Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö: Hartwall ja AsennemediaOmena I Homejuusto I Galette I Resepti I Piirakka I Piiras I Leivonta I Leipominen I Suolainen piirakka I Sadonkorjuu I Siideri I Ruokakuvaus I Valokuvaus I Apple I Bluecheese I Galette I Food photography

Oispa oma omenapuutarha. Kops. Kops. Kops kops kops.  Ja vielä kerran kops.  Tänä syksynä olen päässyt seuraamaan sivusta siskoni omenaunelmaa. Töiden jälkeen odottaa joka iltainen omenasavotta: ämpäri kaupalla maahan pudonneiden omenoiden noukkimista. Sivustaseuraajana olen voinut nauttia vain niistä siskoni omenatarhan hyvistä puolista, kuten tästä syksyisestä homejuusto-omenagaletesta. Jos hygge olisi ruoka, niin se olisi tämä! Galette eli ranskalainen rustiikkinen piiras on loistava tarjottava niin brunssille kuin pimeneviin syysiltoihin. Seuraavana päivänä jäähtynyt galette kulki näppärästi mukanani vielä piknikille Mustikkamaan rantakallioille.

Omena I Homejuusto I Galette I Resepti I Piirakka I Piiras I Leivonta I Leipominen I Suolainen piirakka I Sadonkorjuu I Siideri I Ruokakuvaus I Valokuvaus I Apple I Bluecheese I Galette I Food photography

Galette valmistuu ilman piirakkavuokaa. Piirakkataikinan sisään voi latoa niin suolaisia kuin makeita täytteitä.  Täytin galeten siskoltani saaduilla omenoilla ja sinihomejuustolla. Sesongin mukainen makupari homejuusto-omena on makuhermoja kutkuttava yhdistelmä suolaista ja makeaa. Olen selkeästi viehättynyt suolaisen makeisiin ruokiin ja omena-homejuusto on myös klassikkoyhdistelmä napostelulautasellani. Piirakka sai kauniin paahtuneen pinnan valelemalla taikinan reunat rosmariinisiirapilla, jota kannattaa säästää myös tarjoiluun. Orchard Thieves -omenasiideriin keitetty rosmariinisiirappi täydensi syksyisen makumaailman. Orchard Thieves, suomennettuna hedelmätarhan varkaat, on omenainen ja mehukas uutuussiideri ja saatavilla siis nyt myös Suomesta. Jos haluat oikaista, niin lisää rosmariini suoraan täytteisiin ja nauti siideri sellaisenaan ruokajuomana 🙂

Omena I Homejuusto I Galette I Resepti I Piirakka I Piiras I Leivonta I Leipominen I Suolainen piirakka I Sadonkorjuu I Siideri I Ruokakuvaus I Valokuvaus I Apple I Bluecheese I Galette I Food photography

Omena I Homejuusto I Galette I Resepti I Piirakka I Piiras I Leivonta I Leipominen I Suolainen piirakka I Sadonkorjuu I Siideri I Ruokakuvaus I Valokuvaus I Apple I Bluecheese I Galette I Food photography

Omena I Homejuusto I Galette I Resepti I Piirakka I Piiras I Leivonta I Leipominen I Suolainen piirakka I Sadonkorjuu I Siideri I Ruokakuvaus I Valokuvaus I Apple I Bluecheese I Galette I Food photography

Omena I Homejuusto I Galette I Resepti I Piirakka I Piiras I Leivonta I Leipominen I Suolainen piirakka I Sadonkorjuu I Siideri I Ruokakuvaus I Valokuvaus I Apple I Bluecheese I Galette I Food photography Omena I Homejuusto I Galette I Resepti I Piirakka I Piiras I Leivonta I Leipominen I Suolainen piirakka I Sadonkorjuu I Siideri I Ruokakuvaus I Valokuvaus I Apple I Bluecheese I Galette I Food photography

Homejuusto-omenagalette resepti

Galettetaikina:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
100 g voita
4 rkl kylmää vettä

Täyte:
6 omenaa
1/2 dl ruokosokeria
1 rkl maissitärkkelystä (tai perunajauhoja)
100 g sinihomejuustoa
1 rkl pienittyä tuoretta rosmariinia

Rosmariinisiirappi:
1/2 dl ruokosokeria
1/2 dl Orchard Thieves -omenasiideriä
3 rosmariinin oksaa

Taikinan valmistus:
Kuutioi jääkaappikylmä voi. Sekoita jauhot ja nypi voi joukkoon. Lisää 4 rkl kylmää vettä ja
työstä nopeasti taikinaksi. Lisää tarvittaessa pieni tilkka vettä jos taikina on kuivaa. Muotoile taikina palloksi ja laita kelmun sisään. Anna taikinan olla jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

Rosmariinisiirapin valmistus:
Valmista rosmariinisiirappi keittämällä pienessä kattilassa tai pannulla siideriä, ruokosokeriaja rosmariininoksia noin 15 minuuttia.

Viipaloi omenat. Sekoita omenoiden joukkoon maissitärkkelys ja ruokosokeri.

Kaulitse taikina jauhojen avulla pyöreäksi. Käytä tarvittaessa kelmua apuna: jauhota taikina molemmilta puolilta ja laita taikinan päälle kelmu, jolloin taikinaa on helpompi kaulita. Jos taikina murenee tai siihen tulee reikiä, niin paikkaa reiät ottamalla taikinaa reunoilta. Galette saa olla rustiikkinen. Asettele omenaviipaleet galeten keskelle. Ripottele päälle homejuusto muruna ja rosmariini.

Siisti reunat veitsellä ja nostele reunat galeten päälle. Sudi galetten reunoihin
rosmariinisiirappia. Paista galettea leivinpaperilla vuoratulla uuninpellillä 200 asteessa 30
minuuttia. Tarvittaessa suojaa galette loppuvaiheessa leivinpaperilla, etteivät omenat
tummuisi liikaa. Anna galeten jäähtyä ja tarjoile rosmariinisiirapin kera.

Omena I Homejuusto I Galette I Resepti I Piirakka I Piiras I Leivonta I Leipominen I Suolainen piirakka I Sadonkorjuu I Siideri I Ruokakuvaus I Valokuvaus I Apple I Bluecheese I Galette I Food photography

Lisää herkullisia reseptejä ja kauden makupareja löydät
Hartwallin Ruoka & Juoma sivuilta!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti