Skip to main content

”Siis mitä sä oot tehny tolle pastalle? Tuoksu oikein tulvahti kun avasi kattilan kannen. Tosi freesi. Pastakin keitetty täydellisen al dente. Ihan pro pasta”Nirso

Viattoman näköinen minttupestopasta pääsi yllättämään Nirson makunystyrät. Yksinkertaistaminen puhuttelee minua juuri nyt. Inspiraatio ruoan yksinkertaistamiselle ja tälle minttupestopastalle tuli luettuani Saku Tuomisen Kaikki Mitä Olen Oppinut Hyvästä Ruoasta -kirjan. Vähemmän on enemmän -ajatus kantaa läpi kirjan. Saku keskittyy ruoanlaitossa ensiluokkaisiin raaka-aineisiin ja kirjan sivuilta voi lukea tiettyä tinkimättömyyttä ruokaa kohtaan. Tammikuussa sydäntalvella mielikuvitus saa tietysti olla hieman vilkkaampi yrittäessä metsästää niitä laadukkaita raaka-aineita pohjois-Helsingin lähiössä. Kirjan tarkoitus on toimiakin enemmänkin inspiraationa kuin pilkuntarkkana reseptikirjana.

Olin ostanut pussillisen sesongissa olevia sitruunoita tietämättä mihin ne lopulta päätyisivät. Muistelin Sakun tekevän usein sitruunapestopastaa itsetehdystä pestosta, johon sujahtaisi helposti pari sitruunaa. Kaupassa basilika oli loppu. Ei olla Sakun huudeilla pohjois-Italiassa eikä Viiskulmassa, ei. Heitin ostoskorin pohjalle tuuhean puskan Järvikylän vahvaa minttua, mikä osoittautui koko reseptin oleellisimmaksi ainesosaksi. Parmigiano Reggiano-hylly ammoitti sekin tyhjyyttään, joten peston parmesaani vaihtui edullisempaan, mutta silti maukkaaseen Grana Padanoon.

Minttupestopasta

4 hlö

Minttupesto:
1 dl oliiviöljyä
2 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
2 valkosipulinkynttä
1/2 tuoretta vahvaa minttua (Järvikylä)
70 g raastettua parmesaania
1 tl hunajaa
sormisuolaa
pippuria

400 g fusillipastaa (esim. Rummo)

Survo kaikki minttupeston ainekset sauvasekoittimella. Keitä pasta al denteksi eli napakaksi. Sekoita minttupesto pastan joukkoon. Tarkista suola. Tarjoile parmesaanin ja tuoreiden mintun lehtien kera.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Brunssikirja – Brunch all day
– tilattavissa Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Sari Spåra sanoo:

    Mä rakastan minttua ja mulla on sitä kesäisin yleensä (ihme kyllä) liikaa. Joten kaikki minttureseptit ovat hyvin tervetulleita. Tämä kuulostaa todella hyvältä!

  • Emmi sanoo:

    Resepti kuulosti ja näytti simppelin herkulliselta (monestihan yksinkertaiset asiat ovat juurikin niitä parhaita!) joten testasin tätä pastaa eilen työviikon päätteeksi. Omaan makuun sitruunan maku oli liian dominoiva, joten ensi kerralla aion puolittaa sen määrän. Mutta joka tapauksessa resepti meni ehdottomasti jatkoon, ja pienellä tuunauksella saamme siitä juuri meille sopivan 🙂 Kiitos pirteästä ideasta!

Jätä kommentti