Skip to main content

Piknik I Brunssi I Reseptit I Resepti I Ohje I Idea I Ideoita I Kesä I Raparperi I Leipä I Juoma I Äitienpäivä I Leivonta I Ruokakuvaus I Picnic I Brunch I Food photography

Viime kesänä järjestimme useamman piknik brunssin Rodopuistosta Suomenlinnaan Brunssikirjaa kuvatessamme. Tarkoitus oli kattaa urbaani piknik brunssi lämpimänä elokuisena iltana Viimeistä Murua Myöten Saaran kotitalon sisäpihaan Punavuoreen, mutta surkea keli vesitti suunnitelmat. Viikko takaperin korjasimme vahingon, vaikka nytkään emme suorastaan kylpeneet auringossa, emmekä lämmössä. Piknik brunssille katoimme ideoita äitienpäivää silmällä pitäen: helppoja homejuusto-raparperi bruchettoja (söin ainakin viisi), suloisia parsapiiraita, perunasalaattia, sydämellisiä raparperileivoksia ja brunssijuomaksi raparperimimosaa. Raparperimimosaa varten kiehautetaan raparperisiirappi, joka siivilöidään. Jäljelle jäävän raparperimössön voit hyvin keittää hieman kasaan ja saat kätevästi samalla raparperihillokkeen homejuusto-raparperi bruchetoille. Reseptit alla! Raparperileivokset löydät täältä.

Äitienpäivälahjahuolesi kaikki heitä!

Herkkujen lisäksi ihana pinkki paketti, Brunssikirja, on meidän vinkkimme äitienpäivälahjaksi. Brunssikirjasta löydät yli 100 brunssireseptiä klassikoista vohveleihin, leipiin, ruokaisiin salaatteihin, puuroihin ja herkkuihin. Brunssikirjasta tuli juuri toinen painos (jei!), joten sitä pitäisi nyt olla hyvin saatavilla kirjakaupoista, Prismoista ja esimerkiksi Adlibris verkkokaupasta. Kaiken kukkuraksi pienokaisemme näyttäisi olevan juuri nyt Adlibriksellä alessa -10 %!

>> Tilaa äidille ihania brunssihetkiä täältä <<

Piknik I Brunssi I Reseptit I Resepti I Ohje I Idea I Ideoita I Kesä I Raparperi I Leipä I Juoma I Äitienpäivä I Leivonta I Ruokakuvaus I Picnic I Brunch I Food photography Piknik I Brunssi I Reseptit I Resepti I Ohje I Idea I Ideoita I Kesä I Raparperi I Leipä I Juoma I Äitienpäivä I Leivonta I Ruokakuvaus I Picnic I Brunch I Food photography

Homejuusto-raparperi bruchetat

Noin 10 kpl

Raparperihillo

300 g raparperia
150 g hillosokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
2 rkl sitruunamehua

Pese ja pilko raparperit. Keitä kaikkia aineksia kattilassa 15 min. Purkita puhtaaseen purkkiin ja säilö kylmässä.

Homejuustolevite

1 pkt (125 g) Valio Aura Gold homejuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl hunajaa
1 rkl silputtua tuoretta timjamia
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset haarukalla.

Maalaisleipä crostinit

Paahda leipäsiivuja uuninpellillä 220 asteessa 5-10 minuuttia.

Piknik I Brunssi I Reseptit I Resepti I Ohje I Idea I Ideoita I Kesä I Raparperi I Leipä I Juoma I Äitienpäivä I Leivonta I Ruokakuvaus I Picnic I Brunch I Food photography

Naapurinrouva osti meiltä Brunssikirjan oli kulkiessaan 🙂

Piknik I Brunssi I Reseptit I Resepti I Ohje I Idea I Ideoita I Kesä I Raparperi I Leipä I Juoma I Äitienpäivä I Leivonta I Ruokakuvaus I Picnic I Brunch I Food photography

Raparperimimosa koristeltiin raparperisuirolla

Piknik I Brunssi I Reseptit I Resepti I Ohje I Idea I Ideoita I Kesä I Raparperi I Leipä I Juoma I Äitienpäivä I Leivonta I Ruokakuvaus I Picnic I Brunch I Food photography Piknik I Brunssi I Reseptit I Resepti I Ohje I Idea I Ideoita I Kesä I Raparperi I Leipä I Juoma I Äitienpäivä I Leivonta I Ruokakuvaus I Picnic I Brunch I Food photography

Raparperi mimosa

Yhteen raparperimimosaan

1 rkl raparperisiirappia
kuivaa kuohuviiniä

Raparperisiirappi

300 g raparperia
2 dl vettä
2 dl ruokosokeria
sitruunan kuori raastettuna
1 vaniljatanko

Pese ja pilko raparperit. Halkaise vaniljatanko. Laita kaikki ainekset pannulle ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes raparperit ovat pehminneet. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita rasiaan jääkaappiin yön yli. Siivilöi seos ja pullota siirappi. Jäljelle jääneen raparperimössön voit keittää hieman kasaan raparperihillokkeeksi ja nauttia vaikka homejuusto-raparperi bruchettojen päällä.

Laita lasin pohjalle 1 rkl raparperisiirappia ja kaada päälle kuivaa kuohuviiniä. Ja kun sanon kuivaa, I mean it. Raparperisiirappi on itsessään makeaa, joten se kaipaa rinnalle kuivemman kuohuvan.

Piknik I Brunssi I Reseptit I Resepti I Ohje I Idea I Ideoita I Kesä I Raparperi I Leipä I Juoma I Äitienpäivä I Leivonta I Ruokakuvaus I Picnic I Brunch I Food photography Piknik I Brunssi I Reseptit I Resepti I Ohje I Idea I Ideoita I Kesä I Raparperi I Leipä I Juoma I Äitienpäivä I Leivonta I Ruokakuvaus I Picnic I Brunch I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti