Skip to main content

Herra Simpukka sai joululahjaksi kovasti toivomansa kassakoneen ja leikkikeittiön. Niin tiedätte varmasti sellainen helkutin iso rötiskö, joka on nyt keskellä meidän muutenkin pientä olohuone-makuuhuone-työhuonetta 😀 Kokkausintoa on kyllä ollut hauska katsella. Yhtenä iltana nautimme Herra Simpukan perustamassa ravintelissa kynttiläillallista. Tarjolla oli leikkiuunituoreita persimoneja. Uunipersimonit – ihan älyttömän hyvä idea! Ei ole epäilystäkään kuka on meidän perheen tuleva kokki.

Herra Simpukan kokkailuista inspiroituneena valmistin ihan oikeita uunipersimoneja. Persimonit ovat juuri nyt sesongissa, kohtuuhintaista ja lähes kokonaan syötävissä oleva hedelmä (tai oikeaoppisesti marja) on muutenkin näppärä. Luumua muistuttava persimon on juuri sopivan napakka uuniin ja kestää pidemmänkin uunituksen. Mausteiksi sujautin vaahterasiirappia, kanelia ja kardemummaa. Kauhotaan viikonloppuaamiaisella turkkilaisen jogurtin kera tai jälkkärinä vaniljajäätelön kanssa, kuten joku @liemessa Instagramin puolella jo ehti ehdottaa 🙂

Uunipersimonit

4 persimonia
1 tl oliiviöljyä
2 tl vaahterasiirappia
1 tl aitoa kanelia
1/2 tl kardemummaa

Poista kannat ja viipaloi persimonit.
Mausta ja sekoita. Laita persimonit leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan. Paista uunin keskitasolla 170-asteessa noin 30 minuuttia.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Brunssikirja – Brunch all day
– tilattavissa Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti