Kaupallinen yhteistyö Valio ja Asennemedia
Joulupavlova – sarjassamme ihanat ja näyttävät joulupöydän jälkiruoat ilman pelkoa epäonnistumisesta. Kuulostaa ihan mun jutulta! Pavlova on kaikessa yksinkertaisuudessaan marenkipohjainen kakku. Rapeaa ulkopuolelta, sopivasti sitkoista sisältä ja makeaa – niinkuin jouluna kuuluukin. Joulupavlovan täytteissä maistuu karamellimaisuus, kahvi, sesongin hedelmä granaattiomena ja suklaa. Myös tuoreet viikunat voisivat sopia, vai mitä olet mieltä? Marenkipohjat hunnutin Valio maustettu rahka Irish cream & coffee kausimaulla ja kermavaahdolla. Täydellinen tarjottava joulukahvipöytään siis!
Jos et ole aikaisemmin tehnyt marenkia, niin pelko pois, sillä sen valmistus on käytännössä valkuaisten ja sokerin vatkaamista. Marenkipohjien ei tarvitsekaan olla aivan täydellisiä ja pieniä virheitä voi helposti paikkailla läästimällä päälle enemmän täytettä. Itse marenkivaahdon valmistus on siis helppoa ja nopeaa, mutta reilu tunti täytyisi odotella kun pohjat paistuvat ja kuivahtavat uunissa. Marenkipohjat voi hyvin tehdä edellisenä päivänä ja kakun täyttää ennen h-hetkeä.
Joulupavlova
gluteeniton
Marenkipohja:
4 valkuaista (huoneenlämpöisiä)
2,5 dl ruokosokeria
2 tl maissitärkkelysjauhoja
1 tl omenaviinietikkaa
Täyte:
2 dl Valio kuohukermaa
2 prk Valio Irish cream & Coffee maustettu rahkaa
Koristeluun:
granaattiomena
100 g (gluteenitonta) tummaa suklaata
Marenkimurua (pavlovapohjasta)
Erottele huolellisesti valkuaiset ja keltuaiset. Varmista että välineet ovat puhtaita ja kuivia.
Vatkaa valkuaiset höttöiseksi vaahdoksi.
Jatka vatkaamista ja lisää puolet sokerista hiljalleen joukkoon. Sekoita loput sokerista ja
maissitärkkelysjauhot ja lisää vaahtoon.
Jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää, aikaa menee noin 5 minuuttia.
Lisää omenaviinietikka ja vatkaa vielä hetki.
Muotoile kaksi pyöreää pavlovapohjaa leivinpaperin päälle. Tee yksi ylimääräinen pieni marenkikökkö, jota voit käyttää pavlovan koristeluun.
Paista pavlovapohjia uunin alatasolla 125 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia. Sammuta
uuni, mutta älä aukaise uuninluukkua vaan anna pavlova pohjien jäähtyä uunissa.
Vatkaa kerma jämäkäksi kermavaahdoksi. Sekoita joukkoon maustettu rahka.
Aseta pavlovapohja tarjoilualustalla. Levitä päälle täytettä ja ripottele granaattiomenansiemeniä. Aseta toinen palvovapohja päälle ja toista koristelut. Viimeistele rouhitulla suklaalla ja marenkipölyllä.
Vinkki! Granaattiomenan siemenet saa eroteltua ilman roiskeita ja keittiön vuoraamista veden alla. Halkaise granaattiomena. Murra granaattiomenan puolikas ja erottele siemenet isossa vedellä täytetyssä kulhossa tai kattilassa. Poista haituvat jotka nousevat veden pintaan. Siivilöi vesi pois ja anna siementen kuivahtaa siivilässä hetki.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!
Millä keksisi korvata tuo kahvin maku, kun lapset ei tykkää ?
Mitä jos granaattiomgnan siemenet korvaisi karpaloilla? ?
Hyvin voi korvata! 🙂
Mä käytin rahkana Valion luumukanelia kun just lapsille se kahvi ei oikein maistu ? toimi mielestäni hyvin.
Epäonnistuin marenkien teossa. Mikähän meni pieleen kun tuli pannukakkumaisia. Laitoin sokeriksi inkkarisokeria. Liekkö syy epäonnistumiseen?? Valkuaisvaahto oli täydellistä, mutta kun lisäsin sokerin, niin se lätkäytti seoksen.kuohkeus katosi. Miksi??
En ole itse kokeillut intiaanisokerilla, joten en tiedä miten käyttäytyy tässä. Se voi hyvinkin olla syynä. Itse käytin ohjeessa tosiaan hienojakoista ruokosokeria. Sokeri kannattaa myös lisätä hiljalleen erissä. Toinen mahdollinen syy on vatkausaika. Marengin valmistus vaatii pitkän vatkauksen, yhteensä noin 10 min. Kolmas mahdollinen syy voi olla sää! Sanotaan, että kostean kuuma ilma voi vaikuttaa leipomiseen ja varsinkin marenki voi olla herkkä.