Viime vuosina kanaruokia on tullut tehtyä harmillisen vähän. Kaupan hyllyjen tehotuotetut broilerit eivät ole puhutelleet ja lopputuloksena kana on jäänyt lähes syömättä. Pidän kuitenkin kanaruoista, joten pataa varten lähdin oikein metsästämään luomukanaa. Löytyihän sitä, Hakaniemen hallista. Kotimaista olisi saanut kahden viikon päästä ja ranskalaisen kokonaisen luomukanan pakasteena. Rouva kanakauppias ei ehkä ihan ymmärtänyt, että maanantairuoan pitäisi valmistua suunnilleen tunnin sisään kauppareissusta 😀 Pakkaseenkaan en enää halua hamstrata mitään kesää vasten. Niinpä tällä kertaa tyydyin toteamaan, että tosissani yritin ja toivotaan sitä luomukanaa pian myös markettien hyllyille.
Kuulutko liemikuutio- vai fondileiriin? Olen itse siirtynyt lähes kokonaan nestemäisiin fondeihin vaikka suomalaiset ovatkin liemikuutiokansaa. Fondeja ei tarvitse liotella ensin kuumaan veteen vaan fondin voi vaikka lorauttaa suoraan ruokaan. Tarkistan aina fondipulloni kyljestä, että se ei sisällä aromivahventeita. Knorr fondien reseptiikkaa onkin uusittu kuluttajien pyynnöstä ja niistä ei aromivahventeita enää löydy. Maku on luonnollisempi ja parempi. Niin se maailma muuttuu kun vaaditaan, toivottavasti näin kävisi myös luomukanan suhteen! Perusmakujen (kana, liha ja kasvis) lisäksi Knorr fondimakuja löytyy japanilainen, intialainen ja thai.
Tsemppiä viikkoon kaikille arjen sankareille!
Espanjalainen peruna-kanapata
4 hlö
Ohjeesta tulee pieni padallinen. Isoon pataan voit helposti tuplata ohjeen.
1,2 kg kananuijia tai nahallisia kanan rintapaloja
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
4 valkosipulinkynttä
1 keltasipuli
1 pieni munakoiso
4 perunaa
0,5 l vettä
1 rkl Knorr kanafondia
1 tlk luumutomaatteja
nippu tuoretta timjamia
1 tl oreganoa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
Kuumenna padassa rypsiöljy ja voi. Ruskista kanoja niin että ne saavat pintaan väriä. Kuori valkosipulinkynnet, siivuta sipuli ja kuutioi munakoiso. Ota kanat sivuun hetkeksi ja laske hieman lämpötilaa. Paista kokonaisia valkosipulinkynsiä, sipuleita ja munakoisoja hetki. Pilko perunat. Jos kuoret eivät ole kovin paksut, ei tarvitse edes kuoria. Lisää kanafondi, kuuma vesi, luumutomaatit, kanat ja perunat pataan. Mausta. Paista uunin alatasolla 220 asteessa ensin 10 minuuttia ilman kantta. Laita kansi päälle ja jatka paistamista vielä 50 minuuttia tai kunnes kanat ovat kypsiä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!
Täytyypä kokeilla tätä. En bongannut ohjeesta, että missä vaiheessa kanat menevät pataan ja entä perunat?
Kiitos tarkkasilmäisyydestä, lisäsin tuon vaiheen reseptiin. Eli lopuksi kanat takaisin ja perunat ja uuniin! 🙂
Tämä on niin hyvää! Kesällä tehty myös kauden vihanneksista ilman perunaa.
Hyvää oli. Tehtiin broilerin maustamattomista rintafileistä jotka pilkottiin kuutioiksi.
Maailman ihanin kanapata.
Tuleeko tähän säilyketomaatteja vai tuoreita?