Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Pelican Rouge ja AsennemediaMantelikakku I Omena I Kakku I Piirakka I Leivonta I Resepti I Ohje I Idea I Kahvipöytä I Tarjoilut I Kahvi I Ruokakuvaus I Syksyinen I Joulu I Apple almond cake I Food photography

Tumma vai vaaleapaahtoista? Papuina vai jauhettuna? Täyteläistä, suklaista, hedelmäistä vai hapokasta? Omassa kahvikupissani painaa eniten maku ja vatsaystävällisyys. Tykkään tummapaahtoisesta, hedelmäisestä ja täyteläisestä kahvista. Tänään kahvikupistani löytyy Pelican Rougen tummapaahtoinen ja suklainen Rich Blend kahvi ja sen kanssa suussasulava, mehevä ja mausteinen omena-mantelikakku. Työhuoneella mantelikakku aiheutti ihastuneita onnenhuokauksia ja ”tätä teen kotona”-kommentteja. Helppotekoinen resepti kannattaa sujauttaa talteen omia päiväkahvihetkiä varten.

Mantelikakku I Omena I Kakku I Piirakka I Leivonta I Resepti I Ohje I Idea I Kahvipöytä I Tarjoilut I Kahvi I Ruokakuvaus I Syksyinen I Joulu I Apple almond cake I Food photography

Sumppipumppu, Chemex vai Hario?

Kahvin ostan useimmiten papuina ja jauhan itse. Pelican Rougelta löytyy toki kahveja niin jauhettuna kuin papuinakin. Arkiaamuina laulaa sumppipumppu eli tavallinen kahvinkeitin. Mutta jos eteeni tulee hämmentävä tilanne ja iltapäiväkahviaikaan aikaa on enemmän, fiilistelen itselleni ns. pour over kupposen Hariolla tai Chemexillä. Kahvihifistelijöiden hehkuttamassa pour over-tekniikassa kahvin päälle kaadetaan pannulla kuumaa vettä. Kaatonopeus, veden lämpötila, miten vesi kiertää kahvia ja kahvin jauhatus tekevät tästä ihan oman taiteenlajinsa.

Mantelikakku I Omena I Kakku I Piirakka I Leivonta I Resepti I Ohje I Idea I Kahvipöytä I Tarjoilut I Kahvi I Ruokakuvaus I Syksyinen I Joulu I Apple almond cake I Food photography

Liemessä Päiväkahvit Livelähetys

Tervetuloa Liemessä Päiväkahville! Tänään Liemessä Päiväkahvit livelähetys Instagramin puolella @liemessa torstaina 1.11 klo 14. Ota pieni kahvitauko ja tule kahvipöytääni keskustelemaan kahvista, seuraamaan miten pour over uutto onnistuu Chemexillä (tai ei onnistu) ja kuolaamaan kun  syödään Ida’s Food Journey-blogin Idan kanssa postauksen mantelikakkua 😀 Kahvit tarjoaa Pelican Rouge.

Mantelikakku I Omena I Kakku I Piirakka I Leivonta I Resepti I Ohje I Idea I Kahvipöytä I Tarjoilut I Kahvi I Ruokakuvaus I Syksyinen I Joulu I Apple almond cake I Food photography

Omena-mantelikakku

200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl ruokosokeria
2 munaa
3 dl mantelijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 dl vahvaa kahvia

4 rkl omenahilloa
1 dl mantelilastuja

Vaahdota huoneenlämpöinen kuutioitu voi  ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan. Lisää muut kuivat aineet ja jäähtynyt kahvi. Vatkaa nopeasti taikinaksi.

Kastele ja rypistä leivinpaperi; se muotoutuu vuokaan paremmin. Asettele leivinpaperi vuokaan, voitele ja jauhota mantelijauhoilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita. Levitä päälle omenahillo ja ripottele päälle mantelilastuja.

Paista mantelikakku uunin alatasolla 180 asteessa 45-50 minuuttia. Loppuajasta laita tarpeen tullen kakun päälle leivinpaperi etteivät mantelit pala. Nauti päiväkahvien kera!

Mantelikakku I Omena I Kakku I Piirakka I Leivonta I Resepti I Ohje I Idea I Kahvipöytä I Tarjoilut I Kahvi I Ruokakuvaus I Syksyinen I Joulu I Apple almond cake I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

  • Sari Peltonen sanoo:

    Hyvä kun muistutit tästä! Hyvä ja helppo. Viime vuotista omenahilloa vielä purkki j-kaapissa.

Jätä kommentti