Skip to main content

Mokkapaloja on leivottu suomalaisten lasten synttäreille niin kauan kun minä muistan. Eli ainakin 80-luvusta asti. Nirso, aikuinen mies, toivoi syntymäpäivänään mokkapaloja. Olen tehnyt Nirson synttäreille aikaisemmin mokapaloja. Koostumus oli aikasta lähellä 5 % kevytjuustoa. Nyt olin päättänyt koluta netin syövereistä parhaimman mokkapalareseptin ikinä.

Mini koristeli mokkapalat nonparelleilla.

Ohje on jo vuonna 2009 hiljentyneestä blogista Haaveena kahvila. Kommenttien ja sokerin määrän perusteella vaihdoin yhden desin sokeria vehnäjauhoihin. Reseptissä on myös 2,5 dl vettä, mutta päätin luottaa ohjeeseen tässä asiassa. Piimän tilalla käytin maustamatonta jugurttia jota oli sopivasti desilitra purnukan pohjalla. Erityisesti ihmettelin kahvin puuttumista. Siis _mokka_paloista. Näimpä siis lisäsin espressoa kuorrutteeseen. Ja margariinin vaihdoin voihin. Olin siis löytänyt parhaan mokkapalareseptin ikinä, ja taaskaan en voinut pitää näppejäni erossa reseptistä. Kotona versioni sai kiitosta, ja yhden pellillisen lähetin Nirson duunipaikalle tuhottavaksi. Koskakohan leipomukseni alkavat näkyä työkavereiden vyötäröllä? 🙂

Mokkapalat

4 dl sokeria
6 dl jauhoja
2tl vaniljasokeria
1 1/2 tl soodaa

1tl suolaa
2,5 dl vettä
200g voita
4 rkl kaakaojauhetta

1dl maustamatonta jugurttia (tai piimää, maitoa)
2 kananmunaa

Kuorrute
4 dl tomusokeria
100 g voita
2 rkl espressoa
1 rkl aitoa kaakaojauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään (sokeri, jauhot, vaniljasokeri ja sooda). Kiehauta kattilassa margariini, vesi, kaakaojauhe ja suola- seos. Yhdistä jauhoseos ja kaakaoseos. Lisää tämän jälkeen joukkoon 1dl piimää ja kun taikina on tarpeeksi jäähtynyt sekoita joukkoon kananmunat. Sekoita hyvin. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja kuorruta sen jälkeen.

Valmista kuorrute kiehauttamalla kattilassa voi, espresso ja kaakaojauhe. Sekoita joukkoon tomusokeri ja vatkaa voimakkaasti. Kuorrute riittää juuri ja juuri taikinapohjaan, mutta jos tykkää paksummasta kuorrutteesta niin ohjeen voi tehdä 1,5 kertaisena.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

11 Kommenttia

 • Riitta sanoo:

  Mikä siinä onkin, että ne yksinkertaisimmat jutut ei meinaa välillä onnistua sitten millään, ei jummarra. 😀

 • Jenni sanoo:

  Netin keskustelupalstojen perusteella mokkapalat ovat salatiedettä. Samaan kategoriaan menevät pulla ja perus kakkupohja 🙂

 • Minna Vuo-Cho sanoo:

  Juu, mokkapaloja en itse asiassa ole tainnut edes kokeilla, mutta pullaa en niinä muutamina kokeilukertoina ole saanut nousemaan sitten millään konstilla… ja minä sentään leivon aika paljon ja välillä jopa onnistunkin, paitsi pullissa.

 • mama sanoo:

  Ovatpas herkullisen näköisiä!

 • Mä perin meidän luotto-ohjeen lapsen iltapäiväkerhosta, ja siinä tuntuu olevan samat ainekset ja suurinpiirtein suhteetkin kuin sinun ohjeessasi. Mehevyyttä löytyy! Mokkapalat on klassikko.

 • Jenni sanoo:

  Nirson mukaan paras pulla ikinä on ollut Minin tekemä pulla tarhassa. Oliskohan se rakkaus kuitenkin ollut se kriittinen ainesosa? 😉 Noh, kysyttiin sitten tarhan keittäjältä reseptiä, niin sanoi vain että ”ihan perus pullaohje”. Heh heh 🙂

  Sanna, luottoresepteistä kannattaa pitää visusti kiinni ja antaa tuleville sukupolville eteenpäin.

  Kiitos mama!

 • Tusla sanoo:

  En kyllä ole ikinä onnistunut täydellisesti mokkapaloissa. Kokeilin kans sitä jotain täydellistä ohjetta, joka taisi olla n. vuosi sitten Hesarissa. Seuraavaksi voisin siis kokeilla tätä.

  Ja se pulla… Harmaita hiuksia. Sain aikaan eilen kuivia ja kovia piparipullia. En vaan tajua. Kaikki leipominen taitaa olla salatiedettä! 🙂

 • Jenni sanoo:

  Pitäisi varmaan tehdä joku kampanja Suomen parhaan ja pomminvarman pullareseptin löytämiseksi! Tälle olisi selkeästi tilausta 😀

 • Henna81 sanoo:

  Reseptiä testattu ja tulipa ihanan mehevän makeita mokkapaloja! Sokeria oli todellakin riittävästi, vaikka sitä oli vähennetty alkuperäisen reseptin määrästä. Piimän sijaan laitoin maitoa, joka toimi näemmä myös hyvin! Kiitos, tämä jää toistettavien reseptien arkistoon 🙂

 • Jenni sanoo:

  Hauskaa että eksyit tänne arkistoihin. Monenmoista käyttökelpoista reseptiä saattaa tulla vastaan 🙂 Nom – hyvä että maistui ja maistuu jatkossakin!

  Jenni

Jätä kommentti