Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö VR ja Asennemedia

Äitienpäiväviikonloppuna suuntasimme perhe- ja ruokamatkalle Turkuun. Huhujen mukaan Turun ruokascene on vain pistänyt hanaa viime vuosina. Johtuiko helteestä vai mistä, mutta pari tuntia junassa ja tuntui kuin olisi ulkomaille tullut 😀 Sain sisäpiiriläiseltä vinkkejä kesäisen Turun ravintolatarjontaan ja emme pettyneet. Turku ravintolavinkit nautinnolliseen mässäysviikonloppuun, olkaa hyvät!

VR Ravintolavaunu

Tällä kertaa ruokamatkamme alkoi jo junanvaunusta. Liikumme  perheenä paljon junalla. Emme omista autoa, joten kotimaan matkat taitamme junalla jos suinkin mahdollista. Minin ensimmäinen junamatka taittui jo kolmeviikkoisena kantorepussa ja sittemmin matkaa on taitettu leikkivaunussa. Tähän asti mukaan on täytynyt ottaa omat eväät kahvia myöden. Lasten kanssa pidemmillä matkoilla on kuitenkin pakko syödä. Ja siis pidemmillä tarkoitan yli 15 minuutin junamatkoja 😀 Pitkänmatkan junien Ravintolavaunua uudistetaan parhaillaan ja parannus on erittäin tervetullut! Testasimme jo joitakin uudistuksia läpikäyneen VR Ravintolavaunun meno- ja tulomatkalla.

Nälkä! Herra Simpukka ilmoitti jo kun nostimme nyssäköitämme hattuhyllylle. Juna ei ollut vielä lähtenytkään laiturista, kun tein ensimmäistä tilausta. Lapset löysivät välipalaksi Kotipizzan pizzaa ja croissantit hillolla, minä falafelsalaattia ja Nirso välipalarahkaa, ruisvoileipää ja espresson. Kyllä, Ravintolavaunusta löytyy nykyään myös erikoiskahveja! Falafelsalaatti oli raikas ja terveellinen vaihtoehto. Juuri sellaisia itse kaipaan höttökolmiovoileipien rinnalle. Ihan näillä näppäimillä listalle on kuulemma tulossa entistä enemmän juurikin raikkaita uusia vaihtoehtoja kuten täytettyjä pretzeleitä, savulohi-tzatziki-salaattia ahvenanmaalaisella kirjolohella, Kakkugallerian mustikkapiirakkaa ja parsakaali-fetapiirakkaa. Ravintolavaunusta saa myös ihan ruoka-ruokaa. Paluumatkalla lasten nauttima klassikkoannos lihapullat ja muusi säilyvät myös uusitulla listalla. Aikuiset saa myös lihapullia ja tarjolla on aina useampi sesongin mukainen lämmin ruoka. Uudistusta on tehty yhteistyössä asiakkaiden kanssa ja uusi menu löytyy nyt 23 vaunusta ja vuoden 2019 loppuun mennessä kaikista 56 vaunusta. Kaikkia ruokia on myös mahdollisuus saada take-awayna.

vr.fi

Ravintola Kakolanruusu

Kipuaminen mäennyppylän päälle kesähelteellä Kakolanruusuun on vaivan arvoista. Vanha mielisairaalan alue käy läpi mittavaa remonttia. Paksujen seinien sisältä löytyy jo ainakin yksi helmi, ravintola Kakolanruusu. Täällä illastettaessa todellakin unohti edes olevansa Suomessa, ihan mieletön paikka, huikea sisustus ja kaikkinensa elämys. Mäen päälle kapuaminen teki tehtävänsä ja lapset huusivat taas nälkäänsä astuessamme sisään. Tilaus hoitui helposti ja nopeasti ottamalla valmiin menun, jossa olisi läpileikkaus Kakolanruusun parhaista paloista (55 €).

Alkuun saimme taivaallista Turkulaisen leipomo Grynin hapanjuurileipää,  parsaa, haudutettua kuhaa ja hieman yllättäen tulisia soijaglaseerattuja ribsejä. Ribsit olivat yhdet parhaimmista maistamiani, mutta pakko sanoa, että alkuun ribsiannos oli hieman liian tuhti. Jäimme jo lähes täysillä vatsoilla ja jännityksellä odottamaan seuraavaa settiä, joka ei osoittautunut yhtään sen kevyemmäksi: kokonainen jättimäinen päivän kala ja naudan sisäfilevartaita. Annoskoossa oli selkeä turkulisä, johon emme olleet varautuneet. Huikeita annoksia, ruokaa oli vaan paljon. Jälkiruoka oli täydellisyyttä hipova marenki-raparperikakku valkosuklaajäätelöllä. Ilman lapsia olisin jäänyt terassille naatiskelemaan pari drinkkiä. Kakolanruusulle iso suositus, jos Turun suunnalla!

kakolanruusu.fi

Marrakech vai Suomen Turku? Kakolanruusun terassille olisi voinut jäädä ryystämään drinkin tai kaksi.

Ravintola Karu Izakaya

Aivan Turun torin laitamilla sijaitseva rennon rosoinen Karu Izakaya lupaa japanilaista keittiötä. Edellisen illan tuhdin setin jälkeen kevyempi linja kuulosti houkuttelevalta. Ensimmäisenä naamalle iski kuumuus, vaikka tulimme 27 asteen helteestä sisälle. Kadun puolen markiisit olivat tipotiessään jonkin sortin remontin takia ja aurinko porotti ravintolaan suoraan sisälle. Vekslasimme pöytiä niin, että saimme edes lapset varjoon. Tavallaan pieni asia, mutta kyllä tuskainen kuumuus vie pois osan illallistamisen nautinnosta. Alkoholittomat oluet kyytipoikana hieman lievittivät ahdinkoa. Ruoan suhteen lähdimme taas liikenteeseen valmiin menun taktiikalla. Suppeammalla menulla tuli hintaa 39 € per naama, lapset saivat puolikkaan menun.

Alkuun ryystimme vihersimpukat suoraan simpukankuoresta. Kyllä sitä vanhempana vaan tuntee pientä ylpeyttä kun neljä vee kysyy mikä toi on ja sen jälkeen iskee hampaansa limaiseen ja kumiseen simpukkaan.  Noh, puolet jäi syömättä, mutta se on jo paljon enemmän kuin monelta täysikasvuiselta. Elämykset, ruoan arvostus ja ennakkoluulottomuus ovat asioita joita toivon lapsilleni jäävän käteen ottamalla heitä mukaan ihan mihin tahansa ravintolaan syömään käytännössä ihan mitä tahansa. Pakko tähän väliin mainostaa, että Karu Izkayassa lapset otettiin ihanasti huomioon. Jo siitä ropisee aina extra pisteet!

Alkuun keittiö yllätti meidät mustekalapalloilla,friteeratulla kanalla (todella) tulisella korealaisella kastikkeella ja taskurapu slidereilla. Pääruoaksi pöytään nostettiin jättimäinen sushitaivas. Setin viimeisteli kurpitsapiirakka. Jännittäviä ja ihania makuja rennossa miljöössä!

ravintolakaru.fi


Ravintola Kuori

Ravintola Kuori sijaitsee hieman sivussa ytimestä, mutta oven eteen muodostui vakuuttava jono Kuoren avatessa ovet äitienpäiväbrunssille. Päätimme kokeilla jotain mitä tässä lapsiperheessä ei ollut koskaan aikaisemmin uskallettu kokeilla. The ultimate challenge: kaksi ja puoli tuntia ja 7-ruokalajin menu ilman elektronisia vimpaimia. Suurin osa kaiken maailman kasvatusperiaatteista on lentänyt tässä matkan varrella romukoppaan, mutta puhelinkiellosta ruokapöydässä ollaan pidetty kiinni. Ei koske äitiä, heh. Olimme varustautuneet koitokseen kassillisella piirustusvälineitä, origameja ja kirjoja.

Pinaattilettu.

Kuoren äitienpäiväbrunssi oli kasvispainotteinen, freesi, sesonginmukainen ja yllättäväkin. Enemmän oli keskitytty makuihin kuin liikaan kikkailuun vaikka annokset olivatkin kauniita. Jos sinulla on joskus mahdollisuus iskeä hampaasi Kuoren focacciaan, niin tee se. Nyt kun luen Kuoren sivuilta kevään normaalilistaa, niin se saa minut haluamaan tänne heti uudestaan. Mulla iskee välitön kuolaefekti esimerkiksi näistä: paistettua padronpaprikaa, pistaasidukkahia ja mustaa tahinia. Pankopaneroitua avokadoa, tofua ja wasabimajoneesia höyrytetyn bao bun – leipäsen välissä. Kuoressa käsintehtyjä gnoccheja, salviavoita, sitruunaa ja Grana Padano juustoa. Ja lista vaan jatkuu. Se tarkoittaa vaan yhtä asiaa: uutta Turun reissua ja pian!

Niin ja miten koitoksen kävi? Täysin käsittämätöntä, mutta we made it!

ravintolakuori.fi


Koko Turku viikonloppu löytyy nyt @liemessa IG-profiilin kohokohdista! 

 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

7 Kommenttia

 • Tällättii turkulaisena sitä lukee aina mielenkiinnolla muu-paikkakuntalaisten kokemuksia kotikaupungin ravintoloista. Olisin itse tehnyt ehkä hiukan toiset valinnat, mutta edustavia paikkojahan nuokin ovat.
  Espressosienenä jäi tuosta junamatkasta mietityttämään, että miten oli tuon kahvin laadun kanssa? Oliko sellasta toimistoautomaattien espressoa vai oikeeta kahvia?

  • Jenni sanoo:

   Moi! Sain pienoisen listan suosituksia paikalliselta ruokaihmiseltä. Valitsin mielenkiintoisimman kuuloiset plus paikat jotka oli itseltä testaamatta. Viikonlopussa ei millään ehtinyt joka paikkaan, illallisia mahtui vain kaksi. Esimerkiksi loistava Smör on testattu aikaisemmin. Mm. Ludu, Kaskis ja Tiirikkala jäi ensi kertaan. Olisi supermielenkiintoista kuulla mitä itse suosittelet niin voin laittaa listalle! 🙂
   Kahvista sen verran, että Nirso veti espresson. Kuulemma parempaa toimistoautomaattitasoa, sanoo meidän kriittinen kahvinkuluttaja.

   • Jep, aika ja nälänkin määrä on monesti rajoittava tekijä. 🙂 Onpahan syytä tulla takaisin, jos nyt muka ei olisi muita syitä Turkuun matkustaa.
    Niitä omia suosituksiani. Smör mainittu, joten jatketaan samalta suunnalta. Luonnollisesti Tårget, mahtava rakennus, loistava ruoka. Erikoismaininta pizzapohjista. On myös aika romantic, jos on mahdollisuus kynttiläillallisille. Ruokapuolelta voi jatkaa drinkille piazzan puolelle.

    Joen länsirannalta suosittelen myös Pub Niskan ahvenanmaalaiset peltileivät, eräänlaisia pizzoja nekin. Samaista rantaa eteenpäin löytyy oma italialais-suosikkini Sergio´s, kesällä etenkin terassilla on mukava aterioida. Niin ja mainitsinko jo paikan pizzat. 🙂 Sergio´s:in Piccola Cantina gelatobaariin kannattaa myös poiketa.

    Vielä, jos jaksaa jatkaa jokirantaa eteenpäin niin päätyy Kortteliravintola Rantakerttuun, jossa myös oikein hyvät pizzat, hyvä lounas ja hampurilaisbuffet. Löytyy myös tilava terassi.
    Jos jokirantakävely alkaa tympäistä niin hyppäämällä Fölin vesibussiin ja seilaamalla Pikisaareen Hirvensaloon pääsee suoraan Paviljong ASS (Airisto Segelsällskap):in rantaan ja syömään yhtiä kaupungin parhaita burgereita mahtavilla näköaloilla. Viime kesänä terassilla ei ollut pöydissä varjoja, joten ehkä päivän kuumimpana hetkenä ei kovin vahva suositus.
    Samaisella vesibussilla pääsee Ruissalon telakkarantaan, josta löytyy aikaisemmin mainitun Sergio´s-ravintolan popup-pizzeria, josta saa kaupungin parhaat sisilialaiset pizzat. On myös aika uniikki näköala ja ympäristö, rakennus on vanha mastovaja.

    Muita äkkiseltään mieleen tulleita suosituksia esimerkiksi Indima Maariankadulla, mahtavat biryamit ja jälkkäriksi laadukasta intialaista teetä. Thaimaalainen Maneirat Käsityöläiskadulla ja nepalilainen Delhi Darbar Hämeenkadulla.

    Suurimassa osassa mainituista ravintoloista on tullut käytyä lasten kera (3 kpl) ja kaikissa on mun mielestä otettu lapset hyvin huomioon.

    • Jenni sanoo:

     Nonni. Noistahan saisi kokonaan uuden ruokaviikonlopun aikaiseksi! Tuossa tuli monta ihan tuntematonta, mutta on sentään yhdestä kokemusta. Tästä on jo aikaa, mutta kävimme Sergio’s ravintolassa ja tykkäsimme kyllä kovasti! Pub Niskassa olen käynyt, mutta Ahvenanmaalla 😉 Kiitos kun jaksoit kattavasti listata suosituksia, niin täältä blogin puolelta on helppo itse ja lukijoiden käydä tarkistamassa lista kun seuraavaksi Turun suunnalle on asiaa.

     • No eipä kiittelemistä, kaikkihan tykkää suositella omia lemppareitaan. Listalle mahtuisi vielä joukko hyviä, vähän pienempiä ravintoloita, mutta tuo nytoli tuommoinen kesähenkinen lista.

      Kahvilalista löytyy myös, jos tarvitaan. 😉

 • Jenni sanoo:

  Aa Turku ja ravintolat <3 me muuten satuttiin suuntaamaan samana viikonloppuna myös Turkuun, ja matkan tarkoitus oli lähinnä vain mennä syömään. Kuori ja Kakola on mahtavat, niissä käytiin viimeksi. Superhuippu palvelu ja hyvät annokset. Nyt tällä kertaa testattiin mm. Smör, missä oli myös todella herkulliset annokset. Ja nälkä ei ole toisiaan jäänyt kertaakaan Turun ravintoloissa. (ps. Kakola ehkä tunnetumpi vankilana kuin mielisairaalana, vaikkakin alueella on siis myös sijainnut vankimielisairaala, ja Izakaya kirjoitetaan mielestäni a:lla?)

  • Jenni sanoo:

   Olen myös käynyt Smörissä, tosin muistelen että lounaalla. Kuten sanottu, Turussa on todella pajon hyviä paikkoja!
   Ah, jotenkin itse olen aina mieltänyt sen mielisairaalana, mutta joo, onhan siinä se pieni vivahdeero. Ja joh, korjaan tuon IzAkaya, kiitos!

Jätä kommentti