Skip to main content

Voihan marraskuu! Yritä nyt sitten tässä mordorissa valokuvata. Se oli game over jo siinä vaiheessa kun olin ehtinyt hilpasta kauppaan ja saanut leivottua Minin koulun joulumyyjäisiin lakritsi-taatelikakun. Puolikkaan työpäivän tähän olin kuitenkin jo saanut tuhrattua, joten painoin laukaisinta siinä toivossa, että ruudulle jotain piirtyisi. Gluteeniton lakritsi-taatelikakku muuten teki kauppansa heti joulumyyjäisissä ja pikkutontut supsutti, että taatelikakut olivat olleet kysyttyjä. Leirikoulukassaa taatelikakku kerrytti huimat 6 euroa. Ehkä olisi kannattavampaa vain pistellä seuraava taatelikakku omiin suihin? 😀

Taatelikakkua on saatava joka joulu. Taatelikakkuhimo juontaa juurensa lapsuuteen ja äitini tekemään maailman parhaaseen taatelikakkuun. Tällä kertaa maustoin kakun ripauksella lakritsijauhetta ja kanelia. Taatelikakku on vahva maultaan, jotkut sanovat sitä jopa kitkeräksi. Itse kyllä rakastan taatelikakkua omana itsenään: tahmaisena ja runsaana. Myyjäisiin menevän kakun makua pehmensin lisäämällä joukkoon hieman turkkilaista jogurttia ja leivoin se gluteenittomasti kaura- ja mantelijauhoon.

Kurkkaa myös omenainen taatelikakku ja suklaa-taatelikakku!

Lakritsi-taatelikakku resepti

Gluteeniton

250 g kuivattuja taateleita
1 ½ dl omenamehua
1 dl fariinisokeria
1 dl ruokosokeria
150 g voita
2 kananmunaa
1 dl turkkilaista jogurttia
2 dl mantelijauhoja
2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl raakalakritsijauhetta
1 tl kanelia

Voiteluun voita
Jauhottamiseen mantelijauhoja
Lisäksi kakkuvuoka (tilavuus noin 1.2-1.5 l)

Pieni taatelit. Keitä kattilassa omenamehua, sokereita ja taateleita noin 10 minuuttia. Survo sauvasekoittimella sileäksi. Lisää joukkoon paloiteltu voi. Sekoita huolella ja anna hieman jäähtyä.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää taatelimassaan kananmunat yksi kerrallaan kevyesti vatkaten. Lisää turkkilainen jogurtti ja lopuksi kuivat aineet.
Voitele kakkuvuoka voilla ja jauhota mantelijauhoilla. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile puutikulla kypsyyttä. Kakku on kypsä kun taikina ei enää tartu pahasti tikkuun.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Anu sanoo:

    Kuulostaa herkulliselta! Millä ja minkälaisella määrällä nuo gluteenittomat jauhot voisi korvata jos ei tarvetta gluteenittomuudelle ja yrittää pärjätä omasta jauhokaapista löytyvillä jauhoilla? Kiitos ?

  • Anna Ikkala sanoo:

    Jestas miten hyvää. Meinasin jo taikinana syödä. Kiitos reseptistäsi, tästäkin.

Jätä kommentti