Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Berner ja Asennemedia

Ruokalahja I Glögi I Päärynä I Hillo I Joulu I Joululahja I Idea I Resepti I Ohje I Jouluruoka I Ruoka I Ruokakuvaus I Mulled wine pear jam I Food photography

Liemessä ruokalahjatehdas on täydessä höyryssä! Itsetehty ruokalahja on kyllä ihastuttavin tapa muistaa läheisiä jouluna. Kukapa ei ilahtuisi jouluisesta glögillä maustetusta hillosta, jota voi tarjota joulupöydässä vaikka juustojen, pipareiden tai jälkiruokien seurana? Mikä parasta, ruokalahjan valmistaminen ei välttämättä vaadi paksua lompakkoa, vain ajatusta ja pientä vaivannäköä.

Glögihillo valmistuu yksinkertaisuudessaan keittämällä kasaan vaaleaa glögiä, hedelmiä tai marjoja, hillosokeria ja jouluisia mausteita. Loraus Rajamäen omenaviinietikkaa tasapainottaa makeaa hilloa ja antaa sopivasti hapokkuutta. Vielä kirpakamman version saat lisäämällä glögihilloon lisäksi inkivääriä tai chiliä. Mistä nyt kuvitteletkin lahjansaajan pitävän 🙂 Päärynöitä saa nyt edullisimmillaan euron, pari kilo, joten varaa tarpeeksi iso kattila ja useampi hillopurkki. Yhden purnukan glögi-päärynähilloa sujautin omaan taskuun tulevia työhuoneen pikkujouluja ja juustotarjotinta silmällä pitäen.

Ruokalahja I Glögi I Päärynä I Hillo I Joulu I Joululahja I Idea I Resepti I Ohje I Jouluruoka I Ruoka I Ruokakuvaus I Mulled wine pear jam I Food photography

Glögi-päärynähillo

Reseptillä tulee noin kolme purkillista hilloa (kuten kuvassa)

1 kg päärynöitä
0,5 dl Rajamäen omenaviinietikkaa
1 dl vaaleaa glögiä
3 dl hillosokeria
1 tl vaniljasokeria (tai vaniljatanko)
2 kanelitankoa

Kuori päärynät ja poista kannat. Leikkaa päärynät pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset kattilassa. Anna kiehua miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Ota kanelitangot sivuun ja survo glögi-päärynähillo sauvasekoittimella. Hillon ei tarvitse olla aivan sileää vaan voit jättää sattumia. Lisää kanelitangot ja jatka keittämistä vielä 15 minuuttia. Purkita puhtaisiin kannellisiin purkkeihin ja säilytä jääkaapissa. Hillot säilyvät useamman viikon ellei kuukausia.

Ruokalahja I Glögi I Päärynä I Hillo I Joulu I Joululahja I Idea I Resepti I Ohje I Jouluruoka I Ruoka I Ruokakuvaus I Mulled wine pear jam I Food photography

Toinen ruokalahjaidea on oliiviöljykakku, jonka ehkä muistat Brunssikirjan sivuilta? Olen rakastunut erilaisiin makeisiin kuivakakkuihin, jotka piirtävät mieleeni muistoja Kööpenhaminan trendikahviloiden brunsseista. Kuivakakulla on aivan turhan pölyttynyt ja kuiva klangi! Yksi suosikkini onkin reippaalla oliiviöljyllä kostutettu ja maustettu mantelijauhoihin tehty oliiviöljykakku. Unikonsiemenien pilkuttaman oliiviöljykakun seuraksi sopii mainiosti pannullinen höyryävää teetä tai glögiä. Oliiviöljykakun voi hyvin tehdä kertakäyttöiseen vuokaan ja antaa näin ruokalahjaksi. Kakkua varten kannattaa valita laadukas oliiviöljy. Ihastuin reseptissä käyttämääni Rajamäen neitsytoliiviöljyn makuun ja ulkonäköön. Kerrankin oliiviöljypullo, jonka kehtaa laittaa keittiössä  avohyllyyn esille tai antaa vaikka ruokalahjan mukana 🙂

Ruokalahja I Oliiviöljykakku I Joulu I Kakku I Leivonta I Seesaminsiemen I Oliiviöljy I Jouluruoka I Idea I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Olive oil christmas cake I Food photography

Oliiviöljykakku

gluteeniton

6 dl mantelijauhetta tai jauhoja
2 dl Rajamäen Ekstra neitsytoliiviöljyä
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
4 rkl unikonsiemeniä
1/2 dl hunajaa
2 rkl raastettua appelsiinin kuorta
2 luomumunaa
1/2 dl appelsiinimehua
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl tuoretta rosmariinia pienittynä

Jouluisia mausteita esimerkiksi:
1/4 jauhettua muskottipähkinää
1 tl aitoa kanelia
1 tl kardemummaa
1/4 tl neilikkaa
1/2 tl pomenssinkuorta

Tarjoiluun:
tomusokeria

Sekoita kaikki ainekset taikinaksi. Voitele kakkuvuoka voilla ja jauhota reunoja myöten mantelijauhoilla. Paista kakkua uunin keskitasolla 180 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä kokonaan ja poista vuoasta. Avita tarvittaessa veitsellä vuoan reunoilta. Tarjoile oliiviöljykakku tomusokerin kera.

Ruokalahja I Glögi I Päärynä I Hillo I Joulu I Joululahja I Idea I Resepti I Ohje I Jouluruoka I Ruoka I Ruokakuvaus I Mulled wine pear jam I Food photography

Ruokalahja I Glögi I Päärynä I Hillo I Joulu I Joululahja I Idea I Resepti I Ohje I Jouluruoka I Ruoka I Ruokakuvaus I Mulled wine pear jam I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

  • Sari sanoo:

    Heippa! Tein hilloa ohjeen mukaisesti, mutta siitä tuli kovin löysää eikä koostumus juurikaan muuttunut hillon jäähtyessä. Onkohan hillon tarkoituskin olla tosi juoksevaa? Miten voisin muuttaa reseptiä, jos haluaisin tehdä joululahjoiksi paksumpaa hilloa? Vähentää nesteen määrää? Kiitos avusta!

Jätä kommentti