Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Eckerö Line

Joulu on korkattu! Tallinnan perinteisellä joulutorilla nautittu inkivääri-omenaglögi, mausteiset cake popsit, mummojen kutomat villasukat, upea Raatihuoneen tornin kanssa kilpaa kohoava joulukuusi ja laivalla nautittu Eckerö Buffetin Juhlapöytä saivat väkisinkin joulumielelle. Tässä 5 X vinkki jouluiseen Tallinnaan, Eckerö Line alekoodi Liemessä lukijoille ja resepti virolaiseen joulupöydän herkkuun!

5 x vinkki jouluiseen Tallinnaan

Tallinnan joulutori
Vanhan kaupungin muurin keskellä kohoavaa jättimäistä joulukuusta reunustaa tunnelmalliset joulumökkeröt. Nappaa käteen glögi, jouluinen cake popsi ja löydä kojuista tuliaisia ja joululahjoja sekä nauti jouluisesta tunnelmasta.

Virolaisen joulupöydän maistiaisia
Ravintola Mekk keittää modernia virolaista keittiötä suosien lähituotteita. Nyt tarjolla on joulumenu, josta erityisesti suosittelen kala- tai lihalautasta, joista löytyy maistiaisia virolaisesta joulupöydästä.
Mekk, Suur-Karja 17

Mekk ravintolan lihalautasella vasikanlihasylttyä ankanmaksalla, ankanlihaterriiniä, naudan paahtopaistia, sienisalaattia ja pikkelöityjä kasviksia.

Shishi – Home of Beauty
Glitter räjähdys! Jos etsimääsi joulukoristetta ei löydy Shishin liikkeestä, sitä ei ole olemassa. Jouluttajan pyhiinvaelluskohde kehittyvällä Nobblessnerin alueella.
Shishi, Peetri 3

Piparkakku mania -näyttely
Piparkakku goals! 5.12 avautuva Piparkoogi Maania -näyttely esittelee virolaisten taiteilijoiden piparkakkutaikinasta tekemiä teoksia. Näyttelyn jälkeen nauti kahvit ja pipari-karpalo juustokakkua Tallinnan vanhimmassa kahvilassa, Maiasmokkissa.
Piparkoogimaania.ee
Kahvila Maiasmokk, Pikk 16, Tallinna

Buffet Eckerö Juhlapöytä
Matka Tallinnaan kulki joutuisasti herkutellen Eckerö Linen m/s Finlandialla. Jouluinen Buffet Eckerön Juhlapöytä on tarjolla aina 8.1 asti. Oma buffasuosikkini on ehdottomasti kylmä kalapöytä. Katkaravut, graavikalat ja mäti on vaan niin parasta! Korkkasin joulun syömällä myös vuoden ensimmäiset kinkkusiipaleet keittiön omalla sinapilla ja joululaatikoilla. Jälkkäripöydästä jäi mieleen raikkaat glögipäärynät sinihomejuustolla ja sitruunajuustokakku.
eckeroline.fi

Liemessä Alekoodi -20 %

Alekoodilla LIEMESSA 20 % alennus Päivä Tallinnassa -risteilyistä ja Miniristeilystä. Tarjous on voimassa 31.12.2019. asti, max 4 hlö/varaus.
Varaukset eckeroline.fi

Virolainen jouluruoka

Tallinnan ruokamatkalla pääsin tutustumaan perinteisiin jouluruokiin keittiömestari Rene Uusmeesin opastamana ravintola Mekk:n keittiössä. Virolainen ruokakulttuuri on saanut vahvoja vaikuttaita niin Tanskasta, Saksasta, Venäjältä kuin Suomestakin. Joulupöytään katetaan mm. possun kylkeä, sylttyä, ankkaa sekä erilaisia kaloja kuten kilohailia, nahkiaisia ja graavilohta. Palan painikkeeksi tarjolla on tummaa saaristolais- tai ruisleipää ja joulujuomana tummaa olutta. Yllättävintä oli ehkä selkeiden joululeivonnaisten puuttuminen. Jälkiruokana syödään piparkakkuja, suklaata, kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja juustokakkuja. Tuliaisiksi ostinkin paikallisen suklaavalmistajan Kalevin Piparkoogi Pallid pipari-suklaapalloja. Osui ainakin 5-vuotiaan poikani nauruhermoon.

Yksi kiinnostavimmista joulupöydän klassikoista oli verimakkaran kanssa tarjottava pikkelöity kurpitsa, jota intouduin kokeilemaan kotonakin. Pikkelöintiliemen voi maustaa jouluisasti omalla reseptillä. Omaan liemeeni laitoin tähtianiksia, kanelitankoja ja kokonaisia mustapippureja. Pikkelöinti on helppoa ja luovaa kun muistaa vain ”1-2-3” säännön liemelle: 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Lähes mitä vain kasviksia ja hedelmiä voi pikkelöidä lisukkeeksi juhlapöytään!

Pikkelöity kurpitsa

1 kurpitsa
1/2 dl omenaviinietikkaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl vettä
5 tähtianista
5 mustapippuria
3 kanelitankoa

Kuori kurpitsa. Leikkaa kurpitsasta pituussuunnassa suiroja juustohöylällä. Vaihtoehtoisesti poista siemenet ja kuutioi kurpitsa.
Laita kurpitsa ja mausteet puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin.
Kuumenna kattilassa omenaviinietikka, sokeri ja vesi kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä hieman ja kaada kurpitsojen päälle. Sekoita ja laita jääkaappiin tekeytymään yön yli.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessaBrunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Hande sanoo:

    Mitä kurpitsaa käytit? Olen ihan noviisi kurpitsan käyttäjä, mutta saanut syödäkseni huippu hyvää kurpitsakeittoa ja paistettua myskikurpitsaa. Nyt kiinnostaisi kokeilla näitä, mutta kaupassa jäin valikoimasta silmiä pyörittämään. Mikä kurpitsa tähän olisi paras, mitä eroa kaikissa kurpitsalajeissa oikein on?

  • Raija sanoo:

    Eckerön joulubuffet on jo nautittu erityisristeilyllä. Vajaan parin viikon päästä sitten katsomaan Tallinnan Joulutoria ja tutkimaan kulttuuritarjontaa. Ja tietysti lounas jossain kivassa ravintolassa kuuluu asiaan. Black Friday mahdollisti myös edullisen hinnan risteilylle.

Jätä kommentti