Skip to main content

Sisältää sponsoroidun Airbnb linkin / alekoodinPietarsaari

Pietarsaari-Vaasa-Kokkola akseli on ollut itselleni aikalailla sokea piste Suomen kartalla, joten se valikoitui kesän Liemessä On The Road  -ruokamatkan  etapiksi. Tiesin, että Pietarsaaresta ovat lähtöisin Friends & Burgersin meidän perheen vakkari burgerit, mutta muuten olimme assarini Idan kanssa teillä tuntemattomilla kääntäessämme hybridautomme nokan kohti Pietarsaarea. Seitsemän tuntia myöhemmin löysimme itsemme majapaikastamme Pietarsaaren kupeesta Manner-Suomen ruotsinkielisimmästä kunnasta Larsmosta.

Mummonmökki

Ida oli varannut meille Airbnb:stä ”huntin mummonmökin”, joka osoittautui enemmänkin pieniksi tiluksiksi omalla päärakennuksella, rantasaunalla ja torpilla. Tiesimme alusta asti, että tulisimme viihtymään täällä. Valitsimme omat makuukammarit ja asettauduimme heti taloksi. Reissussa rähjääntyneinä valmistimme myöhäisillan hiukopalaksi peltiruokaa: halloumia ja kasviksia. Tiluksilla kuumeni myös pihalla nököttävä grillipönttö. Grillasimme erilaisia kasviksia ja perunavartaita savusiian seuraksi – perinteisesti  vesisateessa  tottakai.

Sielun- ja viininmaisemissa

En tiedä mitä taikapölyä oli ilmassa, mutta iltaa kohti paikka muuttui vain maagisemmaksi. Auringon laskiessa ja sumun noustessa veden pinnalle, löysimme soutuveneen. Sellainen  vaan pikku ongelma, että airoja oli yksi kappale.  Veneen liukuessa ympyrää järvellä sai ainakin kauniita panoraamavideoita 😀 Saunan jälkeen korkkasimme longkyröt, otimme rohkaisuryypyt ja jätimme talviturkit hyytävään rantaveteen. Kietouduimme kirpakassa kesäillassa  pyyhkeiden sisään ja istuimme hiljaa parrulla. Näissä maisemissa sielu lepää. Täydellinen viininmaisema!

Hidasta matkaa

Nyt kun tätä kirjoittaessa Liemessä On The Road – ruokamatka Suomen halki on jo saatu päätökseen, on helpompi tunnistaa mitkä olivat reissujen selkeät kohokohdat. Pakko myöntää, että nautin eniten Pietarsaari etapin tyyppisestä matkailusta, jossa on aidosti aikaa myös pysähtymiselle, kokkaamiselle, seurasta ja luonnosta nauttimiselle. Tottakai kävimme myös pienellä päiväretkellä idylliseen Pietarsaareen haukkaamassa Suomen parhaat pullat Café Skorpanissa ja köpöttelemässä Fäbodan rantakallioilla , mutta muuten vietimme enemmän tai vähemmän kaksi vuorokautta tiluksillamme. Pietarsaarta ympäröi  todella upea luonto ja olin hämmentynyt miksi mielessäni ei ollut oikein minkäänlaista ennakkokuvaa Pietarsaaresta. Joka tapauksessa kannustan rohkeasti ottamaan autonnokan suunnan kohti Pietarsaarta seuraavalle Suomi-seikkailulle lähtiessäsi!

Best cinnamon bun Finland cafe Skorpan

Suomen paras pulla – kahvila Skorpan

Koko Pietarsaaren reissu ja muutkin Liemessä ruokamatkat ovat katsottavissa @liemessa Instagramin kohokohdissa. Ps. Äänet päälle kun  tulee mun elegantti talviturkinheitto 😉

Matkakassaa sulle ja mulle!

Jos matkustelu ja Airbnb majoitus kiinnostelee, niin kannattaa rekisteröityä Airbnb-palveluun tämän linkin (*sponsoroitu) kautta. Kyseisen linkin kautta rekisteröitymällä saat 30 € alennuksen  Airbnb yöpymisestä ja 11 € alennuksen yli 43 €:n Airbnb Elämyksestä. Minä saan lisää omaa matkakassaa. Win-win!  ?

>> Rekisteröidy tästä ja nappaa ale  <<

Jos haluat vuokrata juuri tämän mummonmökin, niin se  löytyy täältä.

Pietarsaari

Pietarsaari

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti