Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Verso Food

Syö-määään! Karamellisoitunut Härkis-kaalilaatikko, olkaa hyvät. Tätä reseptiä varten on syöty kaali poikineen. Kaikki alkoi tursuavan kuivakaapin pohjalla pyörineestä ohrasuurimopussista, jonka olin päättänyt tuhota. Tammikuussa olen myös yrittänyt tehdä edullisempia ruokia ja kaalinpäitä saa nyt kaupasta jopa alle euron kilo. Ohrasuurimoista ja muutamasta kaalista olenkin pyörättänyt männä viikoilla useamman kaalilaatikon: Härkiksellä eli härkäpavulla, luomujauhelihalla, homejuustolla, laktoosittomana ja hapankaalilla. Suurin kaalilaatikkotestailun tuloksena sanoisin, että tämä karamellisoitunut härkis-kaalilaatikko on tämän talven suosikkini!

Hassua, että kaikkihan tietävät kaalilaatikon, mutta koska viimeksi söit kaalilaatikkoa? Entä koska viimeksi valmistit kaalilaatikkoa? Väittäisin, että kaalilaatikko tulee jopa helpommin kuin makaronilaatikko. Kun oikoo mutkia tyypilliseen tapaani suoriksi, kaalilaatikko valmistuu yhdessä padassa. Härkis kannattaa ruskistaa kunnolla, jonka jälkeen lämpöä lasketaan ja kaalin annetaan karamellisoitua siirapin kera rauhassa. Rikotut ohrasuurimot voi sekoittaa suoraan joukkoon, ne kypsyvät kyllä uunissakin ja ei tarvitse erikseen keitellä mitään. Kaalilaatikko on edullista, riittoisaa ja niin hyvää! Härkäpapu sopi kaalilaatikkoon todella hyvin, eikä lihaa tullut lihaani Nirsollakaan yhtään ikävä 🙂

Vinkki! Korvaa puolet kaalista valmiilla hapankaalilla. Voit myös murustaa sekaan 200 grammaa sinihomejuustoa ennen uuniin laittamista.

Härkis-kaalilaatikko

padallinen / 8 hlö

1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pkt (250 g) Härkis Original härkäpapuvalmistetta
1 pieni valkokaali
1/2 dl siirappia
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
5 dl kasvislientä
2 dl kermaa
2 munaa
suolaa
pippuria

Kuullota pienittyjä sipuleita ja valkosipulinkynsiä rypsiöljyssä ja voissa padassa. Lisää Härkis ja anna paistua hetki. Lisää kaali ja siirappi ja laske hieman lämpöä. Anna kaalien karamellisoitua noin 10 minuuttia. Lisää ohrasuurimot, kasvisliemi, kerma, munat ja mausteet. Sekoita hyvin.
Paista kannen alla uunin alatasolla 180-asteessa noin 50 minuuttia.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Brunssikirja – Brunch all day
– tilattavissa Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Maleena sanoo:

    Todella hyvää! Sekä kasvissyöjät että lihaanit hotkivat herkkua hyvillä mielin 🙂 Lisäsin vielä valkosipulin ja siirapin määrää hieman ja vaihdoin kerman kaurakermaan.

  • Minna sanoo:

    Toimii hyvin, kiitos herkullisesta reseptistä. Uppoaa hyvin myös sekaaneille. Itse vaihdoin ohrat riisiin gluteenittomuuden takia, toimi hyvin niinkin.

Jätä kommentti