Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö: Heimon Gourmet kalatuotteetAasialainen lohiwokki I Lohi I Kalaruoka I Arkiruoka I Kirjolohi I Wokki I Resepti I Ohje I Helppo resepti I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Asian salmon wok I Food photography

Syökää kalaa! Syökää kalaa! Aasialainen lohiwokki on varsinaista superfoodia kaikille meille arjen sankareille: kirjolohisuikaleita, täysjyvänuudeleita ja satokauden tuoreimpia kasviksia inkiväärillä, chilillä ja aasialaisilla sooseilla terästettynä. Elokuun ensimmäiseen arkimaanantaihin sopii nopea ja riittoisa arkiruoka, jota olisi vieläpä helppo muunnella sen mukaan mitä jääkaapin vihanneslootasta sattuu löytymään. Veikkaisin, että tällä hetkellä monella osuu käteen kesäkurpitsa. Samalla kokeilin ensimmäistä kertaa ruoanlaitossa maustamattomia kirjolohisuikaleita. Tiättekö, vähän niinkuin kanasuikale, mutta kala. Mind blown! Aasialaiseen wokkiin et tarvitse kilokaupalla lohta, vaan pärjäät yhdellä paketillisella. Näin hintalappukin jää varsin kohtuulliseksi.

Aasialainen lohiwokki I Lohi I Kalaruoka I Arkiruoka I Kirjolohi I Wokki I Resepti I Ohje I Helppo resepti I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Asian salmon wok I Food photography

Samaan hengenvetoon saanen ylpeänä esitellä Liemessä pääyhteistyökumppanin tulevalle vuodelle: Heimon Gourmet kalatuotteet. Olen erityisen innoissani tästä monestakin syystä: pääsemme yhdessä lisäämään kalaa ruokavalioon (ikuisuusprojekti!), voin kehitellä teille arkeen sopivia helppoja kalareseptejä ja pääsemme tutustumaan laajasti erilaisiin kalatuotteisiin. Kalan lisääminen ruokavalioon menee myös yksiin tavoitteeni kanssa vähentää punaisen lihan ja kanan syöntiä. Olen huomannut, että lisättyäni kasvissyöntiä proteiinit meinaavat unohtua helposti. Kala on kiistämättä terveellinen proteiinien ja hyvien rasvojen lähde. Eikä haittaa yhtään, että minähän rakastan kalaa.

Aasialainen lohiwokki I Lohi I Kalaruoka I Arkiruoka I Kirjolohi I Wokki I Resepti I Ohje I Helppo resepti I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Asian salmon wok I Food photography

Aasialainen lohiwokki

4 hlö

1 pkt (240 g) Heimon Gourmet maustamattomia kirjolohisuikaleita
kalan paistamiseen: 1 rkl seesamöljyä ja 1 rkl soijaa

1 pkt (200 g) täysjyvänuudeleita

2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 punainen mieto chili
noin 3 cm tuoretta inkivääriä
2 porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa
iso kourallinen herneenpalkoja
1 rkl kalakastiketta
1 rkl soijaa
3 rkl seesamöljyä
1 limen mehu

Tarjoiluun limesiivuja ja chiliä

Keitä täysjyvänuudeleita 5 minuuttia tai ohjeen mukaan. Lisää nuudeleiden joukkoon hieman seesamöljyä etteivät ne takertuisi ja jätä hetkeksi sivuun.

Kuumenna pannulla seesamöljy. Paista kirjolohisuikaleita öljyssä. Kääntele välillä varovasti. Lisää lopuksi soija ja laita kypsät kirjolohisuikaleet hetkeksi sivuun.

Paista seuraavaksi samalla pannulla siivutetut valkosipulinkynnet, siivutettu sipuli, raastettu inkivääri, pilkottu chili ja ohueksi siivutetut porkkanat. Laita seuraavaksi pannulle kesäkurpitsat ja tyhjät herneenpalot. Lisää herneet viimeiseksi. Lisää kalakastike, soija, seesamöljyä, sekä täysjyvänuudelit. Pyörittele kastiketta nuudeleihin. Lisää lopuksi kypsät kirjolohisuikaleet ja limen mehu.

Aasialainen lohiwokki I Lohi I Kalaruoka I Arkiruoka I Kirjolohi I Wokki I Resepti I Ohje I Helppo resepti I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Asian salmon wok I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti