Kaupallinen yhteistyö Pentik ja Asennemedia
Kevätvimma! Väliaikaiseksi tarkoitetusta vuokra-asunnostamme onkin tullut alkuperäistä ajatusta pidempiaikainen koti. Asuntohaaveita ei ole kuopattu, mutta siirretty tulevaisuuteen. Samalla kodista on tullut entistä tärkeämpi. Kevätvimmassa parveke koki suuren muodonmuutoksen varastotilasta äidin omaksi keitaaksi. Mitäköhän seuraavaksi, pesen ikkunat? Ei kai sentään. Mutta olohuoneen ison ruokapöydän puin kevätasuun ja katoin keväisen, jaettavan kotibrunssin Pentikin uudella Valkea-astiasarjalla.
Raikas tuulahdus pohjoisesta
Pidän ajattomista ja klassisista astiasarjoista, joita voi täydentää muilla sarjoilla, väreillä ja maustaa tekstiileillä vaihtelun vuoksi. Yksittäisiä Valkea-sarjan osia on helppo yhdistää olemassa oleviin astioihin. Jo ihan tilanpuutteenkin vuoksi meillä ei ole kotona erikseen arki- ja juhla-astioita, vaan kaikki astiat ovat jokapäiväisessä ahkerassa käytössä.
Valkea sopii mielestäni hienosti arkeen ja juhlaan. Pentik valmistaa Valkea astiat maailman pohjoisimmalla keramiikkatehtaalla Posiolla Napapiiri tuntumassa oman maan savesta – kuten muutkin keramiikkatuotteet. Valkea onkin saanut inspiraationsa pohjoisen luonnosta. Pakko nykypäivänä arvostaa kotimaisuutta. Valkea-astiastoa on saatavilla kokovalkoisena ja Pastelli-kuviolla.
Surf surf Pentik.com
Katoin jokaiselle pöytään Pastelli-koristellut Valkea lautaset ja jogurttikulhot. Kokovalkoiset Valkea lautaset sekä pienet ja isot kulhot sopivat todella kauniisti myös tarjoiluun. Kaunis valkoinen Vekki maljakko on myös Made in Posio, Finland eli Pentikin mallistoa. Liittymällä nyt Pentik Ystäväklubiin saa huikean edun -20% Valkea ja Pastelli astioista Pentikin verkkokaupasta. Pentikin verkkokaupasta löytyy kaikkea astioista tekstiileihin, lasten huoneen sisustuksesta mattoihin ja valaisimiin.
Kuvan tuotteet:
Pastelli lautanen
Pastelli kulho
Valkea iso syvä lautanen
Valkea kulho
Valkea lautanen 21 cm
Valkea lautanen 18 cm
Herttua juomalasi
Vekki maljakko
Astoria kannu
Pouta harmaa pellavaservietti
Pastelli pöytäliina
Pastelli tyynynpäällinen
Pieni keväinen brunssimenu
Keväinen jaettava brunssi syntyi aika simppelisti, etenkin kun kaiken pystyi tehdä etukäteen. Pienellä kotibrunssilla lasten kanssa oli tarjolla hyvää tuoretta leipää, raikasta parsahummusta, valkohomejuustoa pinaattipedillä, uunikirsikkatomaatteja, mummon kurkkuja ja retiisejä sekä kylmäsavulohta. Tottakai brunssin jäljiltä uunikirsikkatomaatti oli litistetty uuteen pöytäliinaan, pienet kädet olivat yltäpäältä hunajassa ja maljakkovedet kaatuivat tietokoneelleni 😀 Mutta se on vain elämää se.
Parsahummus
1 puntti tankoparsaa
3 rkl tahinia
1 dl oliiviöljyä
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
n. 1/2 dl vettä
1 tlk kikherneitä
ripaus suolaa
mustapippuria
Keitä parsat juuri ja juuri kypsiksi, noin 5 minuuttia.
Laita parsat kylmään veteen jäähtymään hetkeksi ja pilko.
Huuhtele kikherneet ja valuta neste pois.
Survo tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kaikki ainekset tasaiseksi massaksi.
Uunikirsikkatomaatit
500 g kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
sormisuolaa
tuoretta timjamia
Halkaise kirsikkatomaatit ja pyörittele huolellisesti oliiviöljyssä. Ripottele päälle timjaminlehtiä ja sormisuolaa. Paista 150 asteessa kiertoilmalla noin tunnin verran uunin luukku hieman raollaan.
Mummon kurkut ja retiisit
1/2 kurkku
kourallinen retiisejä
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rl sokeria
tuoretta tilliä silputtuna
suolaa
Siivuta kurkku ja retiisit. Laita kaikki ainekset kannelliseen rasiaan ja ravista. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Parsahummus menee testiin tänään, kuulostaa ihanalta!
Jei! Mulla on sitä vielä jäljellä ja ajattelin tänään laittaa loput pastan sekaan. Katsotaan mitä tulee 🙂
Hupsista! Nyt tuli asiavirhe. Pentikin tuotteet eivät voi olla oman maan savesta. Suomen maaperästä saa vain punasaventyyppistä savea. Muutoin varmasti kotimaista ja kauniit uutuudet 🙂
Hei! Tämä tieto löytyy Pentikin sivuilta ja on myös heidän vahvistama. Enempää en osaa itse asiaan sanoa.