Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Heimon KalaSavusiika I Siika I Kala I Kasvis I Kasvikset I Grilliruoka I Perunavartaat I Vartaat I Ruokakuvaus

Tottakai just kun saat grillin syttymään, niin alkaa jumalaton vesisade. Kaminan näköinen grillimme savusi keskellä mummonmökin pihaa Pietarsaaressa. Onneksi meidän piti Idan  kanssa lähinnä  saada perunavartaiden ja kasvisten pintaan grillauksen makua savusiian kaveriksi. Tosiaan miten freesi, kesäinen ja helposti toteutettavissa oleva kesäruoka: savusiikalauta. Näitä 600 gramman Saaristomeren savusiikoja saa siis ihan valmiina paketissa. Niin näppärä vaikkapa mökille.

Savusiika I Siika I Kala I Kasvis I Kasvikset I Grilliruoka I Perunavartaat I Vartaat I Ruokakuvaus

Katsopa ensi kerralla kasvis- ja hedelmäosastoa grillin huuruisten lasien läpi. Mitä EI voisi grillata?  Me heitimme, kirjaimellisesti, grilliin kaiken maailman kasviksia: sipuleita, parsaa, retiisejä ja nektariineja. Leipäjuusto oli vähän random valinta, mutta ostan  sitä aina kun käyn  nälkäisenä kaupassa  😀 Se  kyllä sopi tuohon kokonaisuuteen yllättävän hauskasti – makupariksikin  nektariinille. Kotimaisten uusien  perunoiden kultakausi on starttaamassa,  joten perunavartaita pitääkin pian vedellä  kaksin käsin.

Savusiika I Siika I Kala I Kasvis I Kasvikset I Grilliruoka I Perunavartaat I Vartaat I Ruokakuvaus

Savusiika ja perunavartaat

1 pkt (600 g) Saaristomeren savusiikaa

perunavartaat

8 kpl / 4 hlö

32 kpl uusia perunoita
16 kpl ruusukaaleja
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
4 grillitikkua

Esikeitä perunat ja jätä hieman napakoiksi. Pujota grillitikkuihin vuorotellen peruna ja halkaistu ruusukaali. Sivele oliiviöljyllä.  Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa.

Lisäksi laudalle:
sitruunasiivuja
kevätsipulia
retiisejä
nektariineja
parsaa
mummonkurkkuja
leipäjuustoa

Savusiika I Siika I Kala I Kasvis I Kasvikset I Grilliruoka I Perunavartaat I Vartaat I Ruokakuvaus Savusiika I Siika I Kala I Kasvis I Kasvikset I Grilliruoka I Perunavartaat I Vartaat I RuokakuvausSavusiika I Siika I Kala I Kasvis I Kasvikset I Grilliruoka I Perunavartaat I Vartaat I Ruokakuvaus

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti