Skip to main content

Saatu pressilippu Flow Festival tapahtumaan.

Ai oliks siel jotain bändejäki? Normaali-ihminen saattaisi musiikkifestareille lähtiessään edes vilkaista päivän bändikiinnitykset, mutta itselleni Flow on ennenkaikkea ruokafestari. Lämmittelypäivänä eli perjantaina kolusimme Hannan kanssa Flown ruokakojuja läpi. Flow on myös se paikka missä kannattaa sekasyöjänkin rohkeasti kokeilla myös laajasti tarjolla olevia loistavia kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja.

Vihamuki / The Meatless by Gold & Green

Älä anna vihaisen ja yksinkertaisen ulkonäön hämätä. Makunsa puolesta perjantain paras annos oli lihamukin vitsikäs vegaaniversio vihamuki. Gold & Greenin ruokaständin keskiössä oli nyhtökaura. Olen ollut nyhtökauran suhteen hieman arka omassa keittiössä, mutta näköjään priimaa pukkaa kun vain oikein maustetaan ja valmistetaan. Mukissa oli mausteisen nyhtökauran lisäksi kaalihummusta, meze-kaurapalloja, pestoa aurinkokuivatuista tomaateista, kvinoaa, skandinaavista juuresalaattia, kaalia ja minttua. Voi nam!

Testasimme myös Gold & Greenin tacot kolmella tapaa: pohjoismainen, korealainen ja meksikolainen. Tulisia, hyviä makuja, mutta ei helpoin festarisyötävä.


Chicken in a waffle / Munchies by Matti Jämsen

Kun upottaa hampaansa kiljuvassa nälässä uppopaistettuihin rasvaisiin kanapalleroihin, niin ei se pahalta maistu. Kanan seurana vohvelissa tarjoiltiin limeaiolia. Kyytipojaksi oli aivan pakko testata pinkit ranut parmesaanilla ja majoneesilla. Tätä annosta suosittelen myös lauantaille, erityisesti jos eilinen näyttäytyy vielä pienenä heikotuksena.

Välikahvit / Paulig Coffee Bar

Virtaa voi käydä tankkaamassa useilla kahvikojuilla. Nappasin välikahviksi Pauligin pisteeltä Cold Brew Nitron eli kylmäuutetun kahvin, jossa on syistä-joita-en-ihan-siinä-metelissä-ymmärtänyt kermainen koostumus. Jos kunto kestää, niin Paulig Coffee Barissa myös välikahvin voi nauttia viskillä. Akuuttia kahvihimoa torjumassa myös Flow-konkari Good Life Coffee, Kahvila Sävy ja Oatly.

Samppanjabaari, Iittala Ultimate Glow & Tanqueray gin & tonic bar

Ruokailujen välissä pidin huolen myös nestetasapainosta. Flown korkkaaminen lasilla Lansonin samppanjaa on jo pieni perinne. Sateen iskiessä sullouduimme Iittala Ultimate Glow baarin pimeyteen – kuten koko muukin juhlakansa. Baarissa tarjoillaan hauskoja hohtavia drinkkejä. Tungos ja kuumuus oli aikamoinen, joten vedimme hohtavat gin & tonicit naamariin ykkösellä ja jatkoimme matkaa. Josko tänään terassille Tanqueray gin & tonic baariin? Meininki näytti hyvältä.

Kovin pettymys: Grönin hodarit

Eniten odotin lemppariravintolani Grönin hodareita. Tavasin ruokalistan hodarivaihtoehtoja, jotka kuulostivat aika klassisilta. Se ei välttämättä ole ollenkaan huono juttu. Odotin saavani käteeni täydellisen hodarin. Harmittaa edes sanoa tämä, mutta pakko se on todeta: Grönin hodari oli karvas pettymys. Hodari maistui kuin miltä tahansa nakkikiskalta ja sämpylä oli auttamatta kuiva. Puolessa välissä lopetin jättimäisen hodarin syömisen. Jos testasit Grönin hodareita, niin kerro ihmeessä mitä mieltä olit!

Tänään syömingit jatkuu, joten jos sulla on vinkata annos joka ehdottomasti pitää syödä tänä viikonloppuna, niin huikkaatko Instagramissa @liemessa! Samaisesta osoitteesta löytyy viikonlopun Flow stoorina. Erityisesti kiinnostelee krapulamätöt kuten Sinnen pizzat, Thaigerin hauki-jokirapu burgeri ja El Ceviche Gueron lohicheviche nachoilla.

40 ravintolaa ja annokset Flow Festivaalin sivuilta!

 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • Pilvikki sanoo:

  Haha, todellakin Grönin hodari oli pettymys! Ostin vegaaniversion, jossa nakin tilalla oli porkkana (!), vähän kastiketta, sipulia ja päällä jotain vihreää. Kuiva kokonaisuus, jolla arvatenkaan ei lähtenyt nälkä.

  • Jenni sanoo:

   Äh :/ Muiden kommenttien perusteella jopa tuo vegaaninen hodari oli ollut vaihtoehdoista paras! Huomasin juuri, että myös Hesari oli noteerannut nuo kuivat sämpylät. Noh, tämä on vain pieni ryppy rakkaudessa ja Grön on itselleni kyllä edelleen se lemppariravintola vaikka festarihodarit eivät aivan putkeen menneetkään <3

 • laura sanoo:

  Otin vegaaniversion Grönin hodareista ja se oli mitä suurin pettymys. Porkkana nakin tilalla ja hullun kuiva sämpylä ympärillä… nälkä jäi

 • Marika sanoo:

  Olin kuullut Grönistä aikaisemmin pelkkää hehkutusta ja sen kohdalla teki mieleni jotain snackia. Otin makkarattomat perunat. Luulin, että näin perusjutussa ei hyvä ravintola voi epäonnistua, mutta kyllä voi. Perunat oli paikoin hyvin paahdettuja, paikoin kylmiä ja jopa raakoja sekä paikoin ihan vaan keitettyä perunaa. Kuvittelin, että myöhäinen ajankohta olisi ollut syy. Harmi.

 • M sanoo:

  Ps. Sen sijaan noi pinkit ranet oli niiiin hyvät ?

Jätä kommentti