuffinssit I Brunssi I Muffinssi I Muffinit I Aamupala I Granola I Mysli I Resepti I Ohje I Kookos I Ananas I Kauramaito I Kaura I Kaurajogurtti I Valokuvaus I Ruokakuva I Brunch I Muffins I Coconut I PIneapple I Oat milk I Food photography

Brunssimuffinssit

9 kpl

2 rkl Risenta valkoinen luomu chiasiemen + 6 rkl vettä
1 kypsä banaani
3 dl Risenta ananas, chia & manteli granolaa
1,5 dl Risenta mantelijauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl aitoa kanelia
1 tl kardemummaa
1,5 dl (150 g) maustamatonta kaurajogurttia
1 dl kauramaitoa
2 rkl hunajaa
rypsiöljyä voiteluun

Muffinssien päälle:

2 viipaletta tuoretta (tai tölkki) ananasta
ripaus kanelia
1 tl hunajaa
kourallinen Risenta ananas, chia & manteli granolaa

Lisäksi:
Muffinssipelti tai muffinssipaperivuokia

Sekoita chiasiemenet veteen ja laita jääkaappiin hetkeksi. Tee sillä välin muu taikina.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa kypsä banaani haarukalla.
Ota chiageeli jääkaapista ja sekoita kaikki aineet taikinaksi.

Sudi muffinssipellin kolot kevyesti rypsiöljyllä. Jaa taikina muffinssipelli koloihin. Taikinasta tulee 9 muffinssia. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 30 minuuttia. Loppuvaiheessa laita leivinpaperi muffinssien päälle suojaksi, jos ne tummuvat päältä liikaa. Anna muffinssien jäähtyä 10 minuuttia ennen kuin irroitat ne pellistä. Käytä tarvittaessa veistä apuna.

Vinkit!
– Muffinsseista saat vegaaniset vaihtamalla hunajan esimerkiksi vaahterasiirappiin.
– Nesteenä voit käyttää kauratuotteiden sijaan esimerkiksi täysmaitoa ja turkkilaista jogurttia.
– Brunssimuffinsseihin on helppo upottaa kaikenlaista keittiön kaapeista: erilaisia jauhoja, pähkinöitä, siemeniä, mysliä, marjoja, kuivattuja hedelmiä…

Brunssimuffinssit I Brunssi I Muffinssi I Muffinit I Aamupala I Granola I Mysli I Resepti I Ohje I Kookos I Ananas I Kauramaito I Kaura I Kaurajogurtti I Valokuvaus I Ruokakuva I Brunch I Muffins I Coconut I PIneapple I Oat milk I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti