Skip to main content

Suklaa-taatelikakku on retro, tahmea, jouluinen ja täydellinen tarjottava jouluiseen juhlapöytään! Vietin syntymäpäiviäni viime viikonloppuna, ja synttäreiden jälkeisenä aamuna ponkasin heti ylös ja laitoin suklaa-taatelikakun alulle. En tiedä miten tähän on tultu, mutta myönnettävä se on. Olen tullut kuivakakkuikään. Kuivakakku-nimitys ei tosin tee taatelikakulleni oikeutta.

Synttärit siis oli ja meni, ja tämä arkinen maanantai on minulle paljon erityisempi. Lokakuussa lanseeratun Blogiringin ensimmäinen kampanja pärähtää tänään käyntiin viidessä ruokablogissa (woop woop!) Jatkossa tunnistatte Blogiringin sponsoroidut blogipostaukset Blogirinki-pallukasta postauksen lopussa. Ensimmäisen kampanjan kunniaksi ja mielenkiinnosta halusin myös itse laatia asiakkaalleni reseptin Mozart Goldista. Mozart Gold on klassinen juhlapöydän likööri, jota voidaan naukkailun lisäksi käyttää leivonnassa. Useamman suusta olen kuullut sitä käytettävän myös jäätelönkastikkeena sellaisenaan.

Äidilläni oli tapana leipoa joka joulu taatelikakkua. Nyt kuljin äitini jalanjäljissä hakiessani taatelikakku-reseptiä. Olin jo päättänyt tehdä suklaa-taatelikakun kun ilokseni löysin muutamissa blogeissa kiertäneen ja kehutun ohjeen. Vähensin alkuperäisestä reseptistä sokeria ja omenamehua, sekä jätin vaniljasokerin kokonaan pois. Tilalle lisäsin Mozart Gold likööriä.

Suklaa-taatelikakku

250 g kivettömiä taateleita
1 dl Mozart Gold likööriä
2 dl omenamehua
1 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
200 g voita
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Voitele vuoka voilla ja jauhota korppujauhoilla. Kiehauta kattilassa pieneksi silputtu taateli, sokerit ja omenamehu. Anna seoksen hautua kattilassa n. 10 minuuttia välillä sekotellen. Soseuta kuuma seos sauvasekoittimella ja lisää paloiteltu voi antaen sen sulaa joukkoon. Anna jäähtyä, ja sekoita mukaan Mozart Gold likööri. Lisää jäähtyneeseen seokseen 2 kananmunaa sähkövatkaimella vatkaten. Lisää myös hyvin sekoitetut ja yhdistetyt kuivat aineet (vehnäjauho ja leivinjauhe). Lisää lopuksi pieneksi rouhittu tumma suklaa.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa n. 50 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Kakku saa jäädä hieman tahmaiseksi.

Kuorrute
2 dl ruokotomusokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
5-6 tl vettä
3 rkl Mozart Gold likööriä
50 g voita

Kun kakku on jäähtynyt, valmista kuorrute. Sulata kattilassa 50 g voita. Anna jäähtyä, ja sekoita siihen tomusokeria, kaakaojauhetta ja Mozart Gold likööriä. Lisää vettä teelusikallinen kerrallaan, kunnes kuorrute on sopivan juoksevaa. Levitä kakun päälle, anna jähmettyä ja viimeistele tomusokerilla.

Huomioithan että tämä juhlakakku on K-18. Arvatkaa mikä työ on ollut pitää Minin näpit irti kakusta…

Ruokalahja-vinkki!

Ilahduta Mozart Gold pullolla ja printtaa tai kirjoita käsin pullon mukaan suklaa-taatelikakku resepti. Vähemmän krääsää, enemmän hyvää ruokaa ja yhdessäoloa! Lisää vinkkejä joulun juhlapöytään ja reseptilahjaksi:

Chez Jasu – Wolfgang-jäätelö Amadeus-krokantilla
Suolaa & Hunajaa – viikunatiramisu
Sillä Sipuli – suklainen kultaliköörijuustokakku
Pullahiiri – suklaaliköörikakku
Kokit ja potit – Mozartin suklaafudge


Reseptin tarjoaa Mozart Gold.
Blogirinki – blogiyhteistyö nyt yhdestä osoitteesta!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

17 Kommenttia

 • Tusla sanoo:

  Mä niin tykkään tuosta kullanvärisestä paperista kakun alla. Olen ilmeisesti tullut siihen ikään! 🙂

 • Merituuli sanoo:

  Tusla sama homma :D. Nää on näitä kun ajatteli joskus, että jos mä tuosta joskus tykkään, niin aika pitkälle on tultu…pelargoniat meni jo ;).

 • Jenni sanoo:

  Kultainenkakkupaperi-ikä 😀 Olen katsellut pelargonioita sillä silmällä mutta vielä en ole retkahtanut. En ole ehkä kuitenkaan vielä ihan siellä asti…

  Joulukukka pitäisi nyt valita ja pohdin millainen joulukukka olisi kiva. Weekday Carnival-blogissa oli hauskasti laitettu valkoinen jouluruusu lasipurkkiin. Kaipaisin jotain freesiä kultaisten pitsikakkupapereiden jälkeen!

 • lintsi sanoo:

  Kivasti kyllä tuntuu tuo resepti kiertävän nyt näin joulun alla:) Tuunauksesi kuulostaa kyllä ihanalta. Olenkin tällä viikolla taas tekemässä kyseistä kakkua, mutta ehkä nyt innoittamanasi lorautan tällä kertaa taikinaa Baileysia, kun sitä nyt sattuu kaapista löytymään.

 • Jenni sanoo:

  Moozartia, moozartia! No ei, tuota loistavaa reseptiäsi on kyllä ilo tuunailla omien mieltymyksien mukaan. Pitäisi varmaan pyytää myös äidiltäni hänen taatelikakku resepti niin sekin tulisi sitten blogiin visusti talteen.

  Kiitos ja herkullista joulua sinulle!

 • lintsi sanoo:

  Mitä enemmän taatelikakkureseptejä tallessa, sitä parempi…;) Mukavaa joulua myös sinne!

 • Riikka sanoo:

  Minä olen ollut pelargonia-iässä jo monta vuotta. Valkoiset ovat ihastuttavia! Ja aika kiva on myös tuo kultainen kakkupaperi… Ja tämä kakku… Ja Mozart-likööri…. Ja Mozartinkuulat….

  Mutta en kyllä ole vielä joulutähti-iässä.

 • Yaelian sanoo:

  Ihana kakku varmaan;taatelin ja suklaan liitto niin hyvä ja sitten vielä tuo likööri…Ihana eka kampanja!

 • Merituuli sanoo:

  Joo, joulutähti-ikää minäkään en myönnä!

 • Minna Vuo-Cho sanoo:

  Niin se on, että tiettyyn ikään tullessa alkavat kuivakakut maistua. Huomasin saman itsestäni tässä jokunen aika sitten…

 • Jenni sanoo:

  Riikka, minun piti ihan googlata valkoine pelargonia. Eihän se niin pahalta näyttänyt. Kun antaa pikkurillin, se vie… 😉 Mutta itse en ole törmännyt kuin punaisiin ja vaaleanpunaisiin tai sitten en ole osannut katsoa.
  Pitäisiköhän sitten olla tooosi radikaali ja hankkia joulutähti 🙂

  Kiitos, Yaelian, oli makoisa kakku ja kiva kampanja! Mikä tahansa mikä liittyy suklaaseen, niin olen ihan messissä 🙂

  Minna, joko se on se ikä tai sitten kuivakakkutrendi on pyyhkäisemässä Suomen yli! Nääh, on se se ikä.

  Jenni

 • Anonyymi sanoo:

  Tulipas ihana kakku, kiitos loistavasta ideasta. Toin juuri Wienistä Mozart Gold pullon ja siitä tuli kyllä hyvä maku kakkuun. Kelpasti perheen miehillekin jotka eivät normaalisti syö taatelikakkua lainkaan!! Ensimmäisestä kakusta meni jo puolet maistellessa, täytyi tehdä toinen että jäisi Jouluksikin.

 • Anonyymi sanoo:

  noita silmäniskukuvia on nyt hieman liian monta peräkkäin! soijakoulu, piparikuva ja banneri!

 • Jenni sanoo:

  😀 Se on vähän niinkuin mun signature-ilme!

 • Oi suklaataatelikakku!

 • Jonna sanoo:

  Korvaa kuorrutteen kaakaotomusokerilla ja jo vain häipyy k 18. Alkoholia ei kakussa ole koska lämpö on sen haihduttanut.

 • mimo sanoo:

  Mitäs sitten kun Mozart Chocolate Cream on poistunut Alkon valikoimasta!? Millä korvaan? 😀

Jätä kommentti