Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Marabou  ja Asennemedia
Suklaamajakka I Suklaatalo I Suklaa I Marabou I Piparitalo I Ohje I Ohjeet I Blogi I Joulu I Askartelu I Joulukoriste I Jälkiruoka I Jouluruoka I Inspiraatio I Ruoka I Resepti I Ruokakuvaus I Chocolate light house I Chocolate house

Mmm…suklaamajakka! Ole oman elämän suklaarakennusmestari! Viime vuonna askartelin pomminvarman perusversion Marabou suklaatalosta. Tänä vuonna itseluottamusta puhkuen uskaltauduin jo suunnittelemaan oman designin. Suklaatalon rakentaminen ei ole rakettitiedettä, mutta en nyt lähtisi suklaataloa pakertamaan suorassa tv-lähetyksessä vaikka kysyttäisiin (true story).  Haastavinta on ikkunoiden leikkaaminen suklaalevyihin, joten pohdimme siskoni kanssa mihin rakennukseen ei tarvitsi laittaa ikkunoita. Hämeenlinnan kansallisarkistorakennus voisi olla yksi,  mutta lopulta siskoni heitti loistavan idean majakasta, johon tartuin. Suklaamajakka vie ajatukseni näin joulunakin minulle rakkaan Suomenlinnan rantakallioille.

Suklaamajakka I Suklaatalo I Suklaa I Marabou I Piparitalo I Ohje I Ohjeet I Blogi I Joulu I Askartelu I Joulukoriste I Jälkiruoka I Jouluruoka I Inspiraatio I Ruoka I Resepti I Ruokakuvaus I Chocolate light house I Chocolate house

Suklaamajakan peruspilarit ovat pituussuunnassa puolitetut Marabou suklaalevyt, joista yhteen leikataan oviaukko. Jos haluat lähteä hifistelemään, niin voit rakentaa majakkaan vielä pienen terassin, josta kajastaa majakan valo. Koristelussa en lähtenyt kilpailemaan Annin Uunissa Annin rakentaman taidokkaan ja pastellisen unelmasuklaatalon kanssa. Valttikorttini olkoon oma majakkadesign ja paketissa tulleilla karkeilla sai mielestäni yksinkertaisen, mutta söpön koristelun aikaan. Majakan punavalkoista väriä kuvastamaan raidoitin suklaamajakan punaisella ja valkoisella sokerikuorrutteella. Marabou suklaalevyjä kannattaa varata muutama ylimääräinen ihan vain varalle jos suklaalevy sattuisi lohkeamaan. Tai katoamaan parempiin suihin… 🙂

Liemessä punainen linja päivystää Instagramissa @liemessa koko joulun, joten heitä viestiä jos sinulla tulee mitään kysyttävää. Suklaatalot ja suklaamajakat voi jakaa Instagramissa tunnisteella #marabousuklaatalo #liemessä niin löydän tuotoksesi ja ylpeydenaiheesi!

>> Viime vuoden perus Marabou suklaatalon ohjeet löydät täältä <<

Suklaamajakka I Suklaatalo I Suklaa I Marabou I Piparitalo I Ohje I Ohjeet I Blogi I Joulu I Askartelu I Joulukoriste I Jälkiruoka I Jouluruoka I Inspiraatio I Ruoka I Resepti I Ruokakuvaus I Chocolate light house I Chocolate house

Suklaamajakka tarvikkeet:

4  kpl Marabou suklaalevyjä
2 kpl Marabou suklaalevyjä varalevyiksi tai naposteluun
1 pkt Noblesse tummaa suklaata
1 ps Non Stop karkkeja
1 tuubi valkoista sokerikuorrutetta
1 tuubi punaista sokerikuorrutetta
3 kpl grillitikkuja
mikronkestävän leikkuualustan
kookoshiutaleita tai tomusokeria lumeksi
2 led-tuikkua majakan sisään

Suklaamajakka I Suklaatalo I Suklaa I Marabou I Piparitalo I Ohje I Ohjeet I Blogi I Joulu I Askartelu I Joulukoriste I Jälkiruoka I Jouluruoka I Inspiraatio I Ruoka I Resepti I Ruokakuvaus I Chocolate light house I Chocolate house

Suklaamajakan kokoaminen:

 1. Pitkät seinät (5 kpl). Pitkiä seiniä varten tarvitset 3 kpl Marabou suklaalevyjä, joista jää puolikas levy yli. Kuumenna suklaalevyjä yksitellen mikronkestävällä leikkuulaudalla muutama sekuntti mikrossa. Jos levy on vielä aivan kova, kuumenna muutama sekuntti lisää. Aika riippuu ihan mikrosta: omalla mikrollani kuumensin miedolla lämmölllä jopa 15 sekuntia. Puolita suklaalevyt pituussuunnassa terävällä kokkiveitsellä.
 2. Oviaukko. Leikkaa yhteen pitkään seinään oviaukko leikkaamalla veitsellä kaksi palaa pituussuunnassa pois. Laita seinäpalat jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.
 3. Kokoaminen. Sulata ylijäänyt (hah!) suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan hieman jäähtyä, jotta se jähmettyy nopeammin suklaataloa koottaessa. Sivele pikkulusikalla paksu kerros suklaata seinäpalojen reunoihin ja kokoa seinät alustalle. Sivele suklaata myös talon sisäpinnoille liitoskotiin. Laita suklaatalo jääkaappiin jähmettymään 30 minuutiksi.
 4. Majakan kattoterassi. Tarvitset viisi kahden palan suklaata. Leikkaa suklaapalojen reunat tasaisiksi tai tarpeen tullen hieman viistosti, niin että ne istuvat suoraan seinien päälle. Sivele suklaata suklaapalojen alareunaan ja aseta ne tasaisesti seinien päälle. Tarvittaessa sivele liitoskohdat suklaalla. Laita jääkaappiin jähmettymään 30 minuutiksi.
 5. Led-valot. Laita led-valo päälle ja tiputa se suklaamajakan pohjalle. Leikkaa ja aseta kolme grillitikkuja majakan yläosaan ristikoksi niin että tikut eivät törrötä kattoterassin väleistä. Aseta toinen led-valo ristikon päälle.
 6. Majakan katto. Levitä varovaisesti majakan harjan suklaapaloihin suklaata ja liimaa neljä Noblesse keksiä katoksi.
 7. Savupiippu. Leikkaa Noblesse suklaasta neljä suorakulmioista palaa savupiipuksi. Kokoa savupiippu sulan suklaan avulla.
 8. Koristele suklaamajakka haluamallasi koristeilla. Koristelin itse seinät punaisella ja valkoisella sokerikuorrutteella ja liimaamalla Non Stop karkkeja nokareella sokerikuorrutetta. Huom! Sokerikuorrutteella tulee kauniimpi pursotus kun lämmität kuorrutetta hieman esimerkiksi kuuman veden alla. Tässä muutamia muita ideoita: laita purkkihattaraa savuksi savupiippuun, kookoshiutaleita tai tomusokeria lumeksi, ja sokerikuorrutetta katolle lumivaipaksi.

 

Suklaamajakka I Suklaatalo I Suklaa I Marabou I Piparitalo I Ohje I Ohjeet I Blogi I Joulu I Askartelu I Joulukoriste I Jälkiruoka I Jouluruoka I Inspiraatio I Ruoka I Resepti I Ruokakuvaus I Chocolate light house I Chocolate house

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

 • Annin Uunissa sanoo:

  Jenni! Huikee majakka, en ymmärrä miten sait sen pysymään pystyssä! Ensi vuonna uskallan ehkä itsekin kokeilla jotain perustalon kaavasta poikkeavaa 😀

  • Jenni sanoo:

   Heh! Viime vuosi meni harjoitellessa, joten tänä vuonna uskalsin jo poiketa tutusta kaavasta. Ehkä ensi vuonna petraan sitten vielä koristeluissa? 🙂 Tai teen Disney linnan niinkuin eräs lukija ehdotti 😉

Jätä kommentti