Skip to main content
Peruna - kanapata I Pataruoka I Arkiruoka I Arki I Ruoka I Resepti I Ohje I Kana I Peruna I Pata I Tomaattikastike I Espanjalainen I Fondi I Knorr I Helppo I Chicken I Potato I Stew I Weekday dish I Food photography

Kaupallinen yhteistyö Knorr ja Asennemedia

Maanantai. Sieltä se tulee joka viikko. Maanantaiaamu valkeni taas loputtoman tuntuisina todolistoina, tarha- ja kouluviesteinä ja aikataulujen jonglööramisena. Tästä viikosta on tulossa erityisen hösis, kun Nirso hävisi arkiriveistä puoleksitoista viikoksi työmatkalle Jenkkeihin. Arjesta selviytymiseen auttaa helposti valmistuva ja riittoisa maanantairuoka. Maanantairuoka on parhaimmillaan edullinen, ruokaisa, riittoisa, sitä voi syödä useampana päivänä ja se maistuu muksuille mukisematta. Espanjalainen peruna-kanapata valmistuu yhdessä padassa. Maukas liemi kiehuu itsekseen kasaan säilyketomaateista, Knorr kanafondista, valkosipulista ja yrteistä.

Peruna - kanapata I Pataruoka I Arkiruoka I Arki I Ruoka I Resepti I Ohje I Kana I Peruna I Pata I Tomaattikastike I Espanjalainen I Fondi I Knorr I Helppo I Chicken I Potato I Stew I Weekday dish I Food photography

Viime vuosina kanaruokia on tullut tehtyä harmillisen vähän. Kaupan hyllyjen tehotuotetut broilerit eivät ole puhutelleet ja lopputuloksena kana on jäänyt lähes syömättä. Pidän kuitenkin kanaruoista, joten pataa varten lähdin oikein metsästämään luomukanaa. Löytyihän sitä, Hakaniemen hallista. Kotimaista olisi saanut kahden viikon päästä ja ranskalaisen kokonaisen luomukanan pakasteena. Rouva kanakauppias ei ehkä ihan ymmärtänyt, että maanantairuoan pitäisi valmistua suunnilleen tunnin sisään kauppareissusta 😀 Pakkaseenkaan en enää halua hamstrata mitään kesää vasten. Niinpä tällä kertaa tyydyin toteamaan, että tosissani yritin ja toivotaan sitä luomukanaa pian myös markettien hyllyille.

Peruna - kanapata I Pataruoka I Arkiruoka I Arki I Ruoka I Resepti I Ohje I Kana I Peruna I Pata I Tomaattikastike I Espanjalainen I Fondi I Knorr I Helppo I Chicken I Potato I Stew I Weekday dish I Food photography

Kuulutko liemikuutio- vai fondileiriin? Olen itse siirtynyt lähes kokonaan nestemäisiin fondeihin vaikka suomalaiset ovatkin liemikuutiokansaa. Fondeja ei tarvitse liotella ensin kuumaan veteen vaan fondin voi vaikka lorauttaa suoraan ruokaan. Tarkistan aina fondipulloni kyljestä, että se ei sisällä aromivahventeita. Knorr fondien reseptiikkaa onkin uusittu kuluttajien pyynnöstä ja niistä ei aromivahventeita enää löydy. Maku on luonnollisempi ja parempi. Niin se maailma muuttuu kun vaaditaan, toivottavasti näin kävisi myös luomukanan suhteen! Perusmakujen (kana, liha ja kasvis) lisäksi Knorr fondimakuja löytyy japanilainen, intialainen ja thai.

Tsemppiä viikkoon kaikille arjen sankareille!

Peruna - kanapata I Pataruoka I Arkiruoka I Arki I Ruoka I Resepti I Ohje I Kana I Peruna I Pata I Tomaattikastike I Espanjalainen I Fondi I Knorr I Helppo I Chicken I Potato I Stew I Weekday dish I Food photography

 

Espanjalainen peruna-kanapata

4 hlö

Ohjeesta tulee pieni padallinen. Isoon pataan voit helposti tuplata ohjeen.

1,2 kg kananuijia tai nahallisia kanan rintapaloja
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
4 valkosipulinkynttä
1 keltasipuli
1 pieni munakoiso
4 perunaa
0,5 l vettä
1 rkl Knorr kanafondia
1 tlk luumutomaatteja
nippu tuoretta timjamia
1 tl oreganoa
1/2 tl suolaa
mustapippuria

Kuumenna padassa rypsiöljy ja voi. Ruskista kanoja niin että ne saavat pintaan väriä. Kuori valkosipulinkynnet, siivuta sipuli ja kuutioi munakoiso. Ota kanat sivuun hetkeksi ja laske  hieman lämpötilaa. Paista kokonaisia valkosipulinkynsiä,  sipuleita ja munakoisoja hetki. Pilko perunat. Jos kuoret eivät ole kovin paksut, ei tarvitse edes kuoria. Lisää kanafondi, kuuma vesi, luumutomaatit, kanat ja perunat pataan. Mausta. Paista uunin alatasolla 220 asteessa ensin 10 minuuttia ilman kantta. Laita kansi päälle ja jatka paistamista vielä 50 minuuttia tai kunnes kanat ovat kypsiä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • Sonia sanoo:

  Täytyypä kokeilla tätä. En bongannut ohjeesta, että missä vaiheessa kanat menevät pataan ja entä perunat?

  • Jenni sanoo:

   Kiitos tarkkasilmäisyydestä, lisäsin tuon vaiheen reseptiin. Eli lopuksi kanat takaisin ja perunat ja uuniin! 🙂

 • Nuppu sanoo:

  Tämä on niin hyvää! Kesällä tehty myös kauden vihanneksista ilman perunaa.

 • Heikki sanoo:

  Hyvää oli. Tehtiin broilerin maustamattomista rintafileistä jotka pilkottiin kuutioiksi.

 • Helena sanoo:

  Maailman ihanin kanapata.

Jätä kommentti